KMK Venerdí PirateTiedot Kuvagalleria Kisakalenteri Jälkeläiset Vieraskirja MailiHörähdys ja tervetuloa virtuaalisen hevoseni KMK Venerdí Piraten sivuille!

Koivun oksilla oli juuri puhjennut pienien vaaleanvihreiden lehtien hiirenkorvat, kun tallissa alkoi tapahtua. Punaruunikko tamma laskeutuu oljille hiestä märkänä. Taas oli tapahtumassa se ihme, jolloin uusi elämä, uusi sielu saa alkunsa. Mutta tälläkertaa olikin joku vialla, sillä varsominen alkoi liian aikaisin ja pikku varsa oli emänsä mahassa väärin päin. Johan siinä omistaja alkoi hermostuksissaan soittaa eläinlääkärin paikalle. Omassa vatsassa taisi vääntää paljon enemmän, kuin tamman. Jännitin niin kamalasti ja pelkäsin, että varsa ei selviäisi elävänä maailmaan, ja vielä pahempaa tamma ei jaksaisi vaikeaa synnytystä. Minuutit matelivat ja tamma puhisi tuskissaan, ja tuntui toivottomalta, kun itse ei osannut auttaa oikeastaan mitenkään. Eläinlääkäri saapui paikalle, synnytys oli jo hyvässä vauhdissa. Varsa oli tulossa ulos normaalisti vaikkakin väärin päin, eikä tässävaiheessa ollut mitään tehtävissä, oli vain odotettava. Kaikkista peloista huolimatta kullankeltaisille oljille tupsahti erittäin pienikokoinen ruunikko orivarsa. Varsan pieni koko oli aivan ymmärrettävää, eihän se ollut täysin kehittynyt, mutta oli tässä jotain hyvääkin; pienen koo'on ansiosta varsominen tapahtui aivan normaalisti vaikka oripoika olikin väärinpäin. Olin aivan onneni kukkuloilla, kun hontelo varsa aloitti ensimmäisen taistelunsa päästäkseen pitkille jaloilleen. Monesti se kupsahtikin kumoon, mutta aina yritti uudestaan ja uudestaan, kunnes seisoi emänsä vieressä tukevasti... tai vähemmän tukevasti, mutta silti pystyssä. Poika tuntui olevan itsekkin erittäin ylpeä saavutukseensa. Sen tummanruskeat silmät pilkehti ja pitkät korvat lepsuivat joka suuntaan. Tämä komea varsa saikin nimekseen KMK Venerdí Pirate. Venerdí on Italiaa ja tarkoittaa kaunista, mikä oli parempi kuin osuva nimi tälle vekkulille.

Venerdi alkoi kasvaa ja kasvaa ja pian se oli yhtä iso kuin muutkin ikäisensä lajitoverinsa. Pojasta tuli lihaksikas ja ryhdikäs hevonen, eikä enään ollut jälkeäkään hontelosta ja turvattomasta pikkuvarsasta. Heti alusta lähtien Venerdi osoitti lahjakkuutensa joka ratsastuksen lajissa, ja se onkin erittäin nopea oppimaan uutta. Keskittymiskyky pojalla on vallan mainio ja nykyisin koulukiemuroitakin mennään jo varsin sujuvasti, eikä Venerdillä ole aikomustakaan koskaan kieltää esteellä. Liikkeiltää Venerdi on irtonainen ja tahdikas. Ravi on erityisesti kaunis, mutta erittäin vaikea istua.
Komea ulkomuoto on aivan selvästi peritty Venerdin isältä: kantakirja ori Dara's Donavesta, joka on myös champion ori. Liikkeet ja kapasiteetti tulee ainakin emän puolelta, nimittäin Waterfall's Joy Faker oli oikein lahjakas tamma kentääratsastuksessa. Valitettavasti tamma jouduttiin lopettamaan äkillisen kovan ähkyn takia vasta 14 vuoden ikäisenä. Venerdin ie. on kaunis KTK III tamma Dara's Dequandra joka on varsin hyvin pärjännyt esteradoilla. Samaisen tamman isä on upea K.K. Grandelite. Ori on kantakirjattu kakkospalkinnolla ja on champion arvon omistava hevonen, sekä palkittu yleis laatuarvostelussa kolmannella palkinnolla. Myös kisakentiltä oriilla on tulosta ihan mukavasti. Venerdin suvusta löytää varsin pitkälle sukua arabiantäysiverisiä, sekä englannintäysiverisiä; Venerdin isänisä Waterfall's Luxury on angloarabi nimittäin. Näiden mainitsemieni hevosten lisäksi suvusta löytyy lukemattoma määrä kantakirjahevosia, ja jos minkä sortin arvonimen omaavaa yksilöä, sekä kisakentillä pärjännyttä hevosta. Poika ei siis suvullisesti ole mikään turha hevonen, ja ei ilmeisesti taidoiltaankaan, kun heti alusta lähtien on ori taitonsa näyttänyt.
Venerdi on toinen omistuksessani oleva kasvattini, ja kuten kaikki muutkin omistamani hevoset, myös Venerdi on erittäin rakas minulle. Toivotaan pojalle pitkää ja vaihderikasta elämää! ;)

Heidie ~Venerdin omistaja

~~~Arvostelut:

~Arvosteluja Venerdi ottaa aivan mielellään vastaan ;) Niitä voipi kirjoitella Leevin vieraskirjaan tai sitten lähettää suoraan maililla Heidielle, miten vain haluaa.~

~~~Ilmoitusasiaa:

  • Sivut ovat vielä aika keskeneräiset, joten linkeistä saattaa mennä väärän hevosen sivuille ja tekstit jollain sivuilla väärät. Kokoajan olen kuitenkin uurastamassa :)

    ~~~    KOPIOINTI KIELLETTY!
    kuvien© Falcon International Warmbloods
    ulkoasun© Heidie