Sampan päivis - Sanna


28.11´.04
12 aikaan tulin tallille ja avasin oven... Muutama hevonen oli sisällä, kiertelin tallia ja löysin Sampan... Upea hevonen... Ainakin ulkonäöltään... Katselin vielä, että missäs Riku oleilee ja löysimpä senkin sitten... Komea oripoika... Otin riimunnarun kauniiseen käteeni ja menin Sampan karsinan luo. Kiinnitin narun riimuun ja vein Sampan tarhaan. Sitten vein Rikun ulkoilemaan. Otin kottikärryt ja siivosin ensin Rikun karsinan. Hain sinne vähän lisää alusia. Putsasin vielä ruoka- ja juomakupin ja menin Sampan karsinan luo. Siivosin sen samalla lailla kun Rikunkin karsinan. Sitten meinin satulahuoneeseen ja katsastin heppojen varusteet.

Hain Sampan sisälle (ajattelin mennä vähän ratsastamaan). Harjasin sen ja puhdistin kaviot. Laitoin satulan ja suitset. Kävelimma kentälle päin. Minua jännitti hiukan. Kiristin mahavyön ja kiipesin selkään. Kävelimme jonkin aikaa ja otin ohjat. Taivuttelin Samppaa hieman ja sitten "kannustin" sen raviin. Ravasimme jonkin aikaa kevyttä ravia ja sitten harjoitusravia. Keventelin vielä lopuksi ja sitten kävelimme loppukäynnit. Nostin jalustimet ylös ja löysäsin mahavyötä. Kävelimme tallille.

Otin Sampalta varusteet pois ja harjasin sitä hiukan. Tarkistin onko hokit kunnolla kiinni ja kiristin yhden. Tarkistin vielä onko Sampan jalat ja muut jäsenet kunnossa. Olihan ne. Ajattelin, että tänään en viitsi mennä Rikulla, koska kellokin oli jo aika paljon. Laiton Sampalle varmuuden vuoksi hetkeksi talliloimen päälle ja hain Rikun sisälle. Harjasin vielä Rikun ja laitoin sen karsinaan. Annoin molemmille iltaruuat ja lähdin kotiin.

T: Sanna, Samppa ja Riku

3.12
Tänään tulin tallille aikaisin. Jo seitsemältä. Ensin annoin Sampalle ja Rikulle ruokaa ja huomasin, että Sampan riimu oli pihkainen. Vaihdoin sen ja pesin vanhan. Menin maneesiin kun sain hevoset ruokittua. Laitoin sinne muutaman esteen. Kaksi okseria 80 cm, trippelin 90 cm, kolme ristikkoa 50 cm ja kolme pystyä 2x 90 cm ja 1x 100cm. Sillä välin kun annoin hevosten ruoan tasaantua, niin puhdistin juoksutusvarusteet. Kun ruokailusta oli kulunut noin 1,5h niin vein Rikun ulos (loimi päällä) ja otin Sampan käytävälle. Harjasin sen ja laitoin suojat. Laitoin varusteet päälle ja lähdimme kentälle. Kävelimme ensin muutaman kierroksen ja sitten ravasimme kevyessä ravissa vähän aikaa. Lämmittelin Samppaa vielä hiukan laukassa, ennenkuin aloitimme hyppäämisen. Ensin lähdimme kohti ristikoita. Ensimmäinen meni hyvin, samoin toinen ja kolmas. Sitten jatkoimme laukalla kohti 90 cm pystyä. Se meni todella hienosti. Sitten päätin koittaa trippeliä. Lähestyimme hiukan liian hitaasti ja olin itse vähän epävarma, joten Samppa kielsi. Nyt päätin koittaa tosissani. Otimme laukan ja yritimme uudelleen. 5m ennen estettä pohkeet kiinni ja ylihän sitten mentiin hienosti. Sitten päätin koittaa pientä rataa. Ensin lähestyimme ristikoita hienosti kaikki, sitten kaksi 90 pystyä, toinen kolahti hiukan, mutta ei pudonnut, sitten trippeli, joka meni hienosti, sitten vielä okserit melkein peräkkäin ja viimeiseksi metrin pysty. Puhdas rata. Kiitin Samppaa ja annoin sen ravata hetken. Sitten kävelimme. Tulin alas selästä kun Samppa oli lopettanut puuskutuksen. Kävelimme tallille. Kun olin ottanut Sampalta varusteet pois, niin pesin sen, koska se oli ihan hikinen. Laitoin sille loimen ja vein sen karsinaan. Menin keräämään esteet. Sitten hain Rikun talliin ja otin loimen pois. Harjasin sen ja laitoin varusteet . Sitten lähdimme kentälle. Kävelimme ja ravasimme ensin. Sitten harjoittelimma etuosakäännöksiä. Aluksi meni huonosti, mutta kun tulin pois selästä ja laitoin sen tekemään oikein niin sujuihan se. Oli pakko auttaa raipalla, että sain etujalat polkemaan samalla kun takajalat kiertää. Olisittepa nähneet. Upea oripoika. Sitten koitin samaa selästä, ja toimihan se vihdoin. Sitten kokeik´limme pohkeenväistöa joka sujui mutkitta. Kun olin ratsastanut noin 45 minuuttia, niin ravasimme hetkenja sitten kävelimme. Menimme talliin ja Riku ei ollut hikinen, joten otin varusteet pois, laitoin loimen ja vein sen ulos. Samoin Sampan. Sitten siivosin karsinat. Hain hevoset sisälle joskus 18.00 ja annoin vielä iltaruuat. Lähdin kotiin...