Hepopuiston talli

 

 

 

 

 

 

 

 

Esittely

Ponit

Yksityiset

Kasvatus

Seura

Copyright

Viekku

Ulkoasu © tuhina, maria
 

 

 

 

 

 

 

 
 

H.P. Moonlight Bright Star

tiedot

nimi: H.P. Moonlight Bright Star
lempinimi: Riku
synt. 8.7.03 [täytti 6v. 19.8.03 (lue ikääntyminen)]
sukup. ori
rotu: welsh cob [sek. D]
säkä: 144 cm
väri & merkit: musta, sukat takajaloissa

omistaja: Hepopuiston talli
rekisteri: VWY-116
VRL:n rekisteri: VH-31290

koulutustaso: re: 110 cm ko: HE B
painotus: esteet

saavutukset

YLA 3 / 76 pistettä
Champion arvonimi myönnetty 28.10.07

luonne

Riku syntyi päivän myöhemmin mitä oli odotettu, mutta se ei pojan menoa haitannut ollenkaan! Heti yritti nousta sähelöimään... Pari horjuvaa askelta ja kupsis! Koko poni maassa! Toisella kerralla Riku onnistui jo pysymään pystyssä, ja menikin melkein heti juomaan maitoa. Se ulosti ja niin kaikki oli hyvin. Eläinlääkärin tarkastaessa sitä, hän sanoi: "Tässä pojassa on kyllä potkua" Ja oikeassahan hän oli. Nyt jo Riku pomottelee tammoja kun on vielä samassa tarhassa niiden kanssa! Oikea tulevaisuuden toivo!

Riku oli jo pienenä nopea oppimaan ja on sitä toki vieläkin. Vielä koulutus on hieman kesken, mutta suuntana kilparadat. Pomottelu on käynyt hieman vaikeaksi, sillä omassa tarhassa ei ole ketään jota voisi sortaa. Ja potkua löytyy edelleen, mutta silti Riku on todella kiltti oripoika. Koulutuksessa ollaan jo päästy aika pitkälle ja Rikun lahjat hyppäjänä ovat tulleet esiin, ainakin jos ratsastaja saa orin innostumaan...

Riku on kasvaessaan hieman rauhoittunut, mutta vieläkin on pojassa energiaa vaikka muille jakaa. Tallissa pitäisi Rikulle tarjoilla ruuat ensimmäisenä, sekä tietysti herkkupalat ja huomio. Riku esittää muille oreille "kovaa poikaa", mutta ori on oikeasti todella suloinen. Rikun lempipuuhaa on otsatukan alta rapsuttelu pää Rosan tai Anitan sylissä ja sitä toki harrastetaankin usein. Harjaamisesta Riku ei oikein välittäisi, sillä se tietää harjaamista seuraavan yleensä jotakin muutakin kuten ratsastuslenkki. Ratsastettaessa Riku on yleensä melko helppo varsinkin tutun ratsastajan kanssa. Riku yrittää useimmiten parhaansa ja siitä on mukavaa liidellä komeasti esteiden yli herättäen ihailua. Riku on perinyt isältään hyppäämisen lahjat ja sen tilannetaju usein pelastaa ratsukon, sillä Riku hyppää esteiden yli varmasti vaikka hieman huonommastakin paikasta. Kilpailuja Riku rakastaa. Siellähän se saa tietenkin olla kaiken huomion kohteena ja nauttia ihailusta ja kilpailun huumasta. Hirnuntaa muille oreille vihoittelevasti ja tammoille keimailevasti, sekä välillä ratsastajan taakse piiloon, jos tilanne alkaa käydä liian uhkaavaksi. Selän takaahan on sitten hyvä naureskella muille. Kouluakin ollaan Rikulla tietenkin harjoiteltu, mutta tästä lajista ei Riku niin perusta. Nättejä liikkeitä Rikulla on ja yleensä se hyvin selviääkin jopa niistä vaikeista liikkeistä. Kilpailuhalunsa ansiosta Riku on saavuttanut hyviä tuloksia taipumalla milloin minkälaiselle kiemuralle miellyttääkseen tuomareita. Maastossa Riku tarvitsee mukaansa tutun ratsastajan, sillä riippuu aivan päivästä minkälainen Riku on. Joinakin päivinä Riku liikkuu iloisesti korvat pystyssä, käy välillä haukkaamassa ruohoa ja haluaa päästä joukon kärkeen, jos ollaan liikkeellä isommalla porukalla, Riku tulee nimittäin hyvin toimeen tallin tammojen kanssa. Toisinaan taas tuntuu poika pelkäävän kaikkea ja silloin ratsastajalta vaaditaan erityistä valppautta, ettei löydä itseään ojasta. Ratsastajan pudottua Riku kyllä yleensä jää itsekin ihmettelemään mitä oikein tapahtui ja katselee hölmistyneenä pystyyn kömpivää ratsastajaa.

sukutaulu

i. Moon Shadow
WD
ii. Night Without Moon
WD
iii. Patrick
WD
iie. Night Light
WD
ie. The Only One
WD
iei. Number One
WD
iee. tuntematon
e. Baghera
WD
ei. Little Lion
WD
eii. Mr. Tiger
WD
eie. Little Butterfly
WD
ee. Pink Panther
WD
eei. Blue Boy
WD
eee. tuntematon

kuvagalleria

jälkeläiset

o.Puisto's Fergusson, e. Adja's Deryn
o. Puisto's Tao Tao, e. Adja's Deryn
o. H.P. Chuckle for You , e. H.P. Tar Casda
t. H.P. MoonLight Shadow , e. KH Show Must Go On
o. M.S. Eemil , e. Sharons Olivia
t. True Coed Coech , e. True Cinthia

kisakalenteriin

Tässä parhaat tulokset. Klikkaamalla kisakalenteri otsikkoa saat näkyviin kaikki kisat.

NJ:n alaiset näyttelyt: 3 x irtoSERT

ERJ:n estekisat (110 cm) ERJ:n pikkujoulut 2.12.07, tulos: 2/291
Estekisat (110-120 cm - Rosegarden's Black Moon Memorial) VWYssa 27.12.05, tulos: 3/7
ERJ:n estekisat (110-115 cm) Riimulan Ratsutilallassa 30.10.05, tulos: 3/30
ERJ:n estekisat (100-110 cm) Nourbese Nefertarissa 8.9.05, tulos: 2/30

VVJ:n valjakkokisat (Noviisien ponivaljakko) Valjakkotalli Sandelissa 26.8.05, tulos: 1/36

KRJ:n koulukisat (He B) Kilpatalli FALssa 20.10.05, tulos: 3/30
KRJ:n koulukisat (He B) Kaviopolun ratsastajissa 23.8.05, tulos: 1/45

Free Web Hosting