uitleg_bed
UITLEG BEDJE
Wat heb je allemaal nodig.

*een bedje
*fimoklei in diversen kleuren
*lijm


Het bedje is te koop in een dierenwinkel. In het bedje maak je als hoeslaken een rechthoek. Plak het erin met lijm, anders kan het verschuiven.
Maak een kussen. Die is gemaakt van aluminiumfolie, die je bedekt met fimoklei. Maak ook nog een dekentje, dat je achteraan het bed omslaat.

Op de hoeken van het bed heb ik ronde balletjes geplakt.

de diertjes.

De hond.
Het lijfje bestaat uit restjes fimoklei. Bedek dat met bruin. De poten maak je later daar aan vast, het beste is dat je de poten ongeveer 5 minuten in de oven hebt gedaan, want dan kan hij alvast staan, dan zakt hij in iedergeval niet door zijn poten. De kop is gemaakt van een ronde bal, waar je een rol aan vast maakt, dit is de snuit. Maak daar een inkeping in, en dan heb je een open bekkie. Stop een tongetje in de mond. Op de snuit maak je een neus. Maak 2 ooggaten en leg daar een zwart bolletje klei in. De oren maak je van een rolletje klei dat je plat drukt. Druk de oren op de kop en de kop is klaar. De voorpoten hangen een beetje over het bedeinde, dus houd daar rekening mee. Maak nog een staart. Als je de hond af hebt, moet je alleen nog vlekken maken, met een lichtere kleur bruin. En de hond is klaar.

De aapjes.

De hoofdjes zijn gemaakt van een donkere bal. Maak daar weer een snuit in door een kleiner balletje door de midden te snijden. Maak in de snuit een mondje en leg daar  een tongetje in. Op het snuitje moet je een neusje drukken. Maak net boven het snuitje 2 ooggaten en leg daar eerst een wit bolletje in en daarop een zwart bolletje, dit zijn de ogen. De oren zijn gemaakt van rondjes, dat je een beetje plat drukt, en een beetje rond vormt. Maak nog een paar plukjes op het hoofdje, en de koppies zijn klaar.
De lijfjes zijn gemaakt van bolletjes. Daar maak je de armen en benen aan vast. En leg in een hand een banaan. De banaan is gemaakt van een lichte kleur geel, en de schil is gemaakt van wat donkerder kleur geel.

Het muisje.
Het lijfje maak je net als de andere dieren. Het kopje maak je van een balletje waar je met je duim en wijsvinger een snuit mee vormt. Maak op de snuit een rode neus. De oren zijn gemaakt van balletjes die je plat drukt. Maak de ogen erin. En klaar is ook dit kopje. De armen zijn gemaakt van dunne rolletjes, net als de benen, maak de armen en benen vast aan het lijfje. En maak nog een knuffelbeer in de handen.

Het tapijt is gemaakt van een mooi kleur paars. Aan het uiteinde maak je dunne groene sliertjes. Wrijf in het tapijt mooie rode bloemen. Maak op het tapijt nog speelgoed, bijvoorbeeld een bal, een pop en een autootje.

Doe het in de oven en klaar is dit ook weer!
kennismaking- huisdieren- funnyletter- moppen- mijn hobby's- gastenboek-
ICQ uitlegfimoklei- hobbylinks- kindersite- alle pagina's- humor- onze does
Free Web Hosting