Kaalimaan KartanoTalliin Toiminta Myytävät Päivitykset Vieraskirja Maili
ERJ ranking: 0 pistettä
KeRJ ranking: 0 pistettä
KRJ ranking: 0 pistettä

~~~

 

  xVirallinen nimi: KMK Memorable Herbert
  xLempinimi: Herba
  xRotu: Suomalainenpuoliverinen ~ Finnish Warmblood (FWB)
  xSukupuoli: Ori
  xSyntynyt: 25.11.2003
  xIkä nyt: 11 vuotta
  xRekisterinumero: FWBo-091
  xVäri: Tumma ruunikko
  xMerkit: Tähti, sukat
  xSäkäkorkeus: 166,1cm
  xKoulutustaso: Re 130cm, Ko Intermediaire II, Me 120cm, Irt 150cm
  xVoittosumma: 0v€
  xKasvattaja: Kaalimaan Kartano
  xOmistaja: Heidie
  xAsuintalli: Kaalimaan Kartano


~~~

  
 • Luonnekuvaus: Herba on saanut kokea niin omistajan vaihdosta kuin kilpailujen huumaa niin paljon, että se on suorastaan ansainnut tulla kotiin vihdoin ja viimein matkaltaan. Herba vaikutti hyvin tyytyväiseltä, kun talutin sen ensi kerran viimeisen muuton jälkeen takaisin Kaalimaan suurien tallien pihaan, kotiin. Täällä se on syntynyt ja kasvanut ja olen sitä mieltä, että se on ansainnut sen, että se saa elää täällä myös elämänsä loppuun asti. Herba on ensimmäinen oma kasvattini ja ehdottomasti yksi rakkaimmista hevosista tämän tähden. Herba oli ehkä nuorena raisu ja villi oripoika, mutta käyttäytyy nykyään kuin herrasmies, eikä jaksa sen kummemmin lähteä esittämään kenellekkään mitään. Sehän tietää jo muutenkin, että hän on upea ilman valtavaa showta. ;) Herba pitää seurasta, mutta kaipaa aina mielellään omaakin rauhaa, eikä siedä jos häntä tullaan häiritsemään kesken päiväunien tai ruoka-aikojen. Annettakoon sille siis se rauha mitä se haluaa. Vanhimpanan oriina tallin laumasta, Herba myös pitää itseään koko Kaalimaan Kartanon orisakin pomona. Monilla muilla tallimme uhittelijoilla on kyllä usein vastalauseensa tämän asian suhteen, eikä siksi ole järkevää laittaa Herbaa muiden lajitovereidensa kanssa samaan tarhaan. Herban elämänkokemus suorastaan loistaa sen silmistä, se on niin fiksu ja rauhallinen. Mutta kun ruutia ja kestävyyttä tarvitaan, ei Herba turhaan säästele voimiaan.

    
 • Hoitaessa Herba on säyseä, mutta joskin hiukan äksy herra. Se kyllä muistuttaa siitä vähän väliä, että häntä täytyy kunioittaa. Vaikka uhkailun mieltä oriin luonteesta löytyy, ei se koskaan näykkisi taikka potkisi. Harjatessa Herbaa ei tarvitse laittaa kiinni, eikä muutenkaan hoitotoimenpiteissä tarvitse sen kummemmin hoitaa mitään oman turvallisuuteen liittyvää sen enempää, kuin rauhallista ruunaakaan harjatessa. Vesi on välillä Herballe ihan hui, eikä siksi menisi vesikarsinaankaan, mutta jaarittelulla siihenkin ajan mittaan suostutaan ja sen jälkeen tajutaankin, ettei se niin kauheata ollutkaan :) Narun päässä Herba astelee rauhallisesti, mutta sopivan ylväästi kuitenkin, jotta lähistöllä olevat hevoset tietävät varoa, kun Kartanon kuningas saapuu. ^^

    
 • Ratsastaessa Herba on hiukan hankalaa tapaus, varsinkin silloin kun ratsastaja itse ei ole tarpeeksi taitava tai kokenut. Oikean ratsastajan kanssa Herba työskentelee, kuin unelma, mutta ei tee kuitenkaan tällöinkään mitään helposti. Liikeiltää Herba on komeaa plaatua. Oriilla on kuin luonnostaan rytmintajua ja on muutamissa harjoituskilpailuissa startannut Kür -luokissa, missä ollaankin loistettu aika tavalla. Herballa tähdätään niin koulussa, kuin esteilläkin niin korkealle, kun vain sitä taitoa ja päätä riittää. Esteillä Herba on varovainen ja saattaa usein kieltää, jos ei tulla tasan oikeassa tasapainossa esteelle. Herban kanssa ollaankin opittu juuri tuota tarkuutta ja kärsivällisyyttä. Estekapasiteettia Herbalta on aina löytynyt. Se jo nuorena rakasti hyppäämistä ja mitä vaikeampia esteitä sitä hauskempaa tuntui olevan. Jotta kisakentillä päästään parhaimpaan tulokseen on ratsastettava varman päälle, eikä pidä ottaa turhia riskejä. Maastossa Herba ei pelkää mitään, ei autoja tai muutakaan, mitä nyt yleensä hevoset pelkäävät. vedessä kahlaaminen ei ehkä ole aina Herban mieleen, mutta kyllä vedenkauhu unohtuu niinä kuumina hellekesäpäivinä, kun pääsee virkistäytymään viileään veteen.

  ~~~

  Sukutaulu:

  i. Ch. Utah W KTK II (Kuollut)
  ii. Ch. Futurious KTK III iii. RG Two Turns KTK II
  iie. Aishley Jr. xx
  ie. Barame Caltic Z iei. Greymask's Cobalt
  iee. Kuujärven Paragon
  e. Waterfall's Joy Faker (Kuollut)
  ei. Jully Money eii. Love Money Maker
  eie. Juliana Star
  ee. AD's So What eei. Agave's Dazzle with Passion
  eee. HL's Mystiq Sprite KTK III  ~~~


  Sukuselvitystä: Herballa sukujuuret ovat peräisin hyvinkin paljon Wirtual W:stä, mutta sekaan maahtuu upeita hevosia myös Strathblanesta mm: AD's So What ja Agave's Dazzle with Passion. Wirtual W:n yksi kuuluisimmista oreista Utah W on Herban isä ja kantaa champion arvonimeä ollen myös kantakirjattu toisella palkinnolla. Tämänä lisäksi Utha W on menestynyt mahtavasti aikanaan kisakentillä keräten mainetta ja kunniaa. Emä Waterfall's joy Faker koskettaa meitä Kaalimaan Kartanolaisia sen takia, koska se oli KMK:n ensimmäinen FWB tamma ja näin ollen myös Kartanon yksi kantatammoista, josta koko jalostus lähti käyntiin.

  ~~~

  Sisaruksia:
  ~23.03.2004 o. KMK Candorfaith ~ (i. CS Cassini)
  ~22.04.2004 o. KMK Venerdí Pirate ~ (i. Dara's Donave)


  ~~~

  Varusteet ja hoitovälineet:
 • tummanruskeanahkainen estesatula (turvajalustimet, tum.ruskeat jalustinhihnat, tum.ruskea nahkainen satulavyö jossa toisessa päässä jousto)
 • Tum.ruskea nahkainen yleissatula (jalustimet, mustat jalustinhihnat, musta kangassatulavyö jossa jousto)
 • Tummanruskeanahkaineset engl. tyyliset suitset (irrotettavalla)alaturpahihnalla (kangasohjat, kolmipala nivelkuolaimet)
 • Tummanruskeat suitset mexikolaisella turpahihnalla (nivelkuolaimet, tum. ruskeat nahkaohjat. Esteratsastukseen.)
 • Kymmenen satulahuopaa (2 punaista neliöhuopaa, 3 mustaa neliöhuopaa, 3 valkoista neliöhuopaa, viininpunainen satulanmuotoinen huopa & viininpunainen neliöhuopa kultareunuksella)
 • Mustat pintelit (joka jalkaan), valkoset pintelit (joka jalkaan) + patjat
 • Tum. ruskea nahkainen martingaali/rintaremmi (esteisiin)
 • Viininpunainen huopa (kylmillä ilmoilla lämmitellessä ja jäähdyteltäessä)
 • Musta sadeloimi
 • Musta toppaloimi fleece vuorauksella
 • Punainen hikiloimi
 • Punainen harjapakki (sis. pölyharja, kumisuka, piikkisuka, kaviokoukku, pehmeä pääharja, pehmeä harja jaloille, kavioharja, harjakampa, kuminauhoja, satulasaippua, sieniä, kolme pyyhettä, hännän selvitysaine, kimoshampoo, kaviorasva)
 • Tum.ruskea nahkariimu & viininpunainen riimu
 • Ketjullinen nahkariimunnaru, kaksi mustaa riimunnarua

  ~~~


  Ruokinta:
  Ruokintataulukkoa muutetaan aina kisailun mukaan. Vapaapäivinä ruokintaa vähennetään puolella väkirehun puolelta ja heinää annetaan saman verran kuin yleensäkkin. Tämän lisäksi Herballelle saa tarjota porkkanoita (kohtuullisesti) päivittäin. Kisapäivinä ruokailua annostellaan tilanteiden mukaan.
  Aika
  Kaura
  Heinä
  OK's Champion
  OK's Greenline
  Aamu
  1 litra
  3 siivuu
  ½
  250g
  Päivä
  ½ litraa
  1 siivu
  -
  -
  Iltapäivä
  -
  1 siivu
  -
  -
  Ilta
  1 litra
  2 siivuu
  ½
  250g


  ~~~

  Jälkeläiset:
  13.12.2003 o. KMK Da Legolas - e. SB Romantice  Kilpailukalenteri:

  __________________
  Huhtikuu
  03.04.2004 ERJ, Esteratsastusjaos EstekevätCUP3 60-70cm 9/35
  03.04.2004 ERJ, Esteratsastusjaos EstekevätCUP3 80cm 32/35
  06.04.2004 ERJ, Kisakeskus Enekelin Siivin 80-90cm 27/30
  17.04.2004 ERJ, Esteratsastusjaos EstekevätCUP4 60-70cm 27/35
  17.04.2004 ERJ, Esteratsastusjaos EstekevätCUP4 80cm 32/35
  18.04.2004 ERJ, Laitakujan Kisakeskus 100-110cm ?/30
  23.04.2004 ERJ, Onnela 90-100cm ?/30
  23.04.2004 ERJ, Sinikuu 100-110cm ?/20
  24.04.2004 ERJ, NRW Stud 100-110cm 6/25
  __________________
  Touokuu
  01.05.2004 ERJ, Siittola NS 70-80cm 17/30
  08.05.2004 ERJ, Yt Geramind 100-110cm ?/30
  23.05.2004 KRJ, Yt Geramind HelppoA ?/30
  15.05.2004 KRJ, Dozey HelppoaA ?/20
  16.05.2004 ERJ, Dozey 100-110cm ?/20
  __________________
  Syyskuu


  ~~~  KOPIOINTI KIELLETTY! (Oikea hiirennäppäin poistettu käytöstä kopioinnin estämiseksi)
  kuvien© Home Trakehners
  ulkoasun© Heidie