Rainbown ja Chestnutin päivis - Elina


2.6.05
Tänään tulin tallille heti koulusta päästyäni. Menin Rainyn ja Chesin karsinoiden luokse ne olivat tyhjiä. Ensin pelästyin sillä ne olivat harvoin jossain niin etten tiennyt missä. Sitten huomasin, että tiedänhän missä ne ovat sillä kello oli vasta puoli neljä ja tarhaus loppui neljältä. Kävin ulkona katsomassa Rainyä ja Chesiä. Sitten tulin pesemään niiden tarvikkeita eli ruoka- ja juomakupit (en voinut pestä satuloita enkä suitsia sillä muuten en olisi voinut mennä enää lenkille). Kun olin saanut ne pestyä kello oli jo melkein neljä joten menin hakemaan ne vuorotellen tarhasta. Sitten lähdimme minä ja Rainy lenkille.(siis kun olin laittanut satulan ja suitset päälle) Menimme maastoon niin kuin yleensä, ilma oli viileä kun vertasi eilisiin päiviin jolloin oli ollut jopa 26astetta lämmintä. Olimme maastossa väljä tunti. Kun tulimme maastosta menimme hyppimään esteitä puoleksi tunniksi. Sitten tulimme takaisin talliin. Otin siellä satulan ja suitset pois ja harjailin Rainyä huolellisesti. Annoin sille porkkanan ja menin Chesin karsinaan. Laitoin sille satulan ja suitset lähdin senkin kanssa maastoon. Tein samanlaisen lenkin kuin Rainyn kanssa. Kun tulimme takaisin menimme hyppimään puoleksi tunniksi esteitä. Sitten menimme talliin ja otin siltä satulan ja suitset pois. Harjasin Chesin hyvin ja annoin sille porkkanan. Sitten muistin, että en ollut putsannut kummankaan kavioita Nyt pystyin pesemään myös satulat ja suitset joten pesin ne Sitten jo olikin aika lähteä kotiin päin.
T .Elina + Rainbow ja Ches

5.5.05
Tänään tulin tallille kun oli vapaata koulusta näin helatortain kunniaksi. Kauhean kauan en voinut olla koska kaverini oli tulossa kyläilemään, mutta tulinpa kuitenkin käymään tallilla. Kävelin tallin käytävää pitkin ja näinkin jo Chesin karsinan. Tervehdin Chesiä ja jatkoin matkaa redin karsinan ohi Rainyn karsinan luo. Tervehdin Rainyä.
Oli hyvä että Chesnutin ja Rainbowin karsinat olivat niin lähekkäin ettei tarvinnut lähteä toiselle tallin puoliskolle kun hakee toista ponia lenkille. Ja satula huonekin oli Rainyn karsinan vieressä eli lähellä kumpaakin. Tänään pitäisi jos kerkeää niin tehdä kummallekin viikoittaiset askareet ja jos vielä jaksaa niin kuukausittaisetkin voisi tehdä. Nyt kumminkin menin Rainyn karsinaan ja laitoin sille satulan ja suitset. Menimme noin kahden tunnin maastoon. Ilma oli aika lämmin, mutta tuuli oli kylmä joten minulla oli takki päällä. Kun tulimme maastosta menimme Rainyn karsinaan silloin kello oli kymmenen. Chesin ja Rainyn tarhaus alkaa kello 13 niin ajattelin että kerkeän hoitaa vielä Rainyn ja viedä Chesin lenkille ja hoitaa senkin. Vein Rainyn satulan ja suitset satulahuoneeseen (joka sijaitsi Rainyn karsinan vieressä) ja tulin takaisin sen karsinaan. Sitten harjasin ja putsasin sen kaviot huolellisesti. Poistuin Rainyn karsinasta ja kävelin Redin karsinan ohi Chesin karsinaan.

Ches hirnahti iloisesti kun tulin. Laitoin sille satulan ja suitset päälle (jotka hain satulahuoneesta) ja menimme maastoon (tällä kerralla laitoin hupparin takin ja paidan väliin, koska ulkona olikin kylmempi mitä olin luullut). Olimme maastossa kaksi tuntia sillä menimme saman lenkin kuin Rainyn kanssa. Ilma ei ollut juurikaan muuttunut yhtään ilma oli vieläkin viileä, mutta nyt oli enemmän päällä kuin Rainyn kanssa ollessa. Kun olimme olleet maastossa noin kaksi tuntia menimme Chesin karsinaan. Siellä sitten hoidin Chesin hyvin ja huolellisesti. Sen jälkeen kello oli 12.55. Ihan pian alkaa Chesin ja Rainyn tarhaus aika ajattelin. Hain jo Chesin ja Rainyn satulat ja suitset pois satula huoneesta pestäviksi. Kun tulin satula huoneesta niin kello oli tasan. Niinpä vein ensin Chesin ja sitten Rainyn tarhaan sanoin niille heipat koska en tullut enään välttämättä katsomaan niitä tarhaan ennen kuin lähden jo kotiin.

Menin pesemään suitset ja satulat hyvin jonka jälkeen vein ne kuivumaan. Hain juoma- ja ruokakupit myös pestäviksi. Kun olin pessyt ne kuivasin ja vein ne paikoilleen. Sitten lähdinkin jo kotiin päin pyöräilemään.
T. Elina + Rainy ja Chesnut

28.4.05
Tänään kun tulin tallille menin tervehtimään hoitohevosiani. Päätin että menen ensin Chesnutin kanssa maastoon, joten menin sen karsinaan ja laitoin sille satulan ja suitset. Sitten lähdimme. Ilma oli hyvä aurinko paistoi lämpimästi ja tuulikin oli lämmin. Minulla oli vain aika ohut neule päällä, mutta oli niin lämmin ettei minulla ollut kylmä. Olimme maastossa yli tunnin ja minulla oli kuuma kun saavuimme tallin pihaan. Otin neuleen pois ja laitoin sen ulkona olevalle pienelle penkille. Vein Chesnutin takaisin omaan karsinaansa. Sitten otin siltä pois satulan ja suitset vein ne satulahuoneeseen. Kun tulin takaisin Ches joi vettä juomakupistaan. Harjasin sitä hetken niin että se oli siisti ja sitten putsasin sen kaviot hyvin. Sen jälkeen se näytti siistiltä pikku ponilta. Sitten menin Rainyn karsinaan ja laitoin sille satulan ja suitset lähteäksämme hyppäämäään kentälle. Esteet olivatkin jo valmiiksi pystyssä ja hyppäsimme niitä hetken. Rainy oli innoissaan, kuten tavallista. Hyppäsimme jonkun aikaa ja lopuksi teimme hyvin lyhyen "rauhoittumis" maastolenkin. Vein Rainyn karsinaansa ja harjasin huolella. Söin nopeasti omenaa, joka minulla oli eväänä ja jaoin toisen omenista ponien kesken. Kävin vielä nopeasti suukottamassa poneja ja lähdin kotia kohti. Elina, Rainy ja Ches

25.4.05
Tulin tallille suoraan koulusta. OLin tullut Bussilla ja syönyt evästä siellä. Heti kun tulin tallille lähdin kävelemään tallin käytävää pitkin ja menin ensin tervehtimään Rainya ja sitten menin tervehtimään chesiä. Sitten menin Rainyn karsinaan sillä ajattelin mennä ensin sen kanssa maastoon. Laitoin Rainylle satulan ja suitset tuttuun tapaan ja lähdin. Ilma oli ihan hyvä ei tosin yhtä hyvä kuin lauantaina tai sunnunntaina. Maastossa oli kivaa niinkuin aina yleensäkin. Olimme maastossa noin tunnin niinkuin yleensäkin. Kun tulimme tallin pihaan kävelimme hitaasti kohti tallia. Menimme Rainyn karsinaan, jossa otin siltä pois satulan ja suitset pois ja pistin ne hetkeksi siihen sivuun sillä ajattelin mennä vielä hyppäämään esteitä tai mennä lyhyelle maastolenkille. Harjasin sitä vähän ja lepasimme vähän aikaa. Putsasin sen kaviotkin hyvin vaikka ajattelin putsata ne vielä kun tulemme uudestaan sisään talliin. Laitoin sille takaisin Satulan ja suitset ja päätimme mennä lyhyelle maastolenkille. Kun tulimme maastosta ja otin Rainyltä satulan ja suitset pois ja se alkoi juomaan. Sillä aikaa kun se joi vein satulan ja suitset satulahuoneeseen. Kun tulin takaisin Rainy ei enään juonut. Harjasin sen nyt huolellisesti. Rainyn kaviot ei olleet likaisét mutta puhdistin ne silti }huolellisesti että loputkin töhnät lähtivät. Sitten otin pesin sen ruoka- ja juomakupin hyvin sillä en ollut tehnyt sitä vielä sillä viikolla. Sitten hain sen satulan ja suitset ja pesin ne. Kun olin pessyt ne vein ne kuivumaan.

Kävin sanomassa Rainylle, että menen hoitamaan Chesin ja kävelin käytävää pitkin Chesin karsinaan. Se hirnahti nähdessään minut. Se näytti energiseltä, joten päätin mennä aika pitkälle maastolenkille. Ilmakin oli ihan hyvä. Laitoin sille satulan ja suitset päälle ja lähdimme. Maastossa meni oikein hyvin. Se oli energinen vielä maastolenkinkin jälkeen joten menimme vielä hyppimään esteitä. Esterata oli hyvä joten en tehnyt sille mitään. Hypimme esteitä 20min suunnilleen. Sitten Ches ei ollut enään energinen. Ainakaan kovin. Menimme Chesin karsinaan. Otin siellä sen satulan ja suitset pois ja vein ne satulahuoneeseen. Sitten harjasin sen huolellisesti. Ches tykkäsi kun sitä harjaili. Puhdistin sen kaviot. Mietin että pesisinkö sen satulan ja suitset kun olin juuri pessyt ne. Tulin siihen tulokseen että en pese kuin sen juoma-ja ruokakupin. Niin sitten pesin ne. KUn olin pessyt ne niin harjaili hellästi sitä sillä se nautti siitä. Mutta pian oli jo lähdettävä sillä kello oli jo yli seitsemän ja läksyt oli tekemättä. Sanoin Chesille ja Rainylle heipat ja lähdin bussilla kotiin. T. Elina + Rainy ja Ches

23.4.05
Tulin tallille 9 aamulla. Tallilla ei ollut paljon ketään muuta kuin minä. Menin käytävää pitkin ensin Rainyn karsinaan ja tervehdin sitä taputtelemalla ja porkkanalla. Sitten menin käytävää pitkin Chesin karsinaan ja silitin sitä hetken ja annoin sillekin porkkanan. Hain Chesille satulan, suitset ja pintellit kuivumasta ja toin ne sen karsinaan. Laitoin ne sen päälle ja lähdimme maastoon. Ilma oli kylmä, mutta aurinko paistoi kirkkaasti. Ches hyppi ketterästi maasto esteet ja laukkasi hyvin laukkasuorat. Ches jaksoi hienosti koko maastolenkin. Olimme maastossa tunnin suunnilleen. Kun tulimme tallinpihaan annoin sille porkkanan se söi sen innokkaasti. Minulla oli vielä yksi porkkana päätin antaa sen Rainylle. Mutta vein tietenkin ensin Chesin karsinaansa ja ajattelin hoitaa sen ensin. Otin yhden sen harjoista ja harjasin sen huolellisesti. Puhdistin sen kaviot hyvin eikä ne olleet edes kauhean likaiset. Silittelin vielä sitä hetken.

Sitten menin käytävää pitkin Rainyn luo, annoin sille porkkanan ja silittelin sitä. Harjasin sitä hieman ja se tykkäsi siitä. Katsoin kelloa, se oli silloin puoli11. Olin tullut tallille joskus 9:sän aikaan joten olin ollut tallilla 1h 30min. Sain olla tallilla 13 asti. Laitoin Rainylle satulan ja suitset. Menin rakentamaan esteitä maneesiin. Kun olin tehnyt sen hain Rainyn odottamasta karsinastaan. Ensin menimme käyntiä ja sitten kannustin sen laukkaan. Pian edessä oli ensimmäinen este Rainy hyppäsi sen hienosti. Seuraava este oli korkeampi. Lähestyimme sitä Rainy hyppäsi senkin hienosti. Olin odottanutkin että se hyppii esteet hienosti niin kuin yleensäkin. Se hyppi seuraavankin esteen joka oli vieläkin korkeampi hienosti. Hypimme tunnin, sitten kello oli jo puoli kaksitoista. Menimme vielä puoleksi tunniksi maastoon, koska ilma oli ihana. Puolentunnin päästä tulimme takaisin tallin pihaan ja menimme Rainyn karsinaan. Siellä sitten otin siltä satulan ja suitset pois ja vein ne satulahuoneeseen . Otin Rainyn harjan ja harjasin sitä huolellisesti. Sitten piti vielä putsata sen kaviot hyvin. Sen jälkeen silittelin sitä vähän aikaa. Sitten kello olikin jo 13. Joten lähdin kotiin.
T. Elina + Rainy ja Ches

22.4.05
Tänään tulin katsomaan uutta hoitohevostani. Minua jännitti miten ensimmäinen kerta sujuu. Kävelin käytävää pitkin ja etsin Chesin karsinaa. Pian löysin pienen Shetlanninponin. Menin sen luokse silittelin sitä ja kertoilin itsestäni ja siitä että alan hoitaa sitä. Sitten menin etsimään Chesille satulaa ja suitsia satula huoneesta. Pian löysin sille sopivat varusteet. Matkalla takaisin Chesin karsinaan näin Rainbowin ja tervehdin sitäkin. Jatkoin matkaa Chesin karsinalle. Ches hirnahti kun tulin. Silittelin sitä ja laitoin satulan ja sitten suitset. Ajattelin mennä hyppimään esteitä että nään hyppiikö se hyvin. Ilma oli hyvä ja se oli hyvä sillä en tiennyt miten se reagoisi vaikka sataaseen tai kuumaan. Ensin menimme käyntiä. Sitten kannustin sen laukkaan. Saavuimme kohti ensimmäistä estettä. Sitten se hyppäsi. Se oli ylittänyt esteen ketterästi ja hyvin. Menimme kohti seuraavaa estettä. Senkin se hyppäsi upeasti. Hyppäsimme esteitä tunnin ja sitten Ches kieltäityi. Yritin maanitella sitä mutta se ei auttanut. Kai se ei enään jaksanut hyppiä joten vein sen takaisin karsinaan.

Sitten otin siltä satulan ja suitset pois ja vein ne satula huoneeseen. Sitten otin yhden Chesin harjoista ja ryhdyin harjaamaan. Harjasin sen huolella joka puolelta mistä piti. Putsasin sen kaviotkin huolellisesti. Sitten otin sen ruokakupin ja menin pesemään sen. Kun olin pessyt sen toin sen takaisin ja hain juomakupin. Kun olin pessyt senkin päätin antaa yhden porkkanoista joita oli taskussani. Ches söi sen heti. Menin hakemaan sen satulan satulahuoneesta ja pesin sen. Sitten hain sen suitset ja pesin nekin. Vein kummatkin kuivumaan. Otin sen pintellit menin pesemään nekin. Sitten vein ne kuivumaan satulan ja suitsien seuraksi. Hain vielä kaikki Chesin harjat ja pesin ne. Sitten vein Chesin pesuboxiin jossa pesin sen. Kun olin pessyt sen kuivasin sen. Sitten vein sen takaisin karsinaan. Menin vielä vaihtamaan satulahuovan ja riimun. Kun mä olin sen tehnyt mä menin vielä hetkeks silittelemään Chesiä. Minua väsytti kun olin siivoillut niin paljon. Silittelin Chesiä ihan ajatuksissani. Pian kuitenkin havahduin ajatuksistani ja annoin Chesille porkkanan. Minun piti olla kuudelta kotona ja kello oli kymmentä yli. Kävin vielä nopeasti antamassa Rainyllekin porkkanan. Minä sanoin kiireesti heipat Rainylle ja Chesille ja lähdin polkemaan kotiin. Onneksi poljin aika nopeasti, mutta olin joka tapauksessa ainakin kymmenen minuuttia myöhässä.

-Elina ja Ches-

22.4.05
Tänään pääsin tallille vain siksi aikaa kun muut olivat kaupungilla. Minäkin olisin halunnut kaupungille, mutta tulin mielummin tapaamaan Rainbowia. En olisi muuten sinä päivänä päässyt tallille. Kun tulin tallille niin hain ensimmäiseksi satulan ja suitset kuivumasta ja vein ne satulahuoneeseen. Sitten menin Rainbowin karsinaan ja taputtelin sitä ja juttelin sille kaikenlaista. Pian laitoin sille satulan ja suitset päälle. Lähdimme maastoon. Olin melkein aina maastossa koska siellä oli kivaa. Siellä oli esteitä jossa Rainbow oli hyvä. Siellä saattoi olla kahden Rainbown kanssa ja rentoutua. Maastossa oli taas ihanaa. Hieman kylmää kylläkin, mutta eiliseen maastolenkkiin verrattuna ilma oli hyvä. Eilen oli nimittäin satanut lunta. Olimme maastossa jotain tunnin ja Rainbow kieltäytyi toisiksi viimeisessä esteessä hyppäämästä. Sain kuitenkin sen maaniteltua hyppäämään., Viimeisen esteen se hyppäsi erittäin hienosti. Kai setiesi että se oli viimeinen este oli se sentään niin monta kertaa käynyt sen lenkin. Pian olimme tulleet jo tallin pihalle. Menimme sitten sisälle. Talutin Rainbowin käytävää pitkin omaan karsinaansa. Siellä sitten otin sen satulan pois ja laitoin sen odottamaan että saan suitsetkin pois. Sitten otin ne suitset pois ja vein ne ja satulan satula huoneeseen. Kun tulin takaisin satulahuoneesta harjasin Rainbowin huolellisesti. ja putsasin sen kaviot. Sitten kännykkäni alkoi tärisemään taskussani eli joku soitti.(kännyni oli äänettömällä mutta tärinä hälytin oli päällä) Se oli äiti joka sanoi että oli tulossa hakemaan minua kotiin koska he olivat tulleet kaupungilta. Silittelin vielä Rainbowia sen aikaa kun odottelin hakemista ja rupattelin sille kaikenlaista kivaa. Sitten minua tultiin hakemaan. Sanoin vielä heipat hevosille.
t.Elina ja Rainy

21.4.05
Tänään tulin tallille odottaen Rainbownin tapaamista. En nimittäin ollut ollut tallilla pariin päivään enkä siis ollut nähnyt Rainbownia, siksi oli jo tosi kiva taas nähdä sitä. En ollut päässyt tallille koska oli ollut kokeita joihin oli pitänyt lukea ja harjoitella. Ja minulla oli tulossa yhdet juhlat joita piti valmistella. Ja se tarkoittaa etten luultavasti pääse tallille perjantaina lauantaina enkä sunnuntaina.
Lähdin kävelemään karsinoiden väliin ja etsimään Rainbownin karsinaa. Pian löysin sen tutulta paikailtaan. Silittelin sen selkää ja harjaa. Vähän ajan päästä havahduin ajatuksistani ja laitoin Rainbownille satulan. Ja sitten suitset ja maastoon. Ulkona satoi lunta joka oli ihme, koska edellisinä päivinä oli ollut aika lämmintä. Mutta Rainbow ei näyttänyt välittävän siitä. Se hyppi hyvin ja iloisesti maastoesteet ja laukkasi hyvin laukkasuorat. Maastossa oli kivaa, mutta lumisade haittasi vähän minua. Onneksi oli takki päällä.

45min päästä olimme melkein tallilla. Minulla oli tallilla vielä paljon hommaa sillä piti tehdä viikottaisetkin askareet sillä en ehkä päässyt enää sillä viikolla tallille eikä ollut ollut vielä sillä viikoplla tallilla. Niinpä he menivät talliin ja Rainbowin karsinaan. Siellä sitten otin Rainbowilta satulan ja suitset pois ja vein ne satulahuoneeseen. Harjasin Rainbowin hyvin ja putsasin sen kaviot.

Otin sen ruokakupin ja menin pesemään sen hyvin. Sitten otin sen juomakupin ja menin pesemään senkin. Laitoin juomakuppiin vettä. sitten hain satulan ja suitset satulahuoneesta toin suitset Rainbownin karsinaan ja menin pesemään sen satulan. Kun satula oli pesty vein sen kuivumaan. Sitten hain suitsetkin ja menin pesemään ne. Ne oli helpompi pestä kuin satula. Kun olin pessyt ne vein nekin kuivumaan.

Sitten menin vielä silittelemään Rainbownia vähäksi aikaa. Pian kuitenkin piti lähteä jo kotia kohti. Mutta kävin vielä katsomassa olivatko satulat ja suitset kuivuneet. Ne eivät olleet joten jätin ne vielä kuivumaan. Ajattelin että jos viikonloppuna sattuu tulemaan tallin lähelle tai menee sen vierestä voi käydä viemässä ne satula huoneeseen. Nyt kuitenkin oli pakko lähteä ja kotia kohti. Kävin vielä sanomassa heipat Hevosille etenkin Rainbownille.

T.Elina ja Rainy

14.4.05
Tulin tallille heti kun pääsin. Etsiskelin hetken Rainbowin karsinaa. Se oli tutulla paikallaan. Silittelin ensi Rainya vähän aikaa sitten hain satulan ja suitset kuivumasta jotka olin edellisenä päivänä pessyt. Ne olivat jo kuivat. Katsoin oliko Rainbowilla vettä ja sillä oli. Harjasin hiukan Rainyä laitoin sille satulan ja suitset. Kiristi hieman maha vyötä. Lähdin maastoon. Kun tulimme takaisin tallille tuntui että olimme olleet maastossa vain hiukkasen aikaa. Oikeastaan olimme olleet maastossa 45min. Otin Rainbowin satulan ja suitset pois ja vein ne satula huoneeseen. Sitten harjasin Rainbowin huolellisesti. Ulkona oli ollut kova tuuli joten sen turkki oli parista kohdasta hieman takkuinen. Pian kuitenkin takut saatiin suoriksi. Vielä puhdistin Rainbowin kaviot. Sitten kävin välillä suoristamassa omat hiukseni. Sitten harjasin vielä hieman Rainbownin harjaa ja lähdin kotiin.
t. elina ja rainy

13.4.05
Tänään tulin tallille viiden aikaan. Tultuani menin Rainbowin karsinaan jossa pistin sille satulan ja suitset. Sitten lähdin maastoon. En ollut tiistaina maastossa joten nyt lähdin tosi mielelläni maastoon. Ilma oli viileä ihan kuin alkaisi juuri sataa. Olimme maastossa ainakin puoli tuntia. Juuri kun olimme jo melkein tallin pihassa alkoi sataa. Menimme reipasta vauhtia sisälle karsinaan. Siellä otin Rainyn satulan ja suitset pois ja siirsin ne sivuun odottamaan pesua. Sitten harjasin Rainbowin ja putsasin sen kaviot. Siirsin ruoka- ja juomakupin satulan ja suitsien viereen odottamaa pesemis vuoroaan. Ensin pesin satulan ja vein sen kuivumaan. Toiseksi pesin suitset ja vein ne kuivumaan satulan viereen. Sitten pesin juoma- ja ruokakupin samaan aikaan ja kuivasin ne ja laitoin paikoilleen. Sitten sanoin heipat hevosille ja lähdin kotiin päin.

T. Elina ja Rainy

12.4.05
Tänään tulin tallille joskus suunnilleen kello kolmetoista ( eli yhdeltä iltapäivällä). Tulin pyöräillen. Ilma oli ollut aika kylmä kylmän tuulen vuoksi. Heti tultuani tallille laitoin Rainbowille satulan ja suitset ja lähdin hyppimään esteitä. Rainbow oli innokas hyppimään eli se hyppi hienosti. Hypimme yli puolituntia koska se oli minusta ja Rainbowista kivaa. Rainbow tykkää melkein aina hyppiä esteitä ja on hyvä hyppimään. Lopetettuamme hyppimisen menimme sisään jossa laitoin Rainbowin satulan ja suitset paikoilleen. Sitten tein tavan omaiset askareet eli harjasin Rainbowin tosi huolellisesti ja putsasin sen kaviot huolellisesti. sitten lähdinkin jo kotiin.

t.Elina ja Rainy

11.4.05
Tänään tulin tallille vähän ennen 18. Laitoin Rainbownille satulan ja suitset sitten lähdin maastoon. Ilma oli ihan hyvä ehkä hieman viileämpi kuin edellisinä päivinä. Viidentoista minuutin päästä alkoi sataa siksi lähdimme (Rainbow ja minä) takaisin tallille päin. Matka kesti yli viisitoista minuuttia vaikka Rainbow juoksi, koska minun piti välillä laittaa takki tiukemmin päälle. Tallin pihalta juoksimme äkkiä talliin. Olimme olleet maastossa jotain puolituntia. Harjailin Rainbownia aika kauan että se olisi kuivanut nopeammin. Sitten minä vielä putsasin sen kaviot. Niihin oli kertynyt aika paljon töhnää koska maa oli kuraista. Katsoin omien saappaitteni pohjia ja ne olivat myös todella kuraiset. Minä olin tullut pyöräillen tallille joten en olisi halunnut lähteä kotiin (yleensäkin oli aika kurja lähteä Rainbownin luota). Pyöräni satula oli ihan märkä joten soitin kotiin ja pyysin että joku hakisi minut kotiin ja sain olla vielä Rainbownin kanssa vähän aikaa. Mutta sitten minun piti lähteä kotiin.

t. Rainy ja Elina

10.4.05
Tänään tulin tallille kello kymmenen. Ensimmäiseksi laitoin Rainylle satulan ja suitset sitten lähdin maastoon olin siellä kaksi tuntia. Ilma oli kertakaikkisen ihana. Oli aika lämmintä kävi vain ihana pieni virkistävä tuulenvire. Rainbow kulki tasaisesti ja oli ihana kuunnella sen kavioiden kapsetta. Lopussa Rainbow jo vähän väsähti se ei olisi suostunut hyppäämään viimeistä maastoestettä vaikka olikin estehyppymestari. Sitten menimme takaisin pilttuuseen. Rainbowilla oli kauhea jano (sen huomasi siitä että se joi ihan kauheasti). Kun se oli juonut lisäsin vähän vettä astiaan. Otin siltä satulan ja suitset pois ja laitoin ne paikoilleen. Sen jälkeen harjasin Rainbownin ja silittelin sitä ja puhdistin sen kaviot. Minulla itsellänikin oli jano ja päivä oli jo pitkällä joten lähdin pyöräillen kotiin.

t. Elina ja söpö Rainy

8.4.05
Tänään tulin tallille jo ennen kahta koska ajattelin tulla vähän pitemmäksi aikaa. Heti kun tulin tallille laitoin Raibowille satulan ja suitset päälle ja lähdin maastoon. Ilma oli jo lämminnyt aamusta aika paljon eli ilma oli tosi hyvä. Rainbow hyppi oikein hyvin maastoesteet ja muutenkin käyttäytyi oikein hyvin. Olin maastossa yli tunnin koska siellä oli niin ihanaa ja luultavasti Rainbowkin piti siitä koska näytti nauttivan. Sitten vein Rainbownin takaisin karsinaansa jossa otin sieltä satulan ja suitset pois ja pistin ne paikoilleen. Sitten vielä harjasin Rainbowin ja puhdistin sen kaviot. Kaviot eivät olleet kovin likaiset eikä niitä ollut vaikea puhdistaa. Sen jälkeen minua tultiin hakemaan ja niinpä lähdin kotiin.
t. Rainy ja Elina

7.4.05
Tänään tulin tallille kolmen aikaan. Rainbow odotteli karsinassaan innoissaan ja se näytti todella energiseltä, niinpä lähdin heti sen kanssa maastoon. Olin aika kauan maastossa. Ja menin vielä maneesiin ratsastamaan kouluratsastusta koska Rainbow oli vieläkin aika energinen. Sitten menimme (siis Rainy ja minä) takaisin talliin jossa laitoin satulan ja suitset takaisin paikoilleen. Sitten puhdistin Rainbownin kaviot ja harjasin sen. Sen jälkeen lähdin pyöräilemään kotiin päin.
t. Rainy ja minä (Elina)

6.4.05
Tänään pääsin koulusta kello kaksi iltapäivällä. Ja tulin tallille puoli neljän aikoihin. Astuin tallin ovesta sisään ja nenääni tulvahti tallin tutut tuoksut. Menin Rainbownin karsinaan. Silittelin sitä hetken ja laitoin sille satulan ja suitset sitten lähdin maastoon. Olin maastossa jonkin aikaa ja ajattelin mennä vielä kouluratsastusta menin maneesiin. Tein monta volttia sitten lähdimme takaisin talliin. Harjasin Rainyn ja puhdistin sen kaviot. Sitten minun piti lähteä kotiin.
t.Elina ja Rainy

5.4.05
Tänään pääsin koulusta jo kahdeltatoista. Tulin melkein suoraan koulusta tallille. Päätin pestä Rainbownin ja siistiä sen karsinaa ,mutta ensin minä laitoin Rainbownille satulan ja suitset ja lähdin maastoon. Ilma oli sinä päivänä viileä. Minulla oli kylmä siksi olin maastossa vain kolmekymmentä minuuttia. Sitten tulin takaisin sisälle. Laiton Rainbownin suitset omalle paikalleen mutta satulasta vaihdoin satulahuovan ja vyön. Sitten pesin / harjasin pintelit ja vaihdoin riimut. Sitten pesin harjat. Sen jälkeen oli Rainbownin vuoro. Pesin senkin huolellisesti. Sitten harjasin Rainyn ja puhdistin sen kaviot. Kaiken tämän jälkeen olin väsynyt ja lähdin kotiin.
t.Elina ja Rainy

4.4.05
Tänään tulin tallille vasta kello viisi illalla koska oli päässyt koulusta kello viisitoista. Ajattelin mennä maastoon. Ensin vain laitoin satulan ja suitset ja lähdin. Olin maastossa vähän alle tunnin. Maastossa meni hyvin ilmakin oli hieman lämmin eikä tuuli ollut kylmä. Sitten pesin Rainyn ruoka-juomakupin, satulan ja suitset. Pian sen jälkeen menin kotiin.
t.elina ja rainy

3.4.05
Lähdin heti aamulla tallille. Ensin laitoin Rainbownille satulan ja suitset sitten lähdin maastoon. Ilma oli viileä (johtui kai siitä että kello oli vasta vähän yli yhdeksän). Minulla oli vain takki päällä. Tulin maastosta puoli kymmenen aikoihin. Laitoin satulan ja suitset paikoilleen. Harjasin Rainbownin hyvin ja puhdistin kaviot. Luin heppalehtiä ja tein hevosaiheisia ristikoita. Sitten menin hetkeksi hyppimään esteitä. Sen jälkeen lähdin kotiin.

6.9 2004
kun tänään tulin tallille niin menin heti Rainbownin karsinalle se hirnahti ja silitin sen turpaa. Sitten lähdin sen kanssa maastoon retki meni hyvin. Vein Rainbownin laitumelle. Siivosin Rainbownin karsinan. Sen jälkeen hypin Rainbownin kanssa esteitä. Sitten olikin jo ilta ja minun piti mennä kotiin.

02.03.04
Tulin tallille.Menin katsomaan Rainbownia.Rainbow katseli minua hetken ja sitten se hirnahti.Menin Rainbownin kanssa kouluratsastukseen.Tunti meni hyvin. Vein Rainbownin takaisin omaan karsinaan ja hoisin sen.Sitten minut tultiin hakemaan kun minulle oltiin menossa ostamaan vaatteita.Kävin vielä hyvästelemässä Rainbownin.
T:Elina <3 Rainy

15.02 t.Elina
Tänään kun tulin tallille menin tietysti katsomaan Rainbownia. Rainbow katseli minua ja sitten se hirnahti. Hoisin Rainbownin ja laitoin sen ratsastus kuntoon. sitten lähdin hyppimään Rainbownin kanssa esteitä. Rainbowni hyppi hienosti.Se ei tiputtanut yhtään estettä eikä kieltätynyt kertaakaan.Sitten siivosin sen karsinan. Sitten äitini haki minut pois tallilta koska olimme menossa serkulleni kylään. hyvästelin Rainbownin ja lähdin.

19.11
Hei! Kun tulin tallille meninkatsomaan Rainbownia. Rainbow nuolaisi kättäni. Annoin Raibownille ruokaa. Se ei syönyt. Ajattelin ettei sillä ollut nälkä. Ajattelin lähteä lenkille. Rainbow ei suostunut liikkumaan. Rainbow hirnui kovaa. Rupesin putsaamaan Rainbownin kavioita. Silloi huomasin että sen kengässä oli kivi. Näytin jalkaa kavereille. Kaverit hakivat apua. He pyysivät Rosan paikalle. Oli mennyt jonkin aikaa. Rosa sai napattua kiven pois se ei ollut mennyt pahasti. Minä menin lukemaan heppakirjoja. Kun olin lukenut jonkin aikaa menin katsomaan Raibownia. Rosa sanoi että Rainbownilla ei vielä pysty ratsastamaan. Olin Rainbownin luona koko loppu päivän. Silittelin Rainbownia. Ja harjailin vähän. Toivoin kovasti että Rainbow olisi huomenna terve.

18.11
Kun tulin tallille niin annoin Rainbownille roukaa ja harjasin sen. Rainbow nuoli kättäni. Silittelin Rainbownia. Sitten menin maastolenkille. Oli sateinen ilma emmekä tehneet kuin pienen verryyttelylenkin. Kun tulimme tallille takaisin harjasin Rainbownin. En viitsinyt viedä Rainbownia laitumelle jäätymään, vaikka tallikaverit yrittivät. Päätin siivota Rainbownin karsinan ja minun oli pakko pistää Rainbow laitumelle. Pistin sille loimet ja kaikkea lämpimää. Sitten aloin siivota Rainbownin karsinaa. Kun olin siivonnut kävin hyppimässä Rainbownin kanssa esteitä.

T.Elina ja Rainbow

17.11
Tänään kun tulin tallille ruokin Raibownin ja lähdin maastolenkille. Oli ihana päivä olin tosi hyvällä tuulella. Raibow oli tosi kiltisti.Pysähdyin katselemaan ympärilleni. katselin oravaa joka kiipeili puissa. Yhtäkkiä alkoi sataa. Minä lähdin ohjaamaan Raibownia tallille päin. Tallille oli aika pitkä matka, mutta tulimme tallille aika nopeasti. Mutta Raibow ja minä olmme litimärkiä tullessamme tallille. Kuivasin Raibownin ja menin senjälkeen suihkuun ja vaihdoin kuivat vaatteet. (Harjasin ja putsasin kaviot ja pesin kuolaimet) Lueskelin heppakirjoja Raibownin pilttuussa ja sen jälkeen menin kotiin nukkumaan.

Elina & Rainbow