Pilvilaakson
- virtuaalikoira / SIM-game dog -

Laura


© Katja Ä., toinen kuva alempana

Virallinen nimi: Laura
Kutsumanimi: Laura tai Una
Rotu: bordercollie
Syntynyt: 1.3.2004 (9 vuotias)
Sukupuoli: narttu
Säkä: 49 cm
Väri: musta valkoisin merkein

Omistaja: Katja / Pilvilaakso
Ostettu: Vaalea Kuiskaus
Ent. omistaja: Lumipaimenen
Kasvattaja: Kultainen Nasu
Hoitaja: haetaan

Isä: Vili
Emä: Lila
Muuta sukua ei tiedossa.

Kuvausta Lauran luonteesta ja muuta löpinää:
Laura muutti meille Pilvilaaksoon 9.4.05. Koira oli kiertänyt jo useammassa kodissa, ja toivon, että voimme antaa sille täällä hyvän kodin leppoisten vanhuudenpäivien viettoon. 
Kutsumanimestä sen verran, että Lauran tullessa talossa oli jo toinen Lara, joten kutsumanimestä tuli sitten laUra tai pelkkä Una. Tähän on tyttö oppinut helposti. :)
Laura paimentaa todella hyvin. Se on työssä vilkas, väsymätön ikiliikkuja. Kun kunto ja terveys kerta kestää, niin käydään Lauran kanssa koittamassa parit paimennustestit, kuinka siellä sujuu. Harjoituksissa koira kyllä on ihan lyömätön, huomaa, että Laura on paimentanut ennenkin.
Kotona Laura on rauhallinen ja arvokas rouva, se tietää kyllä paikkansa laumassa, ja pitää siitä kiinni. Ruoka-aikoina on vielä välillä Lauralla kurkussa murahduksia, jos joku tulee ottamaan kuppia kesken kaiken pois, mutta sekin alkaa jo sujua - ihmiset ovat koiralle johtajia, tämä oppi on mennyt perille pentuna. 
Turkin harjaus, tassujen pesu, kynsien leikkuu ja muu tälläinen tavallinen puunaus ovat Lauralle tuttuja juttuja. Se tietää jo, että niistä pääsee nopeiten eroon kestämällä ne kiltisti. :) Laura ei sitten suinkaan ole mikään erakko, vaan hyvinkin sosiaalinen, ja kiipeää mielellään syliin rapsuteltavaksi ja siliteltäväksi. Vaikkei se nuorempien leikkeihin enään viitsi osallistua, on Laura ensimmäisenä tulossa taputeltavaksi ja paijailtavaksi. :)


Paimentamassa, © Katja Ä.

Jälkeläisiä ei Lauralla ole, eikä niitä enää meillä lähdetä näin vanhan nartun kanssa tekemään.

Kilpailut jotka on kisattu Lauran asuessa Pilvilaaksossa:

pvm - järjestäjä - alainen, luokka - tulos

15.5.05 - Pilvilaakso - VPKY'n paimennus, perusrata - hyväksytty 44p
20.6.05 - Namida - VPKY'n paimennus, A-lohko I luokka - 2/17, 76p., KUPI


Ruokinta, hoito ja varusteet osiosta löytyy kaikki käytännönläheisempi.
Tavallinen päivärytmi:
Aamu alkaa klo 7.45 ruokinnalla. Lauralle 2 dl premium-ruokaa turvotettuna kuumassa vedessä, muutama kauhallinen riisiä tai pastaa. Ennen puolta yhdeksää lähdetään lenkille. (Kävelyä metsässä ja hiekkateillä reilu puoli tuntia.)
Aamupäivätorkkujen jälkeen puuhaillaan varusteiden puhdistuksen parissa, ja hyvällä ilmalla koirat pääsevät ulos lepäilemään aurinkoon. Kello 15 kaikki ovatkin sitten virkeinä lähdössä lenkille tai treeneihin. Lauran ja parin muun nartun kanssa ollaan lenkillä noin tunti, käydään ehkä uimassa, heitellään palloa tai muuta vastaavaa. Jonkun kerran viikossa ajellaan autolla lampaita katsomaan, ja Laura pääsee tekemään lempipuuhaansa, paimentamaan.
Kello 18 on päivän toisen ruokinnan aika. Laura saa saman annoksen kuin aamullakin, lisänä hiukan ruokaöljyä. Ruokailun jälkeen on turkinhoitoa yms. seuranpitoa. :) Klo 20.30 on iltalenkit, joitten jälkeen iltatarkastus ja koiratkin pääsevät nukkumaan. :)

Omia tavaroita Lauralta löytyy joitain: nukkumapeitto, fleeceviltti, nahkaiset valjaat, nahkainen hihna, puuvillapanta, heijastintarranauhoja, keraaminen juoma- ja ruokakuppi, matkavesikuppi, harja ja muutama pehmolelu. (Loput, kuten kynsisakset yms. ovat useamman koiran yhteiskäytössä.)

Free Web Hosting