Hepopuiston talli

 

 

 

 

 

 

 

 

Esittely

Ponit

Yksityiset

Kasvatus

Seura

Copyright

Viekku

Ulkoasu © tuhina, maria
 

 

 

 

 

 

 

 
 

Kulonpään Gwareth

tiedot

nimi: Kulonpään Gwareth
lempinimi: Gwari
synt. 31.7.07 (lue ikääntyminen)
sukup. ori
rotu: welsh cob [sek. D]
säkä: 151 cm
väri: tummanruunikko

omistaja: Hepopuiston talli
kasvattaja: Kulonpään talli/Aina
VRL:n rekisteri: VH-32680

koulutustaso: re: 90 cm ko: Va B
painotus: koulu

luonne

Gwari on esimerkillisesti käyttäytyvä poniori. Pienestä pitäen Gwar on ollut ihmis- ja eläinystävällinen kaikkia kohtaan. Gwari rakastaa harjaamista ja paijaamista. Huomiota poni kyllä saakin vain luomalla suloisen katseen isoilla silmillään. Kavioiden putsaaminen käy melko helposti, tosin usein Gwari ei oikein jaksaisi pitää jalkaansa ylhäällä. Eläinlääkärin kanssa ori tulee hyvin toimeen, aivan kuin se ymmärtäisi, että hoito on omaksi hyväksi.

Koulua ratsastettaessa Gwari on innokas, mutta reagoi herkästi apuihin. Siksi täytyykin olla tarkkana, ettei anna vääriä apuja. Ori haluaa oppia uutta ja tehdä parhaansa, sillä ori on melko miellyttämishaluinen. Gwarilla on pehmeät ja lennokkaat liikkeet ja ori onkin näyttävä kouluratsu. Orin suku on vahvasti koulupainotteinen ja lahjakkaiden kouluratsujen ominaisuudet ovat selkeästi periytyneen Gwarille.
Esteillä Gwari ei ole kovin innokas, mutta tottelee hyvin. Vauhtia on juuri sopivasti ja ori nauttii esteiden hyppelystä. Intohimoa hyppäämiseen orilta sen sijaan ei löydy, mutta vaihteluksi esteet kelpaavat hyvin. Maastolenkillä on Gwarin mielestä mukava hypellä erilaisten "esteiden" yli. Ratsastajan täytyy siis olla selässä tarkkana, sillä ori saattaa leikkisällä päällä ollessaan keksiä aivan omia liikkeitä. Gwari on luonteeltaan peloton ja itsevarma, mikä saattaa välillä aiheuttaa ongelmallisia tilanteita. Kuitenkin poni on luotettava ratsu.

Kisapaikalla Gwari ei jännitä eikä ole hankala. Poni haluaisi tehdä tuttavuutta jokaisen kanssa ja yrittää kerjätä silityksiä jokaiselta vastaantulijalta. Ori on herrasmiesmainen ja luottaa vetovoimaansa. Gwari pitää kisoista, sillä se on luonteeltaan hyvin sosiaalinen. Kuitenkaan liian lähelle tammoja oria ei pidä viedä, sillä silloin Gwarista paljastuu sen orimainen puoli. Kilpapaikalla poni viihtyy hyvin, mutta kun oma suoritus on ohi ja on kotiinlähdön aika Gwari astelee reippaasti traileriin.

sukutaulu

i. Heddwyn OR
WD
ii. Kenrick Trevelyan
WD, KTK-II, KRJ-II
iii. VIR MVA Ch Telynor Replica
WD, KTK-II
iie. Ceridwyn Moira
WD
ie. Druantia AR
WD
iei. Ch Enlach King Richard
WD, KERJ-II
iee. ChMusic's Amphitrite
WD, KTK-III
e. Whiten Gwendolen
WD
ei. Whiten Daniel
WD, KRJ-II, VWY-II, KTK-III
eii. Aelward Dio
WD
eie. YAN Princess Lei'a
WD, YLA3, VWY-III
ee. Whiten Ceri
WD, KRJ-IV
eei. Rhoscfflach Caillean
WD
eee. Cadwallon Enfail
WD

Gwarin suvusta löytyy hienoja kouluratsastuksessa menestyneitä poneja. Gwarin isä Heddwyn OR kilpailee lähes ainoastaan KRJ:n luokissa ja sijoituksia on ponille rapissut. Tämä ei ole mikään ihme, sillä Heddwyn OR:in emä on voittanut ja sijoittunut koululuokissa ja isä Kenrick Trevelyan on palkittu KRJ-II palkinnolla. Gwarin isän isä Kenrick Trevelyan on loistanut myös näyttelyissä ja se on kantakirjattu KTK-II palkinnolla. Telynor Replica on ensimmäisen palkinnon kantakirjaori ja tuon ponin mukaan ovat lähteneet myös champion ja muotovalio arvonimet. Gwarin isänisänemä Ceridwyn Moiran isälinjasta löytyy upeita ja kuuluisia jo edesmenneitä nimiä, kuten VIR MVA Ch Ceridwyn Craddock. Toki Ceridwyn Moiran isän KTK-I palkinto täytyy mainita.
Gwarin isänemänisä Ch Enlach King Richard on voittanut itselleen KERJ-II palkinnon ja sijoituksia löytyy myös koululuokista. Ch Music's Amphitritella on voittoja ja sijoituksia koululuokista useita ja tamma on palkittu KTK-III palkinnolla.
Gwarin emä Whiten Gwendolen on koulupainotteinen koulukisoissa loistanut tamma, jonka ensimmäinen jälkeläinen Gwari on. Gwarin emänisä Whiten Daniel on jo edesmennyt kouluori, mutta Whiten Danielin saavutuksista meitä muistuttavat orin keräämät KRJ-II, VWY-II ja KTK-III palkinnot. Whiten Ceri on palkittu KRJ-IV palkinnolla ja yksi tamman jälkeläisistä Whiten Rhiain asuu täällä Hepopuistossa. Gwarin isänemänisä YAN Princess Lei'a keräsi huikeat 51 ranking pistettä kouluratsastuksessa ja se palkittiin YLA3 ja VWY-III palkinnoilla. Emän emän isä Rhoscfflach Caillean kilpaili muutamia KRJ:n kisoja ja ehti napata itselleen irtoSERT:in näyttelyistä. Cadwallon Enfailin kisaura Suomessa jäi lyhyehköksi, mutta poni ehti sijoittua koulukisoissa ja saada 3 jälkeläistä.

kuvagalleria

jälkeläiset

ei vielä siitoskäytössä

kisakalenteriin

Free Web Hosting