Hepopuiston talli


Hyvinvointi

Kaikki hevoset ja ponit saavat parhaan mahdollisen hoidon. Jos hoitaja tai joku muu huomaa jossain hevosessa jotain vikaa, hänen on kerrottava siitä välittömästi. Hevoset tarkastetaan vähintään kerran kolmessa kuukaudessa, kaiken varalta. Rokotukset tehdään oikeina aikoina, ja madotukset tapahtuu 3 kertaa vuodessa. Ruokinta-aikojen on oltava juuri silloin kun ne on ilmoitettu (7.00, 13.00 ja 20.00) ja heinää annetaan hieman useammin. Hevoset on myös tarhattava oikeina aikoina (tai silloin kun tarhat ovat vapaita), paitsi jos on toisin ilmoitettu. Tarhausvuorot voit katsoa tästä. Jos joku hevonen esim. ontuu, se saa olla koko päivän tarhassa. Ruokinta-aikoina hevosten täytyy saada ruokarauha!

eläinlääkäri

Tarkastukset tapahtuvat vähintään kerran kolmessa kuukaudessa, ja rokotukset annetaan ajallaan. Kaikki hevoset rokotetaan mm. hevosinfluenssaa ja muita kiusallisia tauteja vastaan. Yksityisten omistajat saavat mailata haluavatko että eläinlääkäri tarkastaa samalla heidän hevosensa kun tallin omatkin..

kengittäjä

Kengittäjä käy tallilla kuuden viikon välein ja talvella myös hokitetaan.

yleinen siisteys

Olemme hyvin tarkkoja siitä että talli on siisti. Näin kaikkien on mukavampi olla. Käytävillä ei saa juosta eikä tallissa saa huutaa. Ruokinta-aikana hevosille pitää antaa ruokarauha ja kaikenlaista turhaa sähläystä pitäisi välttää. Kun hevosten karsinat siivotaan (aamulla ja illalla) sen ohessa lakaistaan myös tallin käytävä. Hämähäkin seittejä ei saa näkyä, ne lakaistaan pois. Muistathan palauttaa lainaamasi tavarat takaisin omille paikoilleen. Hevoset täytyy aina "normaalikaudella" harjata vähintään kerran päivässä, mutta laidunkaudella pari kertaa viikossa riittää mainiosti.