Pilvilaakso
Virtuaalihevonen - A SIM-game horse

L. G. Amor Boy

[kuvagalleria alhaalla]

IN MEMORIAM

Monni menehtyi 1.12.2004. Rakkaan ponin kuolema ei tullut täysin yllätyksenä, sen yleiskunto oli jo laskenut roimasti muutaman viime viikon aikana. Monnia riivasivat muutama lievä bakteeritulehdus sekä herpesvirustartunta (rinopneumoniitti). Vanha poni taisteli elämänsä puolesta monta päivää, mutta vanha sydän antoi lopulta periksi, ja Monni veti viimeisen henkäyksensä pää sylissäni.

Monni keräsi palkintoja kisoissa monen monta vuotta pitkä-aikaisen omistajansa kanssa. Myös YLA2-arvonimi saavutettiin. Jälkeläisiä ponilla on komeat viisitoista kappaletta.
♥: Rakkaudella muistoasi kunnioittaen Katja, Luna, Kantsu sekä koko Pilvilaakson muu väki.

Tiedot:

YLA2 (131p), 2 x JS

Lempinimi: Monni
Rotu: shetlanninponi
Synt: 27.4.02 (ikä 18v)
Sp: ori
Säkä: 98 cm
Väri: musta, ei merkkejä
Om: Katja / Pilvilaakso
Hoitaja: haetaan (vanha päivis)
Ex-om: BoBB
Kasv: Le Galop
Ko: He C, re & me: 60 cm, raveja

Monni on orimainen ja shetlanninponien tapaan hyvinkin omapäinen pörröpää. Hoitaessa jos Monni ei halua nostaa jalkaa, niin se ei tosiaankaan silloin nosta sitä. Tällöin pitää käyttää erilaisia kikkoja - tosin Monni alkaa tuntemaan jo useimmat joten aina vain hankaloituu x) Muuten se on ihan kiltti hoitaa, ei ainakaan pyöri... Monni ei kyllä yhtään pidä satulavyön kiristämisestä, vaan pullistelee vatsaansa ja yrittää näykkiä. Siinä käy sellaiselle köpelösti joka ei Monnia tunne :)
Taluttaessa Monni tottelee oriksi hyvin. Se hirnuu kovasti aina ohi kuljettaessa tammojen perään, mutta tottelee kuitenkin kun nykäisee riimusta. Monni ei yhtään tykkää matkustaa trailerissa vaan potkii aina seiniä ja on muutenkin hulluna. Perille pääseminen on monille aina suuri helpotus :)

Ratsastaessa Monni kulkee yleensä ensin vähän jäykästi ja pureksii kuolaimia, mutta verryttelyn jälkeen tulee liikkeisiin ihan uusi tyyli. Esteet menevät ihan hienosti, mutta myös koulu sujuu hyvin kunhan ei tee liikaa samoja liikkeitä, niin että Monnin on pakko tehdä itse lisää jännitystä menoon ;D Maastossa Monni ei ole ikinä pelästynyt, ja se nauttii aina maastoretkistä joilla saa vetää ensin kunnon hurjaa kiitolaukkaa ja sitten kävellä rennosti kotiin ;)
Ajoa on Monnilla kokeiltu jonkin verran, mutta varsinainen ajoponi Monni ei ole. Suurimpana syynä on villi orimaisuus ja kärryjen edessä kun pitäisi mennä suhteellisen suoraan ja tasaista tahtia. Pieniä lenkkejä Monnilla voi kyllä hyvin tehdä.
Kun 5-vuotta tuli täyteen, Monnin kanssa käytiin yksissä ravikisoissa. Monni juoksi suhteellisen hyvin alokkaaksi, ja kun puoli vuotta oli treenattu, Monni alkoi jo olla valmis ravailemaan uudella kaudella. Hyvinhän se sujuikin ;]
Vielä, että Monnista saataisiin oikea moniponitaitaja, sillä mentiin vähän montéa. Monni oli ensin ihan ihmeissään, mutta nyt se alkaa jo luistaa. Muutama hyvä tuloskin on syntynyt tuolla radalla...
Kisoissa Monni villiintyy usein hälinästä ja monista tammoista. Kerran se tallasikin näyttelyissä tuomarin varpaille, arvata saattaa miten kävi. Onneksi tämä on kuitenkin näillä näkymin jäämässä viimeiseksi kerraksi :)

Kisakalenteri
(siirretty toiselle sivulle koska ne veivät tässä liikaa tilaa) Monni on jäämässä eläkkeelle!

Jälkeläiset:
o. Teer's Charlie (e. A. N. Luna)
o. Lazy Amor (e. A. N. Luna)
t. Tansy Amor (e. Tryffel)
o. Kiiran El Cupido (e. Winter Smile)
t. Lone Amor (e. A. N. Luna)
Astunut 7.7.02 Cornflower's Snow Honeyn
t. Tornadi Amor (e. Tryffel
o. Lucent Amor (e. A. N. Luna)
o. Bullersam (e. Laakson Oboe)
t. Piparkakun Pienen Pieni (e. Royal's Balladi)
Astunut 22.11.02 June of Transyn
o. Pohjatuulen Reedy (e. Silverlake´s Ambrosia)
Astunut 12.1.2003 Stormin
Astunut 14.1.03 Cornflover's Best Friendin.
t. Tenancy Amor (e. Tryffel)
o. Fiolan Hard as Amor (e. Go Go Sweet+Havoc)

Sukutaulu:
Isä:
Moonfight Amor
isän isä:
R.A. August
iii: Biggy
iie: April
isän emä:
Roll Rona
iei: Gal V.D. Welstadt
iee: Felina
Emä:
Rivulet´s Taste Of Candy
Emän isä:
Liinun Attica
eii: Mr. Valentine
eie: Miss Millie
Emän emä:
Harmaanaaman Taste Of Freedom
eei: Utril
eee: Naboosha

Ruokinta:
Aamu: Päivä: Ilta:
heinää n. 1 siivu heinää n. 1 siivu heinää n. 1 siivu
prixiä 0,4 l, kalkkia, kivennäisiä, melassia - prixiä 0,4 l (vihanneksia tai leipää)

Kuvagalleria:

 
"Sulonen pörrö :) Ok rakenne, kaula aika paksu, pää pienehkö. Söpö ;)"
~Lobelia 5.5.02

"Ihana polle, shettis miun makuuni :D"
~Vilma S. 5.5.02

"Niin karvainen ja söpöliinilutunen että tekisi mieli kopioida kuvat ja tulostaa ne ja levittää ympäri huonetta... ;) Jotenkin tuo ilme on niin lutunen että..."
~CH 16.5.02
Free Web Hosting