Soorten arenden

 

Soorten Arenden

 

Deskundigen onderscheiden 4 groepen arenden  met in totaal 59 soorten. In het algemeen lijken de leden van elke groep op elkaar. De lichaamsbouw is bij voorbeeld gelijk, of ze eten hetzelfde soort voedsel. Maar in elke groep is ook weer grote variatie mogelijk. Vaak verschillen de vogels in grootte; en wat betreft de kleuren en verenpatroon is elke arend op zijn eigen manier mooi.

 

Groep 1: Harpijen

Harpijen zijn erg grote arenden. Ze leven voornamelijk in bossen en azen op grote zoogdieren, zoals apen en luiaards. Er bestaan slechts 6 soorten harpijen.

 

Groep 2: Zeearenden

Zeearenden zijn grote tot erg grote vogels. Er zijn 11 soorten die alle bij het water leven, sommige bij zoetwatermeren en rivieren, andere bij zee. Ze voeden zich voornamelijk met vissen en watervogels. De Amerikaanse zeearend hoort tot deze groep.

 

Groep 3: Slangenarenden

Slangenarenden zijn kleine tot middelgrote vogels. Ze jagen meestal op slangen, maar soms ook op hagedissen en kikkers. Er zijn 12 soorten en ze zijn te vinden in bossen, woestijnen en op de savannen.

 

Groep 4: Dwergarenden

Dwergarenden zijn er van klein tot groot. In tegenstelling tot arenden hebben alle leden van deze groep veren op hun poten tot aan hun klauwen, waardoor het lijkt alsof ze laarzen dragen. Er zijn 30 soorten, en sommige daarvan leven op bijna elke plek op de aarde, van de Pool tot het tropische oerwoud en van de laagvlakken tot de hoogste bergtoppen.

 

 

Home    Introductie

Soorten Arenden    De lichaamsbouw

De vleugels van de arend    Arenden zijn goede jagers

De verschillende voedselsoorten    Baby arenden    Fotogallerij

Win mijn Awards    Gewonnen Awards

Links

 

_____________________________________

Copyright 2000-2004 Wakantanka Webdesign

Do not reproduce any material without permission

 

Free Web Hosting