18.5.2003

Koin melkoisen yllätyksen saapuessani talliin aamulla. Kakaran karsinassa makasi KAKSI pientä myttyä! Olin todella innoissani ja yllättynyt, olin odottanut vain yhtä varsaa ja sitäkin vasta illalla, kuten Kakaralla on ollut tapana ;]. Menin hiljaa karsinaan ja tervehdin ensin Kakaraa ja annoin sille leivän. Sitten katselin kun toinen varsoista yritti nousta ylös. Varsat olivat todellakin samannäköisiä ja värisiä :]. Pian toinen varsoista seisoi jaloillaan vähän aikaa, mutta lysähti pian takaisin maahan. Huomasin varsan olevan ori. Kakara tökki sitä turvalla ja kannusti yrittämään. Pian se seisoikin pitkillä jaloillaan ja astui emäänsä lähemmäs. Pian se löysikin nisät. Katselin toista varsaa, mutta en mennyt säikyttämään sitä lähemmäs, kun se näytti niin heikolta. Kakara kävi välillä puhaltelemassa ja kannustamassa ylös. Soitin eläinlääkärin kaiken varalta tarkistamaan varsat. En edes tiennyt kumpaa sukupuolta toinen varsa oli. Eläinlääkäri tuli ja kertoi orin olevan terve ja komeapoika :]. Sitten hän siirtyi toisen varsan luo. Kakara seisoi kokoajan vahtimassa pienokaisiaan. Eläinlääkäri totesi varsan olevan väsynyt synnytyksestä ja epäili sen tulleen myöhemmin. Lypsimme vähän maitoa Kakaran nisistä ja syötimme sitä tuttipullosta. Varsa joi ahnaasti ja jätimme sen karsinaan makaamaan. E.lääkäri käski käydä välillä tarkistamassa oliko varsa noussut ja niinhän minä teinkin :]. n. Tunnin kuluttua varsa alkoi yrittää ylös. Menin karsinaan, jos se vaikka tarvitsisi apua. Mutta muutaman yrityksen jälkeen se seisoi jo aika tukevasti omilla jaloillaan ja pääsi itse imemään maitoa :]. Varsat olivat kumpikin oikeita peikkoja, joten ori sai nimekseen Kuunsillan Rölli-Peikko ja tamma Kuunsillan Peikkotyttö. Päätin pitää ainakin toistaiseksi varsat itselläni ja kouluttaa niistä mestareita ;D. Tänään oli melkein kaikilla vapaapäivä, kun en voinut keskittyä muuhun kuin varsoihin, mutta kävin kuitenkin Maxilla maastossa :].

11.5.2003

Näin äitien päivän kunniaksi Kakara-rakas astutettiin komealla Tuima orilla :]. Eli Kakara saa lomailla jonku aikaa :]. Tänään oli yleinen vapaapäivä hevosilla, päätin äitienpäivän kunniaksi laiskotella (ihan kun äiti olisin ;D)

3.5.2003

Ollu vähän taukoa tässä kirjottelussa... Mutta sen verran kerron aluksi, että hevosten sivujen ulkoasu vaihtuu, sitä voi ihailla jo Maxwellin sivuilta :]. Tänään Chess kävi ratsastelemassa Maxin kanssa maastossa. Chess siis on maxin liikuttaja minun lisäksi :]. Kakaran kanssa ratsastelin koulua, kuten myös Skyn kanssa. Roopea alkaa kouluttamaan Laura, joka kouluttaa myös Peetua :]. Varsoja juoksutin kaikkia vuorotellen puoli tuntia. Monan flunssa on onneksi ohi ja neiti on ihan terve :]. Toivottavasti hevoset pysyy terveinä, kun kesän kisakausi on alkamassa :]. Sen verran kesästä, että hevoset viettää juhannuksen aikaan muutaman viikon loman :].

14.4.2003

Eilen kilpailleet saivat pitää tänään vapaapäivän. Sky ja Max sai kunnon treenin ;]. Maxin kanssa väänsimme koulua ja aluksi se olikin melkoista vääntöä, kun Max pelleili :P. Sky meni hienosti koko tunnin :]. Peetu sai pyöröaitauksessa juoksennella ja Roopen ja Sissin kans käytiin kävelemässä puolen tunnin reissu maastossa. Roope oli kamalalla päällä x]. Vissiin joku yleinen känkkäränkkäpäivä ;P. Mona kävi vain pikkaisen loimi päällä jaloittelemassa tallipihalla... Nuha on hiukan laantunut, lääkäri antoi sille tänäänkin piikin...

13.4.2003

Tänään oli Kakaralla, Ticolla ja Rockilla kisat :]. Kisat meni hyvin kaikkien kohdalta ja hevoset olivatkin virkeitä ja kuuliaisia radalla :]. Maxin jalka ei vaivaa enää, ainakaan näkyvästi. Eläinlääkärin käskin varalta käydä katsomassa ja sanoi, että ei siinä mitään vikaa ole :]]. Monan flunssa on pahentunut :[. E.lääkäri antoi sille piikin, nyt pitää vaan Mona pitää lämpimässä :]. Muilla oli tänään vapaapäivä, paitsi siis kisaajilla ;].

12.4.2003 (myöhemmin ;])

Ilmoitin Kakaran, Ticon ja Rockin huomenna oleviin pikkukisoihin. Max olisi mennyt myös, ellei jalka reistailisi... Illalla tuli kiire laittaa tavaroita ja hevosia valmiiksi ;].

12.4.2003

Koko viikko ollaan taas treenattu kisoihin ja hevoset alkaa olla todella hyvässä kunnossa, mutta kisoissahan sen vasta näkee ;]. Peetua alkaa kouluttumaan Hunajaturvan entinen omistaja Laura :]. Seuraavat kisat onkin jo viikonloppuna, esteet tälläkin kertaa. Kakaralla hyppäsin tänään 80cm rataa, ihan hyvin meni. :] Skyllä myöskin esteitä. Rockwell pääsi maastoon painelemaan. Mentiinkin sellasta vauhtia, että huh huh ;D. Ticon kanssa väännettiin koulua tunti ja Max pääsi myös maastoon, mutta sen en antanut kovin revitellä, kun se on hieman aristanut toista takajalkaa. Vaikka jalka näyttikin hyvälle jo tänään, mutta eihän sitä tiedä, vielä kun on kisakausi kesken :P. Uunon kanssa kävin kävelemässä maastossa ja Uuno oli taas ihan hölmönä ja hyppi vähän sinne tänne. Roope ja Sissi juoksi taas liinassa, Mona hieman vapaata, kun sillä näyttää olevan vähän flunssan poikasta, mutta eläinlääkäri onneksi totesi sen pärjäävän ilman lääkkeitä :]. Eli hevoset on kaikki aika terveitä :].

7.4.2003

Takana on rankka kisaviikonloppu, joten tämä päivä meni huiliessa. Tosin varsat sai ihan samanlaista treeniä. Kerkesin juoksuttaa kaikki tänään. Roopella etenkin riitti ruutia ;]. Kisoissa meni yllättävän hyvin, olin ihan tosi yllättynyt :]. Huomenna tallirutiinit jatkuu :]...

3.4.2003

Vihdoinkin kaikki hevoset pääsivät uusiin koteihin ja ostin jopa uuden hevosen ;]. Virvatulen Benjamin, on Roopen täysveli ja ne muuttivatkin yhdessä YT Miauhin ja Uuno ja Tico pääsivät Fontanellaan :]. Rankkaa kisatreenausta kokopäivä ;P

1.4.2003

Tänään ratsastin kaikilla, joilla vaan pystyy, eli siinä oli melkoinen urakka :]. Ensiksi ratsastin Kakaralla tunnin koulua ja sitten Skyllä kävin puolen tunnin reissun maastossa. Sen jälkeen Rockilla myöskin maastoon. Sillä olikin höyryjä päästettävänä ;]. Sitten Maxilla esteitä melkein tunti ja vielä Ticollakin maastoon ;]. Oli siinä urakkaa :]. Roope loikoili kokopäivän ulkona, kuten myös Uuno, mutta Sissi ja Mona sai harjoitella perusjuttuja :].

31.3.2003 (myöhemmin)

Illemmalla sitten tuli taas lähtö muutamalla hevosella x]. Eli Maxwell ja Rockwell muuttivat asumaan Viimaharjuun ja Kakaran & Sky Serene Estateen. Tico, Roope ja Uuno asuvat toistaiseksi Kuunsillassa.

31.3.2003

Hepohulluihin menneet hevoset, palasivatkin tänään takaisin Kuunsillan vanhoihin tiloihin, siksi aikaa kunnes löytää toisen tallipaikan... Eli siis hevoset on nyt ihan sekaisin tästä kaikesta x]. Eirithiin muuttaneet ovat hyvissä voimissa ja tänään ratsastelinkin Denillä tunnin koulua. Samalla kävimme vähän tutustumassa maastoihin :]. Sissi ja Mona oli koko päivän tarhassa, aamulla vain hiukan kummankin kanssa harjoittelimme perusjuttuja :]. Kuunsillassa hevoset olivat koko päivän myöskin ulkona... Ainoastaan ratsastin Skyllä.
<3:llä Heidi

30.3.2003

Tänään hevoset sitten muuttivat pois Kuunsillasta... Osa Eirithiin ja osa Hepohullun Unelmatalliin... Tämä ja huominen päivä menee varmaan vähän kotiutuessa, mutta eiköhän viimeistään tiistaina ala taas treenaus normaalisti :]. Uuno ja Mona ei kauaa kerennyt Kuunsillassa edes asua, joten niiden kohdalla kotiutuminen on helpompaa. Tänään vain Maxwell ja Rockwell on saanut aamusta tunnin liikuntaa.
Terveisin, Heidi

Free Web Hosting