ons doesje
Onze hond is een Nederlandse Schapendoes. Hij luisterd naar de naam HOBY. Zijn kennelnaam is La Does. Hoby is lief, speels, eigenwijs, nieuwschierig & ondeugend. Een echte schapendoes dus! Wanneer onze poezen (nicky & pucky) ruzie hebben, wie is er dan het eerst bij? Inderdaad Hoby! Wie ligt er op de bank als wij niet thuis zijn? Juist....Hoby.

Hoby komt uit een groot gezin. Hij heeft 3 broers en 2 zusjes. De broers heten: Holliebob, Huck & Huggy. En de zusjes heten: Haitske & Hindy. Hindy is lekker bij de mamma blijven wonen en de rest van de broers en zussen hebben een nieuw baasje gekregen. De vader van Hoby heet: Flairamy's Ebony Bob & de moeder heet Fanny la Does.


Opeens een doesje....

We hebben 2 jaar een New-Foundlander gehad. Deze hond heette Boy. Een heeele lieve hond, maar hij was ziek. Hij had een gaatje in z' hart. Hij kon op een gegeven moment niet meer zitten of liggen want anders kon hij niet meer ademen. Mijn vader heeft met de dierenarts overlegt om hem uit zijn lijden te halen. Dat vond ik heel erg om te horen. Hij was mijn vriend, mijn grote vriend. En opeens moest hij weg. 27 december 1995 hebben we Boy in laten slapen. Ik weet nog goed hoe Boy achter in de auto zat en weg reed. Dit was de laatste keer dat ik hem zag....

We hebben twee jaar geen hond gehad. En toen begonnen ik en mijn zus erover dat we wel weer een hond wilden. We waren op vakantie. Dus een goed moment om er over te beginnen. Mijn vader had weleens een Schapendoes in een blad gezien en dat vond hij een mooie hond. Ik wist wel dat we nooit meer een grote hond zouden krijgen. Maar dat geeft niet echt, als we maar een hond kregen, dacht ik! Toen mijn ouders er over hadden na gedacht hebben ze gebeld naar de vereniging. We kwamen op de wachtlijst te staan. Maar na twee weken ging de telefoon en ik nam op. Het was een mevrouw van de Nederlandse Schapendoes verening en vertelde dat er een nest met puppies geboren was. Wij natuurlijk heel blij want we hadden het nooit zo snel verwacht. We gingen dus op een dag naar Delfzijl want daar waren de puppies geboren. Een eindje rijden maar we hadden er alles voor over! En toen we binnen kwamen zaten er 12 nieuwsgierige oogjes ons aan te kijken vanachter een plank. Ze sprongen en ze deden maar kwamen maar niet over de plank heen. Echt heel lief. We hebben ze allemaal even op schoot gehouden. We zijn er nog wel een paar keer heen geweest. Mevrouw van de Woude (de fokker) keek wel een beetje wel hondje bij ons paste. Wij wilden graag een blauwschimmel. Dat is een grijze schapendoes. Er waren 2 doesjes die een beetje grijs was en dat waren Holliebob & Hoby. We vonden Hoby een leuk hondje dus die hebben we dan ook gekregen, nou ja gekocht! Ja en dan komt het moment dat ie mee naar huis mag. Voor ons vreugde en voor hem verdriet. Nooit meer lekker tegen je broers & zussen liggen....
de reis ging goed, lekker op een dekentje tussen mij en mijn zus in. Later heb ik hem even op schoot genomen. Ja en toen we thuis waren was het allemaal erg wennen voor hem. Eerst maar even drinken. En daarna zien we wel. De nacht verliep niet zo goed. Als maar janken en janken. Mijn vader heeft Hoby toen in een doos gezet naast het bed en hij legde zijn arm in de doos. Dat hielp wel! Toch wel zielig hoor! Zo'n klein hondje helemaal alleen. We hebben een kenneltje gebouwd voor hem. Waar hij de nacht in doorbracht. Een paar speeltjes er in en alles verliep prima. De tijd vliegt zo snel voorbij. Hij groeide echt snel! Hij is nu al 3 jaar. Het gaat echt snel. Hij is nog steeds zo lief.

Hier wat foto's van hem:
mama met de pups    -- en nog een keer      -- even lekker eten -- en nog een keer eten -- hoby in de kennel        
de houding van de does -  even lachen        -- en nog een keer lachen- mama en hindy op bezoek-
    nu al thuis?!        -- wie wil er spelen?  --  de tong uit steken?!  --          Pak 'em!      -- een versierde hond
mijn mooiste foto
tijdens een logeerpartij
(vakantie)
even lekker aan zee--  sneeuwballengevecht?-- nog een keer lachen
en wie is deze stoere gozer?
moet ik nou al weer lachen?!
de 3 gebroeders!
en weer aan zee
Free Web Hosting