GH´s Pölyntuisku

GH´s Pölyntuisku

Kuvia

(kuvat aukeavat suuremmiksi klikkamalla)

Kisakalenteri

Perustiedot:

Nimi: GH´s Pölyntuisku
Lempinimi: Pöly
Rotu: suomenhevonen
Sukupuoli: ori
Väri ja merkit: rautias
Syntynyt: 14.02.2004 / 22v / 2kk = 1a
Säkä: 157cm
Rekisteri: VH-11934
Omistaja: flanelli
Kasvattaja: Shadow
Hoitaja: otetaan
Hoitopäiväkirja: Lue

Luonne:

Yleisesti: Pöly on reipas oripoika, jolta ei puhtia puutu. Käytökseltään oikein hyvätapainen ja mukava oripoika, josta on vielä vanhoilla päivillään oivalliseksi harrasteratsuksi. Vanhasta iästä huolimatta ei tämän orin kanssa käy aika tylsäksi. Pöly on erittäin reipas ja elämäniloinen herrasmies, jonka kanssa on ilo viettää aikaa. Ratsuna edelleenkin erittäin täynnä virtaa oleva poika, jonka kanssa ei valitettavasti voi enää hypätä 70cm korkeampia esteitä. Kuitenkin myös koulussa mukavan osaava ori on erittäin miellyttävä ja ihastuttava vanha herra puskaratsuksi.
Hoitaessa: Pöly on määrätietoinen, mutta kiltti ori. Luonteeltaan hyvin ruunamainen, ja moni onkin luullut oripoikaa ruunaksi. Hoitaessa se seisoo nätisti, tosin pitää turvallaan tönimisestä, joten tönii turvallaan, ja kertoo näin kuinka paljon pitää kyseisestä henkilöstä. Kavioita puhdistettaessa kiskoo hieman, mutta ei paljoa. Satuloidessa/suitsittaessa on kuin eri hevonen, ei meinaan millään suostuisi satulavyön kiristykseen tai kuolainten suuhun ottamiseen. Satulavyötä kiristellessä pullaa, ja potkii taakse päin.
Ratsastettaessa: Pöly on varmajalkainen ja muutenkin erittäin turvallinen ratsu. Hyvin helppo ja lastenkin ratsastettavissa. Ei pukittele, hypi pystyyn tai tee mitään muutakaan typerää. Pöly ei myöskään säpsy pienistä, vaan on erittäin rauhallinen ja turvallinen ratsu. Opetusratsuna Pöly on erittäin loistava, sillä Pölyn liikkeet ovat haastavat istua, ja vaativat ratsastajaltaan hyvää tasapainoa. Vaikka Pöly onkin siis hyvin tasainen ja mukava ratsu, ei sen liikkeistä aina voisi sitä uskoa. Pölyn selässä pitää osata rentoutua, jotta liikkeissä pystyy istumaan mukana. Esteillä Pöly on edelleenkin hyvin vauhdikas, vaikka ikää on jo kertynyt. Kuitenkaan jalat eivät vanhalla pojallamme enää kovaa hyppäämistä kestä, jonka vuoksi Pölyllä hypätään yksittäisenä enää maksimissaan 80cm korkeita esteitä, ja ratana maksimissaan 70cm. Irtohypytyksessä voi hyppyyttää 90cm, mutta kuitenkin on hyvä aina muistaa orin ikä, ja mennä sen mukaan eteen päin. Koulussa erittäin mukava ratsu, joka tekee annetut tehtävät innolla, korvat höröllä ja ratsastajaansa kuunnellen. Rauhallinen ja upealiikkeinen ori, jonka liikehdintää on ilo katsella, vaikka selästä käsin ei liikkeet niin mukavilta tunnu. Aikoinaan on Pöly vaihtanut laukkaa joka kolmannella askeleella, mutta enää ei koviin laukanvaihto suorituksiin pojasta ole. Tasaisella työskentelykin on parasta muistaa tehdä vanhuksen ehdoilla. Maastossa puolestaan saa Pölyn antaa mennä pitkin ohjin, ei meidän vanha ori mihinkään lähde. Pöly on erittäin maastovarma, eikä pelkää mitään. Toisinaan saattaa jopa alkaa hirnumaan ja hörisemään, jos tulee peuroja metsätiellä vastaan. Upea ori, jonka kanssa on valtavan ihastuttavaa vaeltaa maastossa rauhallisesti. Pöly nauttii suunnattomasti pitkistä, rauhallisista maastolenkeistä, joilla kävellään paljon, ravaillaan jonkin verran, ja laukataan pikkuisen. Koviin laukkasuorituksiin ei Pölyllä ole intoa, mutta rauhalliset käyntilenkit ovat tämän orin kanssa ehdotonta herkkua.
Talutettaessa: Kävelee nätisti vieressä, mutta tarhaan mentäessä innostuu "lievästi", sillä Pöly tietää milloin pääsee tarhaan riehumaan. Vaikka ikää on kertynyt, niin edelleen jaksaa Pöly riehua tarhassa ja komentaa nuorempia oreja, vaikka nyttemmin onkin Pöly vaihdettu Sisun kanssa samaan vanhusten tarhaan, jossa saa vanhat pojat keskenään oleilla ja käyskennellä.
Muuta Esteillä suojat joka jalkaan. Muuten vain etusiin.

Sukutaulu:

Isä: - ii:- iii:-
iie:-
ie:- iei:-
iee:-
Emä: Lallin Likka kuollut ei:- eii:-
eie:-
ee:- eei:-
eee:-

Astutuskalenteri:

syntynyt // nimi// sukupuoli // emä // sivut

15.10.2004 // GH´s Pölyn Kaveri // ori // GH´s Pähkinänsärkijä // sivut
16.04.2006 // Varjon Leskenlehti // tamma // Keto´s Joutsenprinsessa // sivut
11.06.2006 // Välähdyksen Kielo // tamma // L.P. Marilla // sivut

Tekiänoikeudet:

Layout: Piia, PiianLayt
Kuvat: Ada, kuvissa oikeasti sh-r. ??
Tekstit:flanelli

Free Web Hosting