VTL - virtuaalimaailman tottelevaisuuskoulutusliitto

VTL - säännöt

© Sini Korhonen
Hyvin opetettu koira tulee toimeen muiden koirien kanssa kummempia hötkyilemättä

LUOKAT

ALO (alokasluokka)
Aivan ensimmäinen luokka, josta jokainen koirakko joutuu aloittamaan oli se miten taitava tahansa. Että koira pääsee kilpailemaan ylempään luokkaan, sen on täytynyt saada kaksi kertaa ykköstulos.
Luokan tehtävät: Kokonaisvaikutus, luokse päästävyys, seuraaminen kytkettynä, seuraaminen taluttimetta, paikalla makaaminen, luoksetulo, maahanmeno, seisominen, vapaahyppy

AVO (avoin luokka)
Asteikolla toinen luokka, jonne pääsee kilpailemaan voitettuaan kaksi kertaa ensimmäisen palkinnon alokasluokassa. Luokkasiirron avoimeen saatuaan koirakko ei voi enää kisata helpommassa luokassa eli alokasluokassa.
Luokan tehtävät: Kokonaisvaikutus, paikalla makaaminen, seuraaminen taluttimetta, maahanmeno, luoksetulo, seisominen, noutaminen, kauko-ohjaus, vapaa estehyppy

VOI (voittajaluokka)
Kun kisaatte koirasi kanssa voittajaluokassa, saatte olla itsestänne ylpeitä. ^^ Tänne pääsy vaatii kaksi ykköstulosta avoimesta luokasta.
Luokan tehtävät: Kokonaisvaikutus, paikalla makaaminen, seuraaminen taluttimetta, maahanmeno, luoksetulo, lähettäminen määrätylle paikalle ja luoksetulo, nouto ja hyppy yli esteen, metalliesineen nouto, tunnistamisnouto, kauko-ohjaus

EVL (erikoisvoittajaluokka)
Tämä luokka on viimeinen porras ennen tottelevaisuusvalioksi pääsyä. Tarvitsette kaksi ykköstulosta voittajaluokassa päästäksenne tänne.
Luokan tehtävät: Kokonaisvaikutus, istuminen ryhmässä 2 min, paikalla makaaminen ryhmässä 4 min häirittynä, vapaana seuraaminen, seisominen + istuminen ja maahanmeno kävelyn yhteydessä, luoksetulo + seisominen + maahanmeno, lähettäminen ohjattuna eteen, maahanmeno, luoksetulo, ohjattu noutaminen, metalliesineen nouto, hyppy yli esteen, tunnistusnouto, kauko-ohjaus

Eli kun koira on saanut luokassaan kaksi ensimmäistä palkintoa, se saa siirtyä seuraavaan luokkaan.

ALO » AVO » VOI » EVL » VFIN TVA

Valionarvon saavuttaakseen koira tarvitsee kolme ykköstulosta joista yhden tulee olla luokkavoitto erikoisvoittajaluokasta, lisäksi FIN VNL'n näyttelystä vähintään laatuarvosanan erittäin hyvä (EH).

PALKINNOT

Jokainen koira saa tuomarilta 0-200 pistettä, ja lisäksi ne sijoitetaan parhausjärjestykseen. Tällä parhausjärjestyksellä ei periaatteessa ole muuta virkaa kuin valionarvoa haettaessa, milloin tarvitaan ykköstulos ja samalla luokkavoitto.

ALO, AVO

170-200 pistettä = I palkinto
140-169 pistettä = II palkinto
100-139 pistettä = III palkinto
alle 100 pistettä = hylätty.

VOI, EVL

260-300 pistettä = I palkinto
224-259 pistettä = II palkinto
192-223 pistettä = III palkinto
alle 192 pistettä = hylätty.

Näitä ykköstuloksia siis tarvitaan luokissa nousuun.

OSALLISTUMISOIKEUS

- Ikää täytyy olla vähintään 10 kk
- Erikoisvoittajaluokassa ikää väh. 15kk
- Kaikenrotuiset (myös seka-) saavat osallistua
- X-rotuiset eivät voi saavuttaa valionarvoa
- Narttu ei saa olla tiine/juoksuinen
- Koira ei saa olla heikko tai sairas
- Koira ei saa olla aggressiivinen
- Tuomarin koirat saavat osallistua (tuomarointitapa on arvontapohjainen)

Jokaiseen luokkaan mahtuu max. 25 osallistujaa, samalta omistajalta saa ilmoittaa max. 3 koiraa per luokka!

MITEN VOIN ANOA VFIN TVA -ARVOA?

Hyvä kysymys, ja minulla on siihen vastaus. Katsot ensin että kaikki ykköstulokset (ja erikoisvoittajaluokan luokkavoitto) ovat merkattu koirasi kisakalenteriin, ilman niitä valionarvoa ei voi anoa. Koiran sivulla tulee olla myös merkintä vaadittavasta näyttelytuloksesta. Tarkastamme myös sen, joten turha yrittää huijata. ;) Sitten tarkastat tuloslistaltamme että kaikki tuloksesi on varmasti merkattu tänne meille ja että ne varmasti ovat myös sivuilla. Sinun tulee löytää JOKAIKINEN ykköstuloksesi tuloslistaltamme, muuten tieto ei ole virallinen. Seuraavaksi menet mailiisi, luoden uuden viestin.

Aiheeksi laitat "VFIN TVA -anomus" ja vastaanottajaksi vaaksiatgmail.com (jossa at on @). Mailista tulee löytyä seuraavat tiedot:

- Koiran virallinen nimi
- Koiran rotu
- Sen sivujen url
- Alokasluokan
ykköstulosten paikat ja päivämäärät (esim. 1. kennel Haukku, 3.7.2003)
- Avoimen luokan ykköstulosten paikat ja päivämäärät
- Voittajaluokan ykköstulosten paikat ja päivämäärät
- Erikoisvoittajaluokan ykköstulosten ja voiton paikat ja päivämäärät
- Näyttelyn paikka ja pvm josta vaadittava tulos on saatu

säännöt Miten pidän tokokisat? Tuomarit Kisakalenteri Tulospalvelu Tokovaliot index E-mail Vieraskirja
Free Web Hosting