fimoklei uitleg
                       Iets meer over fimoklei...

Een paar jaar geleden kreeg ik op mijn verjaardag een beginnersdoos van fimoklei, ik vond het toen al leuk! Maar ik heb er een hele poos niets meer mee gedaan (want ik geloof dat de fimoklei toen op was) maar na een aantal jaren heb ik het toch weer ondekt. Ik zat te kijken in de bibliotheek naar knutselboekjes en daar tussen stonden ook allemaal leuke fimokleiboekjes. Ik had er een paar mee genomen, en heb gelijk weer fimoklei gekocht, en daarna heb ik het ook nooit meer laten liggen.

Ik had ongeveer 1 jaar terug een leuk boekje gekocht van Willy verlinden &..... die het honden en poezen boek hebben geschreven, daaruit heb ik een poppetje gemaakt, en dat was het eerste grootste fimokleimodel wat ik heb gemaakt, natuurlijk heb ik daarvoor ook wel fimoklei dingetjes gemaakt, maar die zijn heel wat lelijker dan het poppetje.

Fimoklei bestaat uit veel verschillende kleuren, je kunt fimoklei goed mengen, dus je hoeft niet bang te zijn dat de kleur die je wilt er niet is!

Je hebt ook verschillende fimokleisoorten. Je hebt Classic, dat is een beetje hard, daar werk ik niet graag mee, maar sommige kleuren heb je alleen in Classic. En dan heb je nog Fimoklei Soft, dat is zacht klei. En daar werk ik veel mee. Van fimoklei soft zijn ook veel mooiere kleuren van.
Ook heb je nog lichtgevend fimoklei. Je hebt fimoklei met stippels er in. Je hebt zelfs fimoklei die je op glas kunt plakken, bijvoorbeeld op een leuke beker. Ook heb je fimoklei waar je leuke deurknoppen van kunt maken, en ga zo maar door. Dus je hebt keuze genoeg!!!!

Ik heb eerst veel ideeen uit boekjes gehaalt, maar dat is natuurlijk minder leuk. Mijn eerste grote 'werkstuk' was de muizen in de schoen op hout, zie eerste pagina. En later heb ik nog een paar uit boekjes gehaalt, en daarna heb ik bijna alles zelfbedacht. Het mooiste 'werkstuk' vindt ik de bakkerij, maar die heb ik uit het FIMO BERENBOEK gehaalt.

Fimoklei wordt niet vanzelf hard maar moet een half uur lang  in de oven met 130 graden. Even laten afkoelen, en het is klaar. Meestal wordt de kleur fimoklei iets donker.

Je kunt fimoklei ook lakken nadat het gebakken is. Je hebt matte lak en glans lak. Ik heb altijd Glans lak maar ik gebruik het nooit.

Ook is er in de winkel poeder tekoop.  Je kunt kiezen tussen rode, witte, zilvere, goude (?) en volgens mij ook blauwe poeder. Als je iets gemaakt hebt, bijvoorbeeld een zinken emmer, dan kun je zilver poeder over de fimoklei spreiden, en dan bakken. Als je het hebt gebakken dan glimt het een beetje!!!

Volgens mij heb ik alles wel gezegd....

Waar wil je heen gaan?
fimoklei pagina 1.......................kaasdragers & het schoolpoppetje
fimoklei pagina 2.......................het bos & kaboutertjes
fimoklei pagina 3.......................de bakkerij, het bad, het bedje & de schoen
fimoklei pagina 4.......................de bloempot, de heks & de dwergen
Alle foto' nog een keer op een rij

Free Web Hosting