Hepopuiston talli

 

 

 

 

 

 

 

 

Esittely

Ponit

Yksityiset

Kasvatus

Seura

Copyright

Viekku

Ulkoasu © tuhina, maria
 

 

 

 

 

 

 

 
 

Whiten Rhiain

tiedot

nimi: Whiten Rhiain
lempinimi: Rhiain, Rihi
synt. 25.6.2005 [täytti 6 v. 6.8.05 (lue ikääntyminen)]
sukup. tamma
rotu: welsh cob [sek. D, D+D]
säkä: 152 cm
väri & merkit: musta

omistaja: Hepopuiston talli
kasvattaja: White Star
rekisteri: VWY-279
VRL:n rekisteri: VH-1643

koulutustaso: re: 90 cm ko:VA B
painotus: koulu

luonne

Rihi oli jo heti syntyessään pippurinen. Maailmaan pikkuinen tuli sellaisella vauhdille, että oksat pois. Ja piakkoin oli jo tamma pystyssä ja haistelemassa uusia hajuja.
Tallissa Rhiain on yleensä energinen, eikä kovin helppo hoidettava. Sillä on tapana tehdä ainoastaan oman päänsä mukaan, eikä siinä silloin paljoakaan muilta kysellä. Rihiä saa harjata ihan ronskein vedoin, eikä se arkaile muita kohtia kuin mahanalustaa, jota harjatessa kannattaa olla varovainen. Kavioita voi putsailla rauhassa, sillä kavioistaan Rhiain ei ole turhan tarkka. Satulankin laitto onnistuu mukavasti, joskin suitsituksessa Rhiain saattaa hieman olla rauhaton, sen mielestä tätä "täysin turhaa toimitusta" ei tarvitsisi tehdä joka kerta.
Jos Rhiain on jotain vanhemmiltaan perinyt niin loistavan kauniit liikkeet. Kun kouluratsastuksen koulutus aloitettiin Rihi teki heti vaikutuksen. Nyt kun liikkeet ovat jo hallinnassa, Rhiain tottelee apuja todella herkästi. Rhiain tarvitsee kuitenkin ratsastajakseen hieman kokeneemman ratsastajan, joka pystyy hiomaan tamman suorituksesta aina jotain uutta irti. Tammalla kun on välillä tapana mennä siitä mistä aita on matalin, vaikka sillä riittäisi kapasiteettia parempaan suoritukseen.
Esteitä Rhiain hyppii välillä mielellään, välillä taas ei. Kamalalla vauhdilla ei niitä mennä, vaan tamma hyppii omaa tahtiansa eteenpäin, antamatta kenenkään hoputtaa itseään. Maastossa Rhiain on hyvää seuraa, vaikka hieman rauhattomammallekin ponille, sillä se kulkee nätisti eteenpäin katsellen luonnon rauhaa. Tamma ei myöskään helposti hätkähdä yhtäkkisiä asioita. Kisoihin lähdettäessä Rhiain käyttäytyy mallikelpoisesti, muttei millään jaksaisi odottaa lähtöä. Kisa-aamuina tamma huomaa heti, että tänään ollaan lähdössä ja alkaa pyöriä rauhattomasti karsinassaan. Traileriin tyttö menee nätisti ja matkustamisesta tämän tamman kanssa ei synny ongelmia. Kisapaikalla Rhiain käyttäytyy kauniisti ja pystyy keskittymään täysillä suoritukseensa, jollei pieniä hirnahduksia ohikulkeville oreille lasketa mukaan.

sukutaulu

i. Whiten Daniel
WD, KRJ-II, VWY-II, KTK-III
ii. Aelward Dio
WD
iii. Bleiddig Ouein
WD
iie. Aerward Adara
WD
ie. YAN Princess Lei'a
WD, YLA3, VWY-III
iei. Gardien de Nuit
WD
iee. Sinipihan Wendy
WD
e. Whiten Ceri
WD, KRJ-IV
ei. Rhoscfflach Caillean
WD
eii. Kilimanjaro
WD, KTK-III
eie. Wescannelle
WD
ee. Cadwallon Enfail
WD
eei. Cadwallon Pennant
WD
eee. Dannock Gwenhoen
WD

Rhiainilla on mielenkiintoinen suku monella tavalla. Kummatkin vanhemmista ovat koulupainotteisia poneja, joilta löytyy monia sijoituksi koulukentiltä. Myös YAN Princess Lei'a teki erittäin vaikuttavan suorituksen kilpakentillä kerätän rankingissa jopa 51 pistettä ja tamma palkittiin VWY:n laatuarvostelun VWY-III palkinnolla. Emän puolelta suvusta löytyy myös jo edesmennyt Kilimanjaro, joka ehti saavuttaa Champion-arvonimen KTK-III palkinnon.

jälkeläiset

t. H.P. Rhosyn, i. Rhagfyr Mazda
t. H.P. Camilla Rose, i. SD Heart Breaker
t. H.P. Pretty Fly, i. V.L. Jago Travolta

kisakalenteriin

Tässä parhaat tulokset. Klikkaamalla kisakalenteri otsikkoa saat näkyviin kaikki kisat.

KRJ:n koulukisat (va B) Orenitassassa 30.9.07, tulos: 1/50
KRJ:n koulukisat (Va B) Akvitaniassa 17.2.06, tulos: 5/40

ERJ:n estekisat (80-90 cm) Dismoressa 4.2.06, tulos: 3/50

Free Web Hosting