KK's Fabiola ox


© Kenelm Arabians

Lempinimi: Fabi
Rotu: Arabian Täysverinen
Sukupuoli: Tamma
Syntymäaika: 24.9.2003 Suomi
Säkäkorkeus: 151cm
Väri & Merkit: Tummanruunikko, 2 x sukat takasissa, piirto.
Koulutus: ratsu, re 100cm, ko He AB
Kasvattaja: Maiju, Koivukallio
Omistaja: Hippineiti, Hippineidin Virtuaalihevoset
Asuintalli: Hippineidin Virtuaalitalli
Siirtyi omistukseeni lokakuussa 2003

Yleisesti Fabi on hieman villihkö tamma, se ei millään jaksaisi pysyä paikoillaan. Johtuneekohan se tamman nuoresta iästä, kuka ties. Fabi tuli minulle vuoden ikäisenä, se on juuri koulutettu, mutta kisailua tammalla ei ole vielä aloitettu, kun se minulle tuli. Fabi rakastaa juoksemista, se näkyykin tamman liikkeistä. Fabin liikkeet on nopeat, mutta sulavat. Tamma liikkuu todella hyvin. Fabi tulee toimeen muiden hevosten ja ponien kanssa hyvin, ihmistenkin myös. Vaikka tamma onkin välillä todella rauhaton, ei se tarkoita kuitenkaan pahaa, joten sen saa todella helposti myös kuriin. Jos tamman päästää hetkeksikin valloilleen, seurauksia ei kukaan osaa arvata :D Mutta kuitenkin tutustumisen arvoinen tamma !

Hoitaessa Fabi on ihan kiltti, mitä nyt se rupeaa pyörimään karsinassaan, jos sen unohtaa laittaa kiinni johonkin. Joskus myös, kun tamma on kiinni hoitaessa, se alkaa kauheasti kuopsuttamaan maata, jolloin sitä pitää rauhoitella, jotta se lopettaisi, koska se on merkki, että tamma silloin pelkää jotakin. Hoitaessa karsinan ovi tulee olla kiinni, sillä Fabi ei ole sieltä rauhallisimmasta päästä oleva tamma. Fabi saattaa säikähdellä myös tallissa tapahtuvaa meteliä, mutta ei rupea vauhkoksi. Fabin kavioiden otossa saattaa joskus ilmetä ongelmia, sillä tamma ei kovinkaan hyvin anna ottaa kavioitaan ylös. Mutta sitten kaikki onkin helpompaa, kun Fabin jalan on saanut nostettua maasta. Fabilla on muutama herkkä kohta, mistä se kutiaa. Mahan alus ja kainalot. Sieltä harjatessa tulee olla erittäin tarkka, muuten tamma saattaa ruveta huiskimaan hännällään vimmatusti. Joskus se saattaa myös hörähdellä, jos sitä kutittaa. Fabi ei koskaan ole hoitaessa potkinut ihmisiä tai näykkinyt ja tuskin tulee tekemään sitä nytkään, jos sitä kohdellaan asianmukaisesti.

Ratsastaessa Fabi on itseasiassa todella kiltti. Silloin se on todella villi ja aina menossa ja mesoamassa, kun sillä ei ole ratsastajaa selässä, mutta ratsastaessa Fabi on todella kiltti ja tottelee ratsastajaansa kympin arvoisesti. Fabi osaa vähän kaikenlaista. Tamma vastaa hyvin apuihin ja on välillä aika herkkäkin niille, joten mitään ylimääräisiä apuvälineitä ei todellakaan tarvita, muuten tamma pelästyy ja juoksee alta pois. Pohkeenväistö ja muut helpon kouluradan liikkeet sujuvat tammalta loistavasti, mutta sitten myös muutama vaativakin temppu. Esteillä tamma on rauhallinen kuin viilipurkki, mikä on todella ihmeellistä, sillä yleensä tamma on ollut todella rauhaton. Fabilla on pehmeät askeleet, joten selässä on mukava olla. Hyppytyylikin on loistava ja Fabi on siitä saanut paljon kiitosta.


© Kenelm Arabians

Sukutaulu

i. Starline Enzo ox ii. Somel Odé Aladdin ox iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. Efarlin Nobet ox iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Taikajoen Fabulous ox
ei. VIR MVA Ch Glamour's Aladdin ox eii. Mintun Aladdin ox
eie. Downhill's Chasandra ox
ee. Majestic's Filly ox eei. Majestic's Sea Monster ox
eee. Fly to Moon of mable ox


Fabin suku jatkuu emän puolelta vielä jonkin matkaa, joten jos kiinnostaa, käykää katsomassa :)


© Kenelm Arabians

Kisakalenteri

FNR:n Estekisat 15.11.2003, lk. 90-100cm, sij. ?/?
FNR:n Estekisat 15.11.2003, lk. 90-100cm, sij. ?/?
FNR:n Estekisat 10.12.2003, lk. 50-70cm, sij. ?/?


Tekstit & Ulkoasu © Hippineiti
Kuvat © Kenelm Arabians

Free Web Hosting