Hepopuiston talli

 

 

 

 

 

 

 

 

Esittely

Ponit

Yksityiset

Kasvatus

Seura

Copyright

Viekku

Ulkoasu © tuhina, maria
 

 

 

 

 

 

 

 
 

Ch Adja's Deryn

tiedot

nimi: Adja's Deryn
lempinimi: Deri, Dery
synt. 2.7.2005 [täytti 6v. 13.8.05 (lue ikääntyminen)]
rotu: welsh cob [sek. D, D+D]
sukup. tamma
säkä: 148 cm
väri & merkit: musta

omistaja: Hepopuiston talli
kasvattaja: Adjas Stud
rekisteri: VWY-115
VRL:n rekisteri: VH-1641

koulutustaso: ko: VA B, re: 90 cm
painotus: koulu

saavutukset

Ch arvonimi myönnetty 27.05.2007
esikantakirjattu
YLA 3 / 109 pistettä (tilaisuus: 26.08.2007)

luonne

Deryn on mielenkiintoinen tamma. Sen luonne on hyvä sekoitus palasia vanhempien luonteista, sekä tietysti omia luonteenpiirteitä. Tallissa Deri pyörii ympäriinsä ja kerjää huomiota kaikilta, jotka kulkevat ohitse. Harjaamisesta Deri todella nauttii, sillä siitä on ihanaa olla tallin kaunein tamma, jota se onkin (ainakin omasta mielestään). Satulan kanssa pitääkin sitten olla hieman varovaisempi, sillä satulan laitosta Deri ei pidä. Satula pitää laittaa nopeasti selkään ja satulavyö kiristää nopeasti kireälle, sillä Deri pullistelee aina. Ennen ratsastamaan lähtöä on satulavyön kireys hyvä tarkistaa vielä pariin kertaan.
Deri loistaa kouluratsastuksessa, se on perinyt äidiltään kevyet, hienot liikkeet ja kärsivällisyyden. Isän puolelta Deri on taas perinyt puhtaat ja pehmeät liikkeet. Tästä yhdistelmästä on siis tullut harjoituksen myötä hyvä kouluratsu. Deri rakastaa kerätä ihailua kauniilla liikkeillään harjan hulmutessa tuulessa. Deri kuitenkin muuttuu ratsastajan unelmaksi vasta kilpailukentällä. Omaa vuoroaan odotellessa Deri on pidettävä kaukana... kaikesta. Deri ei nimittäin tahdo sietää minkäänlaista kilpailutilannetta keneltäkään, se ihmettelee mikseivät muut ymmärrä sen yksinkertaisesti olevan paras. Hermostuksesta ei näy jälkeäkään, mutta sen sijaan hampaidenjälkiä löytyy sieltä, missä Deri on kulkenut. Toisiin hevosiin Deri ei kuitenkaan kisapaikoillakaan kajoa. Se hirnuu vihaisesti ja nakkelee niskojaan ja saakin yleensä näillä eleillä muut ratsastajat viemään hevosensa kauaksi Deristä.
Esteistä tamma ei oikein välitä, useimmiten se saattaa jopa kieltäytyä. Esteillä on nimittäin helpompi mokata ja puomin pudotuksen ääntä tamman itsetunto ei kestä. Silloin menee koko juttu läskiksi, sillä Derin motto taitaa olla kaikki tai ei mitään ja silloin se yksinkertaisesti kieltäytyy. Maastossa Deri menee välillä nätisti ja välillä se kuumenee herkästikin. Yksin ei Derin kanssa kannata maastoon lähteä, sillä Deri saattaa välillä yrittää heittää ratsastajan selästään, jos sen vauhtia jarrutellaan. Suuremmalla porukalla maastossa ollessa haluaisi Deri olla aina johdossa, mutta se on kuitenkin pakotettava takaisin ruotuun, aina ei voi saada mitä haluaa.
Tamma tulee kuitenkin hyvin toimeen muiden tammojen kanssa ja laitumella sillä onkin hyvinä ystävinään Indi ja Tara, joista onkin tullut erottamaton kolmikko. Näiden seurassa Derikin käyttäytyy rauhallisemmin kuin muiden, sillä se kai pitää näitä tammoja tasavertaisina itsensä kanssa. Tamma otti heti tallille tuleessaan oman paikkansa Hepopuiston tallilta ja on mukavaa nähdä miten tamma kasvaessaan kehittyy.

sukutaulu

i. VIR MVA Ch Newell Llwyr
WD
ii. Yspadaden Pencawrr
WD
iii. Vaddock Sior
WD
iie. Vaddock Eiriol
WD
ie. Newell Druantia
WD
iei. Newell Anfri
WD
iee. Newell Wenda
WD
e. Adja's Erdudvyl
WD
ei. WS Edwyn
WD
eii. Ch. Ceridwyn Monarch (k.)
WD
eie. YAN Princess Lei'a
WD
ee. Rhoscfflach Elen Awel
WD
eei. Adoro's Flamer
WD
eee. Merrywood's Mercury
WD
Derynin isä Newell Llwyr on erittäin loistava ori. Vertti sai elämänsä aikana VIR MVA Ch arvonimen ja KTK II palkinnon. Orilla on kolme muuta jälkeläistä Derynin lisäksi. Emän puolelta suvusta löytyy myös hienoja poneja. Emän isä WS Edwyn sai elinaikanaan usemapia sijoituksi ja SERTejäkin ponille irtosi ainkain yksi. Muitakin mainitsemisen arvoisia poneja Derynin suvusta löytyy ja monet nimet Derynin sukutaulussa ovat varmasti monille tuttuja.

jälkeläiset

o.Puisto's Fergusson, H.P. Moonlight Bright Star
o. Puisto's Tao Tao, i. H.P. Moonlight Bright Star

kisakalenteriin

Tässä parhaat tulokset. Klikkaamalla kisakalenteri otsikkoa saat näkyviin kaikki kisat.

NJ:n alaiset näyttelyt: 2 x MVA-SERT 1x irtoSERT

KRJ:n koulukisat (va B) Adam Warmbloods issa 17.8.07, tulos: 4/30
KRJ:n koulukisat (Va B) Heijastuksessa 17.4.06, tulos: 3/45
KRJ:n koulukisat (va B) Te Adoro Estatessa 15.9.05, tulos: 1/35

ERJ:n estekisat (80-90 cm) Dismoressa 4.2.06, tulos: 5/50

Free Web Hosting