Esittely

Ponit

Yksityiset

Kasvatus

Seura

Copyright

Viekku

Ulkoasu © tuhina, maria
 

 

 

 

 

 

 

 
 

Rhagfyr Mazda

tiedot

nimi: Rhagfyr Mazda
lempinimi: Mazi
synt. 13.4.07 [täyttänyt 6v 25.5.07 (lue ikääntyminen
sukup. ori
rotu: welsh cob [sek. D, D+D]
säkä: 146 cm
väri & merkit: ruunikko

omistaja: Hepopuiston talli
kasvattaja: Rhagfyr Cobs
rekisteri: -
VRL:n rekisteri: VH-31841

koulutustaso: me: 90 re: 100 cm ko:He A
painotus: kenttä/koulu

luonne

Mazin kanssa päivät eivät käy pitkäksi. Välillä nimittäin sattuu huonoja päiviä ja silloin Mazi on hankala. Tavalliset rutiinin omaiset toimet kuten harjaus sujuvat mukavasti, mutta kavioiden putsauksessa voi välillä ilmetä ongelmia. Poika kun ei aina halua nostaa kavioitaan. Mazia pitääkin välillä määrätietoisesti komentaa niin ori on ainakin hetken aikaa kunnolla. Mazi ei kuitenkaan ole ilkeä vaan ystävällinen ihmisiä kohtaan. Se käyttäytyy erittäin suojelevasti ihmisiä kohtaan ja tykkää leputtaa päätään olkapäällä.

Taluttaessa Mazi on syytä pitää tiukasti hallinnassa. Ori nimittäin machoilee mielellään. Reippaasti taluttaessa ori seuraa kyllä mielellään, varsinkin jos se tietää pääsevänsä tarhaan riehumaan. Mazin hyppelyä, piehtarointia ja riehumista tarhassa on mukava katsella.
Ratsastaessa Mazi ei ole ollenkaan hankala vaan loistaa, varsinkin jos se luottaa ratsastajaan. Mazilla saattaa välillä olla liikaa vauhtia, joten aluksi kannattaa antaa Mazin päästellä liikaa energiaa ulos. Näin poni keskittyy paremmin itse treenaamiseen. Esteillä Mazi hyppää lennokkaasti ja tottelee hyvin apuja. Ori kieltäytyy pudottaa harvoin, mutta saattaa välillä kieltäytyä, jos ratsastaja yrittää liikaa jarruttaa menoa.
Koulua ratsastettaessa Mazi on sulavaliikkeinen ja yhteistyökykyinen. Ponin kanssa täytyy kuitenkin harjoitella paljon, jotta se sisäistää liikkeet ja ne alkavat sujua hienosti. Laukasta pysähtyminen saattaa joskus aiheuttaa ongelmia, sillä Mazi ei haluaisi pysähtyä kesken kaiken. Ratsastajan onkin oltava selkeä ja määrätietoinen halutessaan saada tuloksia.
Maastossa Mazi on varma ratsastettava. Ori ei säiky helposti, eikä yritä rynniä etummaiseksi jos muita on mukana, kunhan vauhti vain on reipas. Maastoesteitä Mazi hyppää vauhdikkaasti sillä se selvästi nauttii ulkoilmasta.

Traileriin Mazi on joinakin päivinä helppo saada toisinaan taas ei. Oria ei aina huvita mennä tuohon liikkuvaan laatikkoon ja se tekee sen selväksi. Komentamalla ja määrätietoisella toiminnalla saadaan yhteistyö taas pelaamaan. Kisapaikalla ori on välillä hermostunut ja se tarvitsee mahdollisimman paljon omaa rauhaa. Suoritus sujuu kuitenkin yleensä erittäin hyvin, sillä päästessään toimimaan ori on elementissään.

sukutaulu

i. Rhoscfflach Morgan
WD, KRJ-III, VWY-II
ii. Ch Rhoscfflach Dewrían
WD, KTK III
iii. Rhoscfflach Dewin
WD
iie. Rockie's Black Dance
WD, KTK-II
ie. Frondo's Melinda
WD
iei. VIR MVA Ch Rosenbaum´s Dai Emiel
WD, KTK-I
iee. Accera's Gwenfil
WD
e. Juliette TIK
WD
ei. VIR MVA Ch Sprietland's Valeroso
WD, KTK-I
eii. Sprietland's Milky Way
WD
eie. Cherokee Lady
WD, KTK-III
ee. H.P. Paradise City
WD
eei. Puisto's The Ends of the Earth
WD
eee. H.P. Tar Casda
WD

Mazin suvusta löytyy isän puolelta welshlegentoja ja emän puolelta taas hieman uudempia nimiä. Mazin isä Rhoscfflach Morgan on menestynyt koulukisoissa ja saanutkin KRJ-III palkinnon VWY-II palkinto on mennyt myös orille. Isän puolelta suvusta löytykin monia KTK hevosia. Mazin emä Juliette TIK on kilpaillut useissa KERJ:n kenttäkisoissa. Tammalla onkin vielä monta hyvää vuotta edessä. KTK palkittuja poneja löytyy myös emän suvusta.

kuvagalleria

jälkeläiset

t. H.P. Rhosyn, e. Whiten Rhiain

kisakalenteriin

ERJ:n estekisat (100 cm) ERJ:n pikkujoulut 2.12.07, tulos: 2/306

Free Web Hosting