Kiti

Bh Hammaspeikon Kide
RYP3, CACIB, 2x SERT, PORTW-04, VSP, ROP, PN1, PN2, 2x PN3, PN5, 2x ERI, 4x EO, 2x EH
I-palkinto tokossa

 

 

 

 

 

 

 

 

"Kiti"
Rotu: Paimensukuinen (suomen)lapinkoira
Sp: narttu
Synt: 12.10.02
Väri: Hallava vaalein merkein

Säkä:
45,5cm
Paino: 15 kg
Silmät: terveet
Lonkat: B

Kasv: Tuikku, kennel Hammaspeikon
Om: Katja / Pilvilaakson
Hoitaja: Manni, päiväkirja (vanha hoitopäivis)

 

Suku: i. Hammaspeikon Harmaa e. Hammaspeikon Velhon Luna
ii. Velhon Vuk ii.Hammaspeikon Rento
ei. Velhon Vuk ee.Hammaspeikon Rento

Luonne: 
Kaikenlaista hyysäämistä Kiti rakastaa. Harjauksesta ja puunauksesta se nauttii selällään kellien, puhumattakaan rapsutuksista ja taputteluista. Kiti on aina ollutkin hieman sellainen "pommikoira", sen luokse voi laskea kenet tahansa. Kiti ei piittaa, vaikka hännässä roikkuisi tusina lapsia ja kuonossa toinen mokoma. Se on aina iloinen ja lempeä, tosin riemastuessaan saattaa tyttö joskus läpätä varomatonta lasta kuonolle. Temppuja Kiti osaa loputtomiin, ja sille on uskomattoman helppo opettaa niitä. Kun en niitä itse keksi, keksii Kiti. Se oppi itse "laskemaan" tassujaan yhteen läiskyttäen, töykkimään palloa ja urisemaan käskystä. Kitin sanavarasto tuntuu muutenkin poikkeuksellisen laajalta. Se ei tyydy haukkumaan vaan päästää kurkustaan matalaa, nauttivaa urinaa ja uteliasta, pientä ulinaa. Kun oikein suututaa, paljastaa Kiti koko hammasvarastonsa ja rähähtelee vihaisesti.

Kiti haalii tavaroita hyvinkin ahneesti. Sillä on useita omia leluja luista keppeihin ja pehmoleluihin. Niitä se sitten kuljettelee tohkeissaan ympäri taloa, ja jos joku uskaltaa näihin aarteisiin kajota, puolustaa Kiti tavaroitaan vaikka hengellään. Myös emännän tavaroista se on vierailla hyvin tarkkaavainen, ja vahtii kasseja ja nyyttejä silmä kovana. 

Lenkillä Kiti on energinen ja valpas. Se on hyvin utelias, mutta ihmiset sivuutetaan täysin reagoimatta. Toiset koirat saavat Kitin sitten enemmänkin haukahtelemaan. Myös niin oravat, siilit kuin jänikset saavat osansa työn uteliaasta haukahtelusta.
Kitiä ei kannata päästää irralleen kuin ehdottoman laajalla alueella, jossa pesivistä linnuista ja liikenteestä ei ole vaaraa. Kiti nauttii suunnattomasti vapaana olostaan, mutta tuppaa myös silmän välttäessä juoksemaan omille teilleen.
Karkailemaan Kiti on hanakka. Jos aidassa joku reikä on, Kiti sen kyllä löytää. Kauas se ei koskaan lähde, ja palaakin muutaman tunnin sisään.  Lenkillä tilanne ei juuri muutu. Päivää kauemmin se ei kuitenkaan ole koskaan retkillään ollut, vaan palaa aina kuuliaisesti takaisin viimeistään ruoka-aikaan.

Agility ja Toko ovat Kitin mieleen, kun makupaloja on tyrkyllä. Pienestä herkusta tyttö on valmis tekemään mitä vain, ja seuraa joskus turhankin orjallisesti namin lumoa. Tottelevaisuusliikkeet menevät ihan mukavasti, agilityssä tyttö voi joskus touhottaa vähän liikaa :) Jos herkkuja ei ole tarjolla, ei Kitistä saa juurikaan mitään irti. Temppuja se kyllä tykkää tehdä muutenkin vain, ja erityisesti etsintäleikit ovat toimeliaan tytön mieleen. 
Paimennus on Kitin hommia yhtä hyvin kuin varisten ajo pihasta tai lasten paimentaminen. Lampaat ovat Kitin lemppareita, lintuja ja ankkoja se ei oikein käsitä. Se on sellainen kärsivällinen, rauhallinen paimentaja joka menee omaan tahtiinsa ja on hyvin huolellinen. Käskyt saattavat mennä joskus toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, Kiti kun mielellään menisi vain omia polkujaan. 

Lasten suosikki Kiti on, koska se tarpeen tullen osaa olla myös todella kauniisti. Ei koskaan hypi vasten, hauku ihmisiä tai pure. Ainoa tilanne, jossa Kitin hammasvarastoa on syytä tarkkailla, on se hetki kun tyttö saa ruokaa suuhunsa.

Kaiken kaikkiaan Kiti on ehdottoman rakastettava, suurisydäminen ja lempeä koira. Hyvin persoonallinen kaveri, josta löytää omia, vivahteikkaita piirteitä kuin turkissa on sävyjä. Kauniskin tyttö on, enkä kilpailumenestystä hämmästelisi. Kiti kun osaa vielä tarvittaessa olla niin ladymainen ja nätti, että paatunuttakin tuomaria pyörryttää.
[By Tuikku, muokkaus Katja]

Kisailut:

pvm paikka, tuomari laji, luokka sija, tulos
2.2.03 Pilvilaakso agility, maxi I 12/19
1.9.04 CoolDog agility, maxi I 4/6
18.12.03 My Love VAL-agility, maxi I 3/17
31.12.03 Fidele (Azca) VAL-agility, maxi I 7/10
30.2.04 PilviPouta VTL-toko, ALO Hyl (sivu ei auennut)
2.4.04 Pilvilaakso vSPKL, käyttäytymiskoe Hyväksytty (B-osuus 58p) > BH
18.4.04 Hubalos (Minna) VAL-agility, maxi I 14/15
7.5.04 Pilvilaakso (Azca) VAL-agility, maxi I 8/15
18.5.04 Vivaldin VAL-agility, maxi I 13/14
28.11.04 Hubalos & Lupiinilaakso (Minna) VTL-toko, ALO 197p, I-palkinto, 1/20, LKV1
10.5.05 Pilvilaakso VAL-agility, maxi I 7/23
3.7.05 Elokuu VAL-agility, maxi I 19/20

Näyttelyt:
pvm paikka, tuomari näyttelyliitto palkinnot
16.2.03 Tabbie's Bra VNL RYP 3, 1p, SERT, ROP
7-9.11.03 Satumetsä (Lagu) Fin VNL EH
27.3.04 Toukokuu (Minttu) Ger VNL EO, PN5
27-28.3.04 Villapipon (Lagu) Port VNL EO PN1 VSP SERT CACIB PORTW-04
31.3.04 Kreikan Talven Koira -näyttely (Alicia) Kre VNL EH
2-4.4.04 Satumetsä & Moonshine (Henna) Swe VNL EO
30-31.5.04 Rainbow Rain (Varga) It VNL ERI3, PN3
1.6.04 Banana Split (Azca) Ee VNL EO, PN3
28.11.04 Hubalos & Lupiinilaakson (Laura H.) Fin VNL ERI, PN2

Omat tavarat:Iso punottu kori, pehmuste, viltti, keraaminen ruoka- ja juomakuppi, lasikuppi, valjaat, panta ja hihna, näyttelypanta, heijastinnauhat jalkoihin, kynsisakset, shampoo, harja, kampa, pehmonalle, pallo ym leluja. Hoitajan ostamat tavarat: savuluu 10v€
luukeksit luunmuotoisessa rasiassa 9v€
kolmen piikkikamman paketin 10v€
yht.29v€

Ruokinta:
Aamu: Ilta:
premium-täysravintoa (mm. nauta, kana, kala, kananmuna) 2,5 dl liotettuna kuumaan veteen, 1 rkl ruokaöljyä premium täysravinnetta 2,5 dl liotettuna kuumaan veteen
Kiti ei tarvitse kovinkaan paljoa hyvälaatuista premium-kuivaruokaa, vaan pysyy näilläkin eväillä hyvässä kunnossa, myäs treeneihin ja kisoihin. Noin joka toinen päivä voi antaa luun jyrsittäväksi, pitämään hampaat kunnossa.

Free Web Hosting