Hepopuiston talli

 

 

 

 

 

 

 

 

Esittely

Ponit

Yksityiset

Kasvatus

Seura

Copyright

Viekku

Ulkoasu © tuhina, maria
 

 

 

 

 

 

 

 
 

Tortuga GS

tiedot

nimi: Tortuga GS
lempinimi: Torttu, Thori, Tor
synt. 8.8.05 [täyttää 6 v. 19.9 (lue ikääntyminen)]
sukup. ori
rotu: welsh part bred
säkä: 147 cm väri & merkit: musta

omistaja: Hepopuiston talli
kasvattaja: Green Sparrow Horses

koulutustaso: ko: he A re: 100 cm koulutuspäivis
painotus: esteet

luonne

Tor on hassu oripoika. Välillä sillä on sellaisia päiviä, että se haluaa kyyhöttää nurkassa yksinään ja sitä pitää houkutella karsinasta ulos porkkanoiden ja maanittelun avulla. Useimmiten Tor on kuitenkin emänsä tavoin todella kiltti poika, eikä hoitamisessa tule ongelmia, korviin koskemisesta Tor ei kuitenkaan pidä. Vaikka poika useimmiten oikuttelee, eikä meinaisi alistua kenenkään tahtoon pohjimmiltaan sillä on todella kultainen sydän. Välillä kun Tor luulee ettei kukaan nää siitä on mukava painaa päänsä jommankumman omistajan syliin ja silloin sitä pitää rapsutella korvan takaa. Vaikka Tor onkin kiltti, sen luokse ei pidä päästää ketä vain. Se nimittäin tekee ihmisistä todella nopeasti jonkunlaisen käsityksen ja osoittaa, jos ei satu pitämään kyseisestä ihmisestä elekielellä.
Isältään Windyltä Tor on perinyt rakkauden esteisiin joiden yli se voisi liidellä vaikka kuinka kauan. Sillä on myös hassu tapa hyppiä melkeimpä kaiken liikkuvan yli... siilit, sisiliskot ja muut vastaavat pikkuelukat ovat vaarassa saada sydänkohtauksen Torin huomatessa ne ja hypätessä ylitse. Myös ratsastajan kannattaa olla varuillaan sillä Tor on kiinnostunut kaikesta liikkuvasta. Ihaninta siitä on iltaisin katsella yöperhosten parveilua lampun ympärillä tai lumihiutaleiden putoilemista maahan. Mikä on toisaalta hassua, sillä kaikkeen Torin mielenkiinto ei riitä, kuten kouluratsastukseen. Tor vänkää vastaan eikä meinaa totella apuja, tosin tässäkin tiukkana pysyvä ratsastaja saa kiukuttelevan pojan ruotuun.
Muiden ponien seurassa Tor haluaisi aina olla johtohahmona, mutta nuorena se saa yleensä väistää tallimme hieman vanhempia oreja, joille kuuluu johtopaikka maastossa mentäessä. Muutenkaan Tor ei anna kenenkään alistaa itseään ja siksi se kai inhoaakin ukkosta. Se potkii karsinan seiniä ja yrittää saada sitä ärsyttävän äänen loppumaan ja ukkosella tallissa onkin aikamoinen melu. Traileriinkaan ei poikaa meinaisi millään saada, sillä se hangoittelee vastaan, mutta pienellä imartelulla ja houkuttimella Torin traileriin saa. Kisoissakin Torilla on välillä hyviä ja huonoja päiviä melko tasaisesti. Välillä murjotetaan, eikä meinata liikkua edes radalle asti, mutta hurraavan yleisön kannustus ja esteiden näkeminen saa Torin yleensä paremmalle päälle. Tor ei tee mitään pakosta vaan se rakastaa huomiota ja pienellä houkuttelulla ja yhteistyöhön houkuttelemisella sen kanssa saa tehtyä oivaa yhteistyötä, ja aina välillä palkinnoksi saa rapsutella Toria korvien takaa

sukutaulu

i. PB's Swindlering (sec. D) ii. Suruttoman Corona Swindler (sec. C) iii. VIR MVA CH Corona Cruise
KTK II(73p.)
iie. Suruttoman Miss Fantasy
ie. Music's Difyr iei. Music's Headstrong
irtoSERT, 2xKUMA, 3xJS
iee. Tsiun Danilla
KTK I(84p.), VVJ II(?p.), MVAsert, KUMA, 2xJS
e. Frondo's Deliaght ei. Frondon Blue Rebisty eii. H.T.Real Black Moon
eie. Accera's Rebecca
ee. Frondo's Always Loved eei. Kuusimetsa's Welsh Party One
KTK II
eee. Rockie's Born To Be Wild

jälkeläiset

t. Owain Valérie, e. Deepbay's Strawberry

kisakalenteriin

Free Web Hosting