VTL - virtuaalimaailman tottelevaisuuskoulutusliitto

VTL - kisatpystyyn

© Sini Korhonen Kisojen pitäminen on hyvin suotavaa. Juujuu. ^^ Tässä kuitenkin ohjeet, jotta kisojen järjestäminen olisi mahdollisimman kivutonta kaikille osapuolille.

Uusimmat sääntömuutokset punaisella

Kisasivu

Kisasivulla tulee ilmetä kisojen päivämäärä, viimeinen ilmoittautumispäivämäärä, kisojen tuomari, osallistujat ja ilmoittautumisohjeet. Kisa saa olla enintään yksipäiväinen (mikäli sinulla on kisaputki, niin ilmoita joku niistä päivistä).

Ilmoittautuminen tapahtuu joko maililla tai ilmoittautumisvieraskirjalla, valinta on vapaa. Jokaiselta osallistujalta tulee kerätä myös osallistujan sivun osoite. Tuomarin tulee olla VTL'än kouluttama.

Osallistujia saa jokaiseen luokkaan ottaa max. 25, alaraja on 4 koiraa. Jos luokan osallistujamäärä siis alittaa neljä koiraa, sitä ei pidetä vaan se perutaan. Yhdeltä ihmiseltä saa osallistua max. 3 koiraa / luokka. Kutsusivulle olisi suositeltavaa linkittää VTL'n säännöt -sivu, että jokainen varmasti tietää mistä on kyse.

Kisoja ei saa linkittää minnekään eikä osallistujia saa ottaa ennen kuin kisa on VTL:n kalenterissa!

2.6 jälkeen anotuissa kisoissa saa pitää vain yhden ALO, AVO, VOI tai EVL -luokan. Ei siis esim. 2 ALO-luokkaa ja 1 AVO, vaan ainoastaan yksi kappale yhtä luokkaa.
Aikaisemmin erikoislupia myönnettiin, koska ylemmissä luokissa oli todella vähän kisaajia ja niitä piti saada lisää.

Kaikkien luokkien ei kuitenkaan ole pakko olla mukana kisassa (voit siis pitää kisat vaikkapa vain ALO-luokalle tai vain VOI ja EVL -luokille).
Myös rotukohtaiset tai ryhmäkohtaiset luokat ovat sallittuja (esim. kisa pelkästään saksanpaimenkoirille tai pelkästään FCI:n roturyhmälle 1), mutta niissäkään ei saa olla kahta kappaletta jotain luokkaa (esim. ALO saksanpaimenkoirille ja ALO muille roduille)

anominen

Ahkera Sini teki hommastaan 10 kertaa helpompaa!
Eli nykyään ilmottautuminen hoituu tällä sivulla
Täytä kohtiin pyydetyt tiedot pyydetyllä tavalla (pp.kk tarkoittaa kaksinumeroinen päivä ja kaksinumeroinen kuukausi, esim 01.01)

Kun kisasi on hyväksytty, lisään sen kalenteriin.
Jos kisaa ei hyväksytä jostain syystä, laitan sinulle mailia. Muistathan siis viestin mukaan toimivan mailiosoitteen!
Kisan järjestäjä saa olla enintään 25 merkkiä pitkä, joten jos kisan järjestävä paikka on nimeltään pidempi, lyhennä sitä jollain tavalla!

anottuasi kisat

..On aika hankkia tuomari. Mailaat siis jollekin VTL'n kouluttamista tuomareista ja kysyt häneltä kohteliaasti, josko hän voisi tuomaroida kisasi. Kun joku tuomareista on lupautunut, jäät odottelemaan tuloksia. Jos niitä ei ala kuulua ja kisapäivä on jo ohi, mailaat hänelle ja muistutat asiasta, unohtaminen on nimittäin inhimillistä.

säännöt Miten pidän tokokisat? Tuomarit Kisakalenteri Tulospalvelu Tokovaliot index E-mail Vieraskirja
Free Web Hosting