Hepopuiston talli

 

 

 

 

 

 

 

 

Esittely

Ponit

Yksityiset

Kasvatus

Seura

Copyright

Viekku

Ulkoasu © tuhina, maria
 

 

 

 

 

 

 

 
 

Esittely

Tallille saapuessasi näet ensimmäiseksi suurehkon sinisen omakotitalon ja sen pihalla häkin, johon sopivilla ilmoilla kanimme ja marsumme siirtyvät asumaan. Pihalla on hiljaista, sillä useimmat hevoset on viety ulos tarhoihin, joita ei aivan portille näy. Puut havisevat hiljaa astuessasi sisään punaiseen rakennukseen. Sisällä tallissa on vilskettä. Tallilaiset siivoavat karsinoita ja auttelevat meitä muissakin tallin hommissa. Heti vasemmalla puolella näet toimiston ja siellä muutaman tallitytön hörppäämässä välissä kupin kahvia ja samalla toivottamassa sinut tervetulleeksi.

Kaikki hevoset eivät ole välttämättä tallissa vaan jo ulkona tarhassa. Varmimmin ainakin toisen meistä löydät täydessä työn touhussa toisesta tallista, joka on isoa kenttää vastapäätä, jossa asustelevat Welshimme. Tallin vieressä on hieman pienempi talli, jossa voit nopeasti käydä kurkistamassa, sillä siellä asuvat tallimme yksityiset. Jommalla kummalla meistä (tai jollakin tallitytöistä) on yleensä aikaa esitellä sinulle tarkemmin paikkoja. Erityisen ylpeitä olemme suuresta laitumestamme, joka näyttää jatkuvan loputtomiin (mistä tallityttömme hakiessaan hevosia laitumelta valittavat). Varsinaisia tunteja tallillamme ei pidetä, mutta jos oikein kauniisti pyydätte niin meiltä mitä luultavammin liikenee aikaa pitää teille tunti apuanne vastaan... Hoitajat pääosin liikuttavat omat hoitsunsa ja auttelevat meitä muiden hevosten ja ponien liikuttamisessa, mutta siitä voi olla varma ettei yksikään hevonen jää ilman hoitoa!

"Lähteekö joku kaveriksi maastoon?", joku tytöistä huutelee oven raosta ja kaikki sisällä olevat ponit kohottavat päätään innostuneena kuin kysyen 'sanoiko joku maastoon?'. "Meillä ei kyllä nyt ole aikaa, mutta sinähän voisit mennä", sanon osoittaen juuri sinua ja pian huomaatkin istuvasi jonkun poneistamme selässä ja laukkaavasi maastossa kohti uusia seikkailuja...

Joinakin viikonloppuina tallilla tuntuu olevan kovin hiljaista... Puolet väestä on lähtenyt mukaan kisoihin, joko kilpailemaan tai vain kannustamaan. Useimmiten kilpailluissa poneilla ratsastaa, joko Anita tai Rosa ja hoitajat vain auttelevat meitä. Joskus kuitenkin joku tallilla kävijöistä uskaltautuu itse hoitsunsa selkään ja kohti kilpailukenttiä.

Tallin pohjapiirrustuksen voit katsoa tästä


Päiväjärjestys

06.45                 herätys
07.00                 aamuruokinta
09.00                 kanien ja marsujen hoito
09.00 - 10.00     mahdollinen liikuttaminen
10.00                 1. tarhaus
10.15                 karsinoiden putsaus (niitten jotka ovat ulkona)
11.00 - 13.00     mahdollinen liikuttaminen
13.00                 2. tarhaus ulos, 1. sisään
13.00                 päiväruokinta
13.15                 karsinoiden putsausta
14.00 - 16.00     ponien liikutusta
16.00                 2. tarhaus sisään
16.00 - 20.00     ponien liikustusta
19.00                 pikkueläinten hoitoa
19.00 - 20.00     mahdollista karsinoiden putsausta
20.00                 iltaruokinta
21.00                 "kaikki kunnossa" - kierros, valojen sammutus ja ovet kiinni

Kaikkein tärkeintä on noudattaa ruokintaikoja mahdollisimman tarkasti. Karsinoita saa aina puhdistaa, vaikkei olisikaan putsaus "aika", näin karsinat pysyvät mahdollisimman siistinä. Valojen sammutaminen ja ovien lukituskaan ei tarvitse tapahtua sekunnilleen klo 21.00, sillä jotkut saattavat tulla ratsastamasta vasta vähän vaille yhdeksän. Yksityisten omistajen (miksei muidenkin) on hyvä ilmoittaa, jos on menossa vaikkapa yömaastoon tai muuta vastaava, ettemme jätä ovien ulkopuolelle! Kaneja & marsujakin saa aina hoitaa ja ruokkiakkin, kunhan ilmoittaa siitä, etteivät pikkuisen saa tupla-annosta.

Free Web Hosting