Laakson Dream Diva  

Laakson Dream Diva
-YLA2/110p, LV, LKV2, 2x KUMA, 7x JS-

Lempinimi: Dolly
Rek.nro: NFT-032
Rotu: new forest
Sp: tamma
Synt: 4.6.1995 (19 vuotias)
Säkä: 145 cm
Väri: punarautias
Merkit: tähti, kuonopilkku, sek
Om: Katja (as. Pilvilaakso)
Ex-om: Koululaakson tallit
Hoitaja: haetaan
Koulutus:
Helppo A, re 120 cm, me 100 cm

Kisakalenteri (jää pikkuhiljaa kisaeläkkeelle!)

Emä: Totally in Love
Isä: Moondust's Forever In My Dreams

Dolly on mukava ja kiltti hoitaa, mutta se on auttamattoman perso makupaloille. Siis jos taskussasi on vaikka karkkipussi, Dolly tekee lakon, eikä liiku ennen kuin saa jotain :) Se nostaa aina jalat kiltisti, ja antaa eläinlääkärinkin tutkia kaikkialta, mutta tamma on herkkä kutiamaan aivan tuolta mahan alta. Tai sitten Dolly vain esittää, koska joskus kun se on melkein unessa, saa mahaa harjata kuinka haluaa. Kerran kun Dolly harjattiin, se havahtui vasta kun operaatio oli lopussa, ja ihmetteli 'harjasitkö sä jo sen mahan?'.
Taluttaessa Dolly kulkee kiltisti vierellä, joskus kyllä vähän laiskasti. Trailerissa tamma matkaa aina kuin vanha tekijä, ja sehän se taitaa ollakin, kun kisoissa on tullut rampattua :)
Ratsastaessa Dolly on reipas mutta omapäinen. Sitä pitää komentaa kunnolla ja tiukasti, sitten kaikki sujuu aika hyvin. Se pitää erityisesti esteistä, ja ylittää vähän isommatkin puomiviritelmät vauhdilla. Kouluvääntökin onnistuu tiettyyn pisteeseen, sitten lentää komeat pukit ja tamma vetää hurjapäistä kiitolaukkaa :) Siinä saa olla tarkkana, ja vetää olan takaa ohjia kun Dolly meinaa hypätä portin yli (ihan kuin muka pääsisi..). Maastossa Dolly hieno ratsastettava, vaikka joskus innostuukin vähän liikaa, ja kotiin on aina kiire ;) Yleensä muuten harmittoman maastoreissun jälkeen on kädet kipeinä ja rakkuloilla, kun saa pidättää tammaa pysymään ravissa. Maastoesteitä tamma suoranaisesti rakastaa, ja hyppytyyli on paikallaan myös pusikossa :)
Kisoissa Dolly käyttäytyy mallikelpoisesti hälinää sen kummemmin huomaamatta, ja pistää suorituksessa peliin kaikkensa.
Kaiken kaikkiaan Dolly on mukava ja kiltti tammuska jonka kanssa on ilo työskennellä (kunhan muistaa laitta herkut silloin syrjään ;)).


Jälkikasvu:
Ast. Ori Synt: Nimi:
18.3.02 MC Nagger 2.4.02 t. Dream Daisy
11.5.02 Mäntysyön Blaze Up 25.5.02 o. Dream Dagger
4.7.02 Ranger Boy 11.7.02 Dream Daimdally
24.03.'04 Born To Be Wild 1.4.04 KTN Go MR. Dancer

Ruokinta ja hoito:
Aamu: Päivä: Ilta:
heinää 2 kg heinää 2 kg heinää 3 kg
prixiä 1 l, kalkkia+kivennäisiä+vitamiineja, melassia (vihanneksia/leipää) prixiä 1 l, lese-pellava-melassi mössöä (vihanneksia/leipää)

Tarhataan kokopäiväisesti (aamusta, viimeistään klo 16 sisään jos ei haettu aikaisemmin). Käsitellä saa vain omistajan - Katjan - luvalla (ei koske hoitajaa). Tarhaan yli -5 asteen pakkasilla ulkoloimi, toppaloimi yli 12 asteella, yli -20 asteilla tai huonolla ilmalla ei tarhaan. Sateella sadeloimi. Klipattuna aina päällä vähintään hikiloimi, mielellään kovemmilla pakkasilla vohveliloimi. Rankan rasituksen jälkeen jalat kylmätään. Taluttaessa pitempiä matkoja laitetaan suiset nivelkuolaimilla (ilman turparemmiä). Liikuttaessa esteillä tai maastossa suojat/pintelit etujalkoihin.

Varusteet: koulusatula, estesatula (myös maastoon), häntäremmi, (vyöt, jalustimet) suitset pehmustetulla kaksoisturparemmillä, nivelkuolaimet, kolmipalat, 5 satulahuopaa, korvahuppu, irlantilainen martingaali, puuvillariimut (turpapehmusteita), riimunnaruja, new zealand-loimi, vohveliloimi, ohut sadeloimi, ratsastusloimi, pinteleitä ja patjat, etusten jännesuojat, pöly- ja juuriharjoja, piikki- ja kumisuka, kaviokoukku, sieniä, pyyhkeitä, vaseliinia, trimmausveitsi- ja sakset.

Arvosteluja:
"Hyvä rotunsa, ja sukupuolensa edustaja. Pää on siro, ja sopivasti ponimainen, kuten rodulla kuuluu olla. Kaula on sopusuhtainen muuhun vartaloon nähden. Lapa hivenen liian lyhyt. Muuten oikea unelmaponi luonteeltaan ja rakenteeltaan." ~gangsta-toOk 8.6.02

"Nätti, ponimainen pää. Ystävällinen ja rento katse. Ilmeisesto luonteensakin puolesta tosi ponimainen. Ihan hyvä rakenne, hyvä asento kuvassa."~HeiZZu 11.6.02

"Todella kaunis ja ponimainen pää. Selvä rotu- ja sukupuolileima. Sopusuhtainen rakenne. Hyvä, lihaksikas kaula. Hyvä kaulan ja rungon liittymä. Kaikin puolin hyvässä kunnossa oleva poni. Hyvät kuvat arvostella. Nätti poni. =)" ~Karoliina 11.7.02


Dolly on täysin virtuaalihevonen
Tekstit ja muu materiaali © Katja Ä.
Kuvat © Leena Salonen, kuvissa oik. poni Silverlea Midnight Sunshine (KTK II)
Free Web Hosting