fimoklei
HET BOS
Hier nog wat enkele foto's van de dingen die ik heb gemaakt van fimoklei. Klik op de foto voor een vergroting.
Dit heb ik gemaakt op een stuk platte boomstam. Als eerste heb ik de bovenkant van de boomstam
(de grond) bedekt met groene klei, en heel veel bloemen. De boom heb ik gemaakt van aluminiumfolie, daarover heen heb ik weer bruin klei gelegd. Maak er ook wat leuke takken bij die je versied met bladeren. In de takken heb ik nog een vogelnestje gemaakt van kleine sliertjes die ik op elkaar heb gelegd, en een beetje aan elkaar heb geplakt, een vogeltje met een paar eitjes erin, en dit is klaar, nu de diertjes.
De lijfjes zijn allemaal hetzelfde opgebouwd, voor het lijfje maak je een peertje, je kunt dit ook met aluminiumfolie doen, maar ik heb het geheel met klei gedaan. Op de eekhoorn en de wasbeer plaats je een ovaal rondje op de buik. De armen van elk diertje is gemaakt van een rolletje klei, de hand moet een beetje dikker zijn dan de pols. In de hand snijd je vingertjes en je gaat er met de achterkant van een naald nageltjes in de vingertjes maken. De poten zijn gemaakt van een bolletje klei, waaruit je een poot vormt. Je kunt ook een poot maken van een plat rondje en daaronder leg je een rolletje klei van dezelfde kleur en dit maak je aan elkaar vast, dat is het zelfde resultaat als de andere manier die ik zojuist heb verteld. De pootjes en de armen en het lijfje zijn nu klaar. Het konijnenkopje maak je van een wit ovaal rondje. Je maakt van een rood bolletje het neusje dat je voor op het koppie plaats. Je maakt ogen door een wit plat bolletje op het kopje te plaatsen vervolgens leg je daar weer een zwart plat bolletje op. En in het zwarte bolletje maak je nog een klein gaatje dit is de pupil. Deze ogen maak je bij ieder diertje. De oren van het konijn maak je door een rolletje witte klei plat te maken, en de uiteinden tegen elkaar aan te plakken en dan ze je ze op het koppie. Let er wel op dat de oren stevig zijn, want anders blijven ze nooit mooi recht op staan.
Het koppie van de wasbeer maak je van een ovaal grijs bolletje. Je moet de kop als een ruit maken. Je ziet dat  op het kopje ook nog een wit "masker" zit, dit maak je van een dun plakje witte klei. Vervolgens maak je op het witte "masker" nog een kleinere zwarte "masker". En hierop plaats je de ogen. De neus  maak je van een zwart bolletje klei en druk je op de onderkant van het zwarte "masker". De mond maak je van een dun zwart sliertje klei. En de oren maak je door een zwart driehoekje te nemen en daarop moet je een wit driehoekje leggen, plaats ze op het koppie en ook de wasbeer is klaar!!!
De eekhoorn maak je van een champagne achtige kleur. Het kopje is ook een beetje ovaal. Je maakt een driehoekig neusje die je voorop het kopje plaatst. De oren wrijf je uit het kopje met je wijsvinger en duim. Maak nog een mondje van een dun sliertje zwarte klei. De staart vand eekhoorn is een boa, een beetje oranje achtige kleur, dit is te koop in de hobbywinkel. Doe bij het konijn een paar wortels in de hand, bij de wasbeer een framboos, en bij de eekhoorn een eikeltje. En het is klaar om in de oven te gaan!!! 
Leuke kaboutertjes
Deze kabouters heb ik gemaakt met behulp van aluminiumfolie. Het lijf is gemaakt van aluminiumfolie, die ik heb bekleed met het jurkje van de vrouw of de trui en de tuinbroek van het mannetje. De benen heb ik helemaal van fimo gemaakt, maar hier heb ik een sate prikker in gedaan, zodat het wat stabieler wordt. Het truitje van de man is gemaakt van een half ovaal rondje. Je moet van verschillende kleuren dunne sliertjes maken, die je dan vervolgens tegen elkaar aan legt. Zodat het een lapje wordt, de mouwen maak je netzo. vorm het truitje om het lijfje en maak de armen. Plak de armen op het truitje en hang de mouwen er over heen. Het truitje is klaar. De broek maak je van een rechthoekige rood lapje klei. Plak het lapje rond om de onderkant van het lijfje, en druk dan een gedeelte van het lapje, tussen de benen, zodat er een broek ontstaat. Maak bretels op het truitje en maak ze vast met behulp van een bolletje klei dat je plat drukt, dit is de knoop. Maak er vervolgens nog een kraag op het truitje. Geef het kabouterje klompjes, die je maakt van een ovaal achtig stuk klei. Maak er een gat in zodat de benen er in kunnen staan. Maak het kopje van huidskleur. Druk  met je pink midden in het kopje zodat er wangetje ontstaan. Maak de neus van een driehoekje en maak de naatjes glad. Voor de mond maak je een gat in het kopje, hierin stop je een klein bolletje roze klei. Ga er met een speld een beetje in draaien en geef de vorm van een mond. Maak ogen en oren en haren op het koppie. De muts is van een grote driehoek waarvan je de punten aan elkaar plakt en een beetje model geeft. Aan de punt van de muts maak je een balletje. Geef het kabouterje een bloem in de hand en deze is klaar.
De jurk maak je van een grote lap rode klei, waarin je allemaal plooien maakt. De mouwen maak je net als de mouwen van het  mannetje. Maak nog wat knopen op het jurkje en het is klaar, Het hoofd maak je hetzelfde als die van het mannetje. Maak een paar lange gele vlechten en zet ze vast op het hoofd. Maak nog wat haar op het hoofd, en maak net zo'n slaapmuts als bij het mannetje. Maak in de hand van het vrouwtje nog een bloem. Maak op de beide koppies nog blozende wangetjes d.m.v make-up. En ze kunnen in de oven!
terug naar:
uitleg fimoklei
fimoklei pagina 1
fimoklei pagina 2
fimoklei pagina 3
fimoklei pagina 4
galerie (alle foto's bij elkaar
Klik hier voor meer foto's
kennismaking- huisdieren- funnyletter- hobby's- moppen- gastenboek- ICQ- fimoklei
- hobby links- pagina overzicht- kidspagina- humorpagina- onze does
Free Web Hosting