Lara // Pilvilaakson

virtuaalikoira ~ a SIM-game/virtualdog

Lamicha


ei arvonimiä

Rek-nro: ..
Lempinimi
Lara

Rotu rottweiler (FCI 2)
Syntynyt 22.5.2003, Suomi
Sukupuoli narttu
Väri musta punaruskein merkein
Säkä 60 cm
Paino 41 kg
Omistaja Katja / Pilvilaakso

Hoitaja haetaan
Päiväkirja ...
Käyttö agility (maxi I), toko (ALO), palveluskoirakokeet, näyttelyt

Isä: King of Fourteen
Emä: Emil's Lamia

Luonnetta ja historiaa
Lara on hyvästä suvusta ja maineikkaalta kasvattajalta meille Pilvilaaksoon tullut eloisa ja mukava narttu. Entinen omistaja tuli allergiseksi ja koira saapui meille puolivuotiaana.

Luonteeltaan Lara on reipas, avoin ja nöyrä. Innokkaan harrastajan unelmakoira. Lara ei vierasta mitään eikä ketään, kaikki otetaan iloisena vastaan - kunhan mikään ei uhkaa mitään Laran omaa. Lapsista tyttö pitää, kunhan kaikki huomio kiinnittyy Laraan, ei ole väliä vaikka ne hirveästi hösläisi tai vähän vetäisi korvasta.
Jos Laran varjopuolia pitäisi etsiä, sellainen löytyisi sitten vahvasta suojeluvietistä. Myös vahtimisviettiä löytyy. Onhan se suloista kun koira puolustaa lenkittäjäänsä puskassa kahisevaa siiliä vastaan, mutta kun vastaan tuleekin hyökkäävän oloinen toinen koira, ollaan jo hampaat irvessä. Lara ei mitenkään huvikseen hyökkäile, mutta jos todella tiukka paikka tulee, se puolustaa luottohenkilöitään ja nukkumapaikkaansa viimeiseen asti.
Ruoka-aikoina on tyttö saanut loistavan koulutuksen, se odottaa kiltisti että kuppi on maassa ja saa luvan syödä. Kyllä se on sieltä aina tullut, eikä tarvitse hyppiä ja pomppia hulluna. :)
Lenkillä Lara tarkkailee innokkaana ja valppaana ympäristöä. Vilkkaille teille ei tytön kanssa kyllä juurikaan ole lähtemistä. Mieluisampaa on rauhallinen metsässä kävely koiran viipottaessa vapaana. Lara nuuskii kaikki paikat tarkasti, ja jos joku hajujälki johtaa liian kauas, se kyllä muistaa välillä katsoa minne se lenkittäjä olikaan menossa.
Laralla riittää virtaa remuta vaikka kuinka pitkään, ja se onkin hyvä harrastuskoira. Tokon alkeet osataan, mutta Laran kärsivällisyys ei aina riitä vaativampien luokkien paikallaolo-tehtäviin sun muihin - niimpä toinen laji onkin agility. Lara rakastaa vauhtia ja esteiden ylistystä, nopeasti se oppikin seuraamaan ohjaajan käskyjä ja on hyvä agikoira. Rotikat pärjää myös palveluskoirakokeissa, Lara ei jää yhtään huonommaksi ja pk-kokeissakin tullaan siis käymään. Erityisesti tytön mieleen on suojelukoe, kun sillä suojeluviettiä löytyy. Sen mukana tulee myös jälki, jota Lara viipottaa häntä korkealla... :) Vetokokeiden kanssa ei päästy valjaiden pukemista pidemmälle, tyttö oli ihan hukassa pulkan edessä, ja vetoharjoitukset jäikin siihen yhteen kertaan.
Yleisesti Lara on helppo koulutettava ja ohjattava, kunhan sen mielenkiinnon saa suunnattua itseensä. Mm. makupalat on hyvä keino :). Vaikka niitä välillä koiralle sujahtaakin, ei se silti ole alkanut kerjätä.
Loppuun voisi todeta, että tähän koiraan kannattaa tutustua. Vaikka ulkona kohdatessa Lara voisi tuntua aika hapannaamalta, on se pohjimmiltaan rauhaa ja lapsia, harrastuksia ja makupaloja rakastava koiruus.

Kisat:
pvm - järjestäjä - laji - tulos
7.5.04 - Pilvilaakso - VAL'n agility - 4/15
25.6.04 - Ludinelle - VAL'n agility - HYL, osoite ei toimi
7.11.04 - Pilvilaakso - VTL'n toko - HYL, 90p
27.11.04 - Hubalos & Lupiinilaakson - VAL'n agility - 10/15
10.5.05 - Pilvilaakso - VAL'n agility - 16/23
3.7.05 - Elokuu - VAL'n agility - 6/20
14.7.05 - Ragnarök - VTL'n toko - 9/22, II-palkinto, 162p
2.8.05 - Vaalea Kuiskaus - VAL'n agility - 10/18

Näyttelyt:
pvm - järjestäjä - alainen - tuomari - tulos
30-31.5.04 - Rainbow Rain - IT VNL - Torttu - EH
28.11.04 - Hubalos & Lupiinilaakson - FIN VNL - ei vielä tiedossa

Ruokinta ja hoito:

Aamu: Ilta:
300g premium-täysravintoa (mm. kana, kananmuna, kala) liotettuna kuuman veteen, 2 rkl ruokaöljyä 300g premium-täysravintoa liotettuna kuumaan veteen
Noin joka toinen ilta voi antaa luun järsittäväksi ja pitämään hampaat kunnossa. Hyvälaatuisella premium-ruualla Lara pysyy terhakassa kunnossa, ja kaikki makupalat mitä koira saa, tulevat treeneistä/kisoista.

kuvat © Laura H.

Free Web Hosting