Untuvaisen Uneton


etusivu      esittely      hevoset      kasvatit      kilpailut      HuRi      linkkejä      tekijänoikeus      sähköposti      vieraskirja


Untuvaisen Uneton

KUMA 2x JS
Sijoituksia estekisoista 0, koulukisoista 4 ja kenttäkisoista 0
Sijoituksia muista kisoista 3

××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××

Kisakalenteri ¤ Kuvagalleria ¤ Hoito-ohje
Nimi: Untuvaisen Uneton
Kutsumanimi: Una
Sukupuoli: Tamma
Rotu: Suomenhevonen
Rek.nro: SHRt-726
Syntynyt: 16.5.2004 (9-vuotta, 16.12.04)
Säkäkorkeus: 155cm
Väri: ?
Kasvattaja: Kisakeskus Untuvainen
Omistaja: Kisakeskus Untuvainen
Koulutustaso: re 70cm me 60cm ih 80cm ko He A
Painotus: Koulu
Vs: 250v€
ERJ ranking: 0p
KRJ ranking: 0p
KERJ ranking: 0p


××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××

Luonne

Una on Untuvaisen oma kasvatti, joten sitä ei tarvinnut hakea mistään. Se syntyi koleana kevätyönä. FNS Hurina eli Helinä oli varsonut siis yöllä, ja terhakka suomenhevostammavarsa tarkasteli minua kun astuin karsinaan. Olin varsan ja tuoreen äidin vierellä hetken, kunnes jätin tammat rauhaan ja lähdin hoitamaan tavallisia aamuaskareita. Unan koulutus alkoi oikein mukavasti ja se tuntui olevan nopeasti oppivaa laatua!

Una on mukava, rauhallinen ja kiltti, eli siis kaikkea mitä suomenhevoselta vaaditaan. Sitä voi hoitaa kuka vain, ja sillä ratsastaessa putoaminen on todella epätodennäköistä. Una kiintyy helposti kaikkiin, joiden kanssa se saa olla vähänkin tekemisissä.

Hoidettaessa Una nautiskelee harjailusta ja satuloinnista ja suitsinnasta se ei paljoa välitäkkään. Tammaa voisi hieroa kumisualla vaikka kuinka kauan, vaikka onhan muillakin harjoilla harjaaminen mukavaa. Kaviot Una nostaa hyvin. Suitsia laittaessa täytyy hieman "auttaa" suun avaamista sormilla, mutta tamma kyllä pitää päätään paikallaan kun laittaa remmejä kiinni. Kun staulan nostaa selkään, Una vain seisoo paikallaan ja on kuin mitään ei tapahtuisi. Tämä tamma on siis todella mukava hoidettava. Ilmeisesti se ei ole perinyt vanhemmiltaan villiä luonnetta. Unaa on myös helppo taluttaa vaikka se onkin hieman laiska. Se yrittää repiä itsensä jokaisen puskan tai nurmikon kohdalla syömään, joten naru on syytä kiertää turvan ympäri. Traileria Una pelkää, sillä eihän niin hieno neiti voi mennä pimeään vaunuun hieman vastustelemtta! Una on siis niitä tapauksia joiden kanssa pitää varata lastaukseen aikaa ainakin tunti.

Unalla on mukava ratsastaa, sillä sen askellajit ovat miellyttävät ja pehmeät. Se on tosin välillä kovin laiska ja raipalla saa muistutella vähän väliä. Unan kanssa pötkitään kouluratsastuksessa vielä pitkälle. Una on helppo myös aloittelijan ratsastaa, eikä se pukita juuri koskaan. Esteet ovat sille on hieman vaikeampi juttu, ja siksi sillä ei juurikaan hypitä kovin korkeita esteitä. Maastossa Una on vähän reippaampi, tosin todella vähän.
Una vastaa hyvin apuihin eikä ole kovinkaan herkkäsuinen, eli pidätteet voivat olla melko voimakkaita kuten isälläänkin. Una kuitenkin siis oppii nopeasti, ja sen koulutus edistyikin nopeasti.

Kilpailuissa Una ei onneksi hermoile, ja se toimii samalla tavalla kuin kotonakin. Kun se saapuu paikalle ja tulee ulos trailerista ja tutkii ympäristöään hetken ja lähtee sitten köpöttelemään taluttajan perässä tyytyväisenä. Kilparadalle päästessään se keskittyy vain ja ainoastaan suoritukseensa ja pyrkii olemaan ratsastajalle mieliksi. Näyttelyissäkin Una esiintyy edukseen ja näyttää tuomareille upeat askellajinsa.

Una olisi sopiva vaikka lastenratsuksi, mutta kyllä siltä löytyy tarpeeksi taitoa kisaamiseenkin!

××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××

Jälkeläiset

-

××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××

Sukutaulu

Isä:
Keijukaaren Hattupäinen Herra (ktk III)
ii: Pomppiva Satuprinssi iii: Ch Valo-Mikki (ktk II, kuollut)
iie: Hamstraaja Niityllä
ie: Ch Keijukaaren Kevytkenkäinen (ktk III) iei: Metsän Peikko
iee: Rasta-Mimmu
Emä:
VIR MVA Ch FNS Hurina (ktk III)
ei: FNS Hilpuri eii: VIR MVA Ch Liinun Pikkupeikko (ktk III, kuollut)
eie: Kuujärven Hipihii (ktk III)
ee: VIR MVA Ch Purppuran Sisutar (ktk I) eei: Keskiyön Hirnuja
eee: Tempperamentti (kuollut)
Ulkoasu © Mia V.
Otsikko © Miiuli
Tausta © Nabila
Kuva © ?