Pilvilaakso

Esittelyä Pilvilaaksosta


Helmijoki leveimmästä kohdasta, kauniin syysruskan aikaan..
Helmijoki leveimmästä kohdasta, kauniin syysruskan aikaan.

Pilvilaakson Eläintalo sijaitsee siis Pilvilaaksossa, joka on läpimitaltaan noin kaksi kilometriä. Pinta-alaa löytynee yhteensä noin 5-6 hehtaaria.
Pilvilaaksoa reunustaa kaikkialla vuoret, ja sen läpi virtaa Helmijoki.
Pilvilaaksoon on kaksi autotietä: läntinen ajoväylä ja eteläinen ajoväylä. Läntinen on selvästi käytetympi.

Ensin oli Eläintalo Suprise. Se muutti joskus talvi-kevät 2002 aikaan Pilvilaaksoon ja vaihtoi nimensä Pilvilaakson Eläintaloksi.

Laakson reunat ovat metsää, keskemmälle tultaessa niittyä: ihanteelliset olosuhteet eläimille. Etelä- ja itäpuolella on huomattavasti enemmän metsää, ja sieltä löytyy maastopolkuja ja -teitä joita on hyvä kulkea eläinten kanssa. Pohjoisessa on enemmän aukeaa, ja takia sieltä löytyvätkin mm. villieläinten "laidun". Osassa, eteläisen ajoväylän suunnalla voi kiivetä hiukan vuorenrinnettä ylös kapeaa tietä/polkua pitkin. Sen lähettyvillä on myöskin pelto, jolla ei viljellä mitään, joskus siellä saattaa laiduntaa joku eläin, ja usein siellä näkee ratsukon tai koiran hurvittelemassa. Koko laakson kiertää mukava hiekkatie.

Eläintalo omistaa koko laakson. Siellä olevat rakennukset ovat päärakennus(sis.toimisto), ruokavarasto, villieläinklinikka, tallit, kissatalo ja koirien talo. Muu alue koostuu maastoreiteistä ja tarhoista. Lisäksi löytyy pienehkö maneesimme ja 2 ratsastus/agilitykenttää, toinen isompi, aidattu ja valaistu, toinen melko pieni aivan maneesin kupeessa.
Koko laakson pohjapiirustus:


Kuvan mittasuhteet eivät ole aivan oikeat.
Paksut harmaat viivat ovat autoteitä, ohuemmat rusehtavat pienempiä teitä ja maastopolkuja. Oikeassa alakulmassa olevat tummanharmaat viivat ovat maastoesteitä. Niitä on kahdeksan, 40-100 senttisiä, tukkeja, risueste, hauta, muuri, banketti, yksi sarja ja yksi suhteutettu sarja.


Kaikki karsinat ovat 3,6m x 4m. Aasit ja seeprat asuvat omassa pihattotallissaan.

Päärakennukseen johtavaa tietä, © Veera K.


Tie ja laitumen kulmaa (Sally-poni laitsalla), © Katja Ä.


Maneesi sisältä, © kamei.


Agilityesteet kentällä, © Katja Ä.
Ratsastuskenttä 2:n nimi on kenties hämäävä - siellä toki voi ratsastaa, mutta useammin kentällä on koirien agilityesteet. Talvella suurinosa siirretään maneesiin, tässä kevättalvea ja osa jo ulkona. (maneesi melko täynnä koska mýös hevosten esteet ovat siellä)
Ratsastuskenttä 2:n nimi on kenties hämäävä - siellä toki voi ratsastaa, mutta useammin kentällä on koirien agilityesteet. Talvella suurinosa siirretään maneesiin, tässä kevättalvea ja osa jo ulkona. (maneesi melko täynnä koska myös hevosten esteet ovat siellä)

Maastopolkuja, © freefoto.
Maastopolkua... Maastopolkua...

Free Web Hosting