Hepopuiston talli


hoitajille

Tämä sivu on omistettu kokonaan hoitajille ja hoitajaksi haluaville. Täältä löydät paljon infoa mitä sinun tulisi hoitajana tehdä, hoitokertomusmalli ym.. Eli ensimmäiseksi nyt hoitajalista:

tammojen hoitajat orien & ruunien hoitajat
Kassu # Ansku/päivis Star # Sonia/päivis
Neppu # Ellu/päivis Samppa # Sanna/päivis
Steppi # ??? Jaakko # ???
Candida # ??? Leevi # Ellu/päivis
Mimi # Angervo/päivis Leve # ???
Indi # ??? Jaska # ???
Niagara # Tuuli/päivis Robin # ???
Redi # ??? Riku # Sanna/päivis
Tara # ??? Eppu # ???
Show # ??? Tortuga GS # ???
Deri # EmBBu/päivis  

Lista on tehty pääosin niille joilla ei ole vielä hoitsua ja haluaisivat hoitsun, listan avulla näkee selkeämmin kuka poni olisi vielä ilman hoitajaa, toivottavasti tutkimalla sitä voit löytää unelmiesi hoitoponin. Voit halutessasi päästä myös kisaajaksi, jolloin voit ilmoittaa hoitsusi kisoihin. Jos aioit ilmoittautua on siitä kuitenkin ilmoitettava meille, joko maililla tai viekkuun!

miten hoidan?

Hoitokertomukset lähetetään maililla osoitteeseen hepopuiston@luukku.com. Hoitokertomuksen "malli" saisi mielellään olla näin: päivämäärä # kertomus # kirjoittaja. Esim:

Perjantai 7.3.2003

Astuin tallin ovesta sisään kahden aikoihin. Chestnut oli viety juuri tarhaan. Poni ei menisi tänäänkään tunnille. Hain viimeksi pesemäni satulahuovan kuivumasta ja vein sen paikoilleen. Kolmelta vein Chesille ja muille poneille heinät tarhaan. Ravistin Chesin uuden ja hienon viltin ulkona, koska se oli likainen. Joku hoitajista oli ratsastamassa hoitoponillaan harjoituskentällä. Katselin ratsukon esteharjoituksia. Hevonen, jota en heti tunnistanut oli Ghost. Se hyppäsi hyvin. Ghostilla ei ole hoitajaa, joten ratsastaja oli varmaankin joku muu. Heidän esteensä olivat arvioltani noin 70 cm tai enemmän. Kun kello tuli neljä, hain Chesin tarhasta. Poni oli taas piehtaroinut ja oli todella likainen. Vein ponin karsinaan ja aloin harjata sitä ratsastusta varten. Harjaus kesti taas pitkän aikaa. Harjattuani Chesin hain ponin varusteet. Suitsin Chesin ja talutin sen maneesiin. Menisimme tänään koulua, ilman satulaa. Vein ponin keskelle maneesia ja nousin selkään. Lähdimme kävelemään uraa pitkin. Kun olimme kävelleet kierroksen, maneesiin tuli muitakin. Emme antaneet muiden häiritä harjoituksiamme. Otin käynnissä lyhyet ohjat ja taivuttelin sekä pysäyttelin Chesiä. Sitten aloimme ravata. Teimme samoja asioita kuin käynnissäkin. Kun Ches tuntui vertyneen,kehotin sitä peräänantoon ja poni menikin. Poni kulki hienosti kaula kaarella ja kuulin, kuinka maneesiin tulleet keskustelivat meistä. Ravissa teimme ympyröitä ja temponlisäyksiä. Tunnin puolessavälissä kävelimme "keskikäynnit". Kävelyiden jälkeen nostimme laukkaa käynnistä. Se onnistui hyvin. Kun käynnistä nosto kävi liian helpoksi, yritin nostaa laukkaa pysähdyksestä. Se onnistui muutaman kerran. Lopuksi laukkasimme reippaasti uraa pitkin. Ravasimme vielä ja sitten kävelimme loppukäynnit maastossa. Maastosta tullessamme huomasin polulla raipan ja otin sen mukaani. Vein Chesin talliin ja laitoin hienon viltin ponin päälle. Otin suitset sekä raipan mukaani ja vein ne oikeille paikoilleen. Kuudelta annoin Chesille sen iltaruoat ja sitten lähdin kotiin.

~Heidi&Ches~

[esimerkkinä Heidin kirjoittama hoitokertomus hoitoponilleen Chestnutille!]

tehtävät

Tästä siis näet mitä kaikkea hoitajien pitää tehdä. Vaikka nämä asiat ovat listattu, ei se tarkoita sitä etteikö muutakin saisi tehdä!

päivittäiset:

  • harjaat hoitsusi huolellisesti
  • putsaat kaviot
  • liikutat (vähintään 30 min.)

viikottaiset:

  • peset ruoka- & juomakupin
  • peset satulan & suitset

kuukausittaiset & harvemmat:

  • vaihdat satulahuovan & -vyön
  • peset / harjaat pintelit
  • vaihdat riimun
  • peset harjat
  • peset ponin

Ruokinta, karsinansiivous ja tarhaaminen ei ole pakollista, mutta jos haluat olla avuksi, tottakai voit nekin tehdä! Kunhan teet oikeaan aikaan ja ruokinnassa annat oikean määrän!

Hoitajien kaapit

Jokainen hoitaja saa myös oman kaapin. Lisää tietoa voit lukea tästä