foto_fimoklei
Klik op de foto voor een vergroting
Het schoolpoppetje:
Het poppetje zit een beetje achteruit dus je kunt het niet echt goed zien.
Maak een peertje ( het lijfje)  in dezelfde  kleur als de broekspijp of maak het van aluminiumfolie en bekleed dan de onderkant als dezelfde kleur als de broekspijp. en zet de benen er tegenaan . Maak nu blote armen en een leuke lap waaruit je een truitje snijdt. Eerst een lapje over het peertje en dan de blote armen bekleden. Zorg dat de naad onderaan het armpje zit, zodat je het niet kunt zien. Maak een hoofd met haren uit de knoflookpers. Druk een klein wit bolletje  in met de achterkant van een potlood; zo ontstaat een bakje. Maak er een paar krijtjes in en zet en zet het op zijn schoot. Maak twee stelten, maar bak ze plat op een tegel. Zo ook het schoolbord. Hiervoor snijd je uit een bruine lap een aantal latjes. Zet een aantal latjes langs ee zwarte lap en snijd ze op maat. Vervolgen schrijf je met dunnen slierten klei een tekst op het bord. Maak het allemaal op een dun stukje hout. Maak gele lange slierten met de knoflookpers en verdeel dat over het hout. Zet het poppetje erop, en na het bakken zet je de stelten op de juiste plaats. En zo is ie klaar!
De kaasdragers uit Alkmaar:
De muizen zijn hetzelfde, alleen een is dikker dan de ander. De lijf maak je van aluminiumfolie die je bekleed met fimo. Midden op het lijf plak je een dun latje en zet daar knopen op. De handen en benen zijn gerold. De benen maak je vast aan het lijf, en doe de muis dan een riem op. Zodat je de naad niet echt kunt zien. De voeten maak je van een platgedruk balletje, en die druk je dan vervolgens onder de benen. De handen zijn ook platgedrukte balletjes. Je maakt er vingers in en plaats ze onder aan de armen. Het kopje maak je van een grijze bal. Aan een kant maak je het wat spitser. Druk op die kant een neus en daaronder maak je een gat met een sateprikker. Laat grote tanden uit de mond komen, zo lijkt het op een muis. De ogen maak je van zwarte balletjes die je plat drukt en vervolgens druk je daar weer een wit plat gedrukt balletje op. De oren maak je door een grijs balletje te maken en plat tedrukken. En druk ze dan een beetje krom op het kopje.En als laatste maak je een hoedje.
De drager maak je door 3 latjes er midden in te plaatsen en een kromme sliert er aan te plakken, zie foto. Maak er vervolgens kazen op. En klaar is dat weer. Je zet alles op een glasscherf. Zorg er wel voor dat je het glas eerst aan alle kanten gaat schuren, zodat het niet meer scherp is
. Versier het glas met bloemtjes en gras.
Wil je hier een handleiding van? Dat kan! Stuur een email!
terug naar:
uitleg fimoklei
galerie (alle foto's bij elkaar
klik hier voor meer foto's van
de dingen die ik heb gemaakt.
kennismaking- huisdieren- funnyletter- moppen- mijn hobby's- gastenboek-
-
ICQ uitlegfimoklei- hobbylinks- kindersite- alle pagina's- humor-onze does
Free Web Hosting