uitleg_bad
UITLEG BAD
Wat heb je allemaal nodig?

* een houten teiltje
*fimoklei in diversen kleuren
*lijm

Op vakantie in Italie heb ik het houten teiltje gekocht, maar misschien zijn ze ook wel gewoon in Nederland te koop, ik weet het niet.

Als allereerste maak je een ondergrond in het teiltje, van aluminium kan het, maar het kan ook een deksel van een jampotje zijn, het moet in iedergeval hoog zijn. Dan bedek je dat later met blauwe klei. Lijm het goed, want het kan altijd verschuiven. En het water is klaar!

De varkentjes

De varkentjes bestaan uit een kop, armen en een half lijfje.
Je maakt een ronde bol wat het kopje moet zijn. Vervolgens maak je weer een bolletje en die snijd je door de midden, en plak je midden op het kopje, dit is de snuit. Maak in de snuit 2 neusgaten met een sate prikker of met een speld. De oren zijn driehoekjes en op die driehoekjes plak je weer een andere kleur, bijvoorbeeld roze. De oren plaats je boven op het kopje en je vouwt het oortje een beetje krom.  Maak in het kopje 2 ooggaten, en leg daar zwarte bolletjes klei in. Voor de roze wangetje gebruik je rouge. De kop is nu klaar.

Voor het lijfje gebruik je een half bolletje, gooi de andere helft niet weg, want die kun je weer gebruiken voor het andere varkentje. Maak in het 'water' een gat waar het lijfje in komt, druk het water een beetje tegen het lijfje aan, zodat er een beetje golfjes onstaan. Het lijfje is nu ook klaar.

Maak 2 rolletje die je schuin afsnijd. Maak die aan het lijfje vast, en zet ze in de goeie houding. Het rechter varkentje heeft een borsteltje in de hand. En het andere varkentje heeft zeepbellen op het kopje, dus zet de handen ook op het kopje. De varkentjes zijn nu klaar.

Maak leuke shampooflessen en zet ze op de rand. Het rechtervarkentje heeft ook nog een flesje in de hand. Maak 2 vierkantjes van licht geel en schrijf er met een speld ZEEP in.
Aan de linkerkant hangt nog een borstelje. Maak nog 2 washandjes. Die zijn gemaakt van 2 rechthoeken die je dubbelvouwt. Doe er een haakje aan en lijm ze tegen de kant van het teiltje. Ook hangen er nog handdoeken, die zijn ook gemaakt van rechthoeken, een hangt over de rand van het teiltje, en de andere hangt aan een rek. Dat rek is gemaakt van sate prikkers die je aan elkaar vastlijmt en je bedekt het met fimoklei, het moet wel sterk & droog zijn! Ook hangen er nog badjassen. Die zijn gemaakt van rechthoeken, met aan de beide kanten een mouw, hang ze mooi neer, met een beetje plooitjes erin. Boven op het teiltje staat nog een grote eend, en in het water drijven ook nog kleine eendjes. En in het teiltje zit ook nog een kraantje. ( zie het 2e plaatje van hieronder) Maak ook nog zeep in het water. Dat maak je van hele dunne witte plakjes, en die druk je dan in het blauwe, en vorm ze een beetje!
En het teiltje is klaar!

Snap je iets niet, email naar mij!
kennismaking- huisdieren- funnyletter- moppen- mijn hobby's- gastenboek-
-
ICQ uitlegfimoklei- hobbylinks- kindersite- alle pagina's- humor- onze does
Free Web Hosting