Yleistiedot


Lempinimi: Inka
Rotu: Suomenhevonen
Ikä ja syntymäpaikka: 4-vuotta, Suomi
Sukupuoli: Tamma
Säkä: n.159cm
Väritys ja merkit: Rautias, piirto
Ex-omistaja/kasvattaja: Sara P.
Omistaja: Sara P.
Koulutustasot:
Painotus: Esteet
Muut tulossa!

Luonnekuvaus


Yleisesti: Inka melko itsepäinen ja häijykin näin raa'asti sanottuna. Eli ei yhtään sellainen suomenhevosen luontoinen kiltti ja varma. No eihän kaikki samanlaisia voikaan olla. Ei myös Inkakaan. Inka ei ollenkaan pidä ihmisistä, se suorastaan vihaa siis meitä. Ei se myöskään hevosistakaan erityisemmin pidä, no oreista jonkinverran mutta muita tammoja se vihaa melkein yhtä paljon, kuin meitä kaksijalkaisiakin. Mutta Inka rakastaa esiintymistä, sikispä se onkin monet tuomarit lumonnut jossain pienissä näyttelyissä. Se antaakin näyttelyissä tuomareiden katsoa sen oikeen kunnolla ja Inka oikeen poseeraa näille. Aamuisin tamma on melko äkäpussi, ja sille pitääkin heti ekana antaa ruuat muuten se alkaa pitämään kamalia potkunäytöksiä karsinassaan, mikä ei ole kaunista kuunneltavaa. Tamma on myös hyvin itsepäinen, eikä oikeen mistään meinaa tulla yhtään mitään, ainakin sen mielestä. Mutta jos sitä ei pelkää ja osaa olla rohkea niin tammakin osaa olla melko mukava. Se jopa voi kiintyäkin sellaisiin ihmisiin, mutta turha kuvitella että se kiintyisi pelosta täriseviin ihmisiin. Inka vain on vaihtelevuutta tuova pieni hevosenalku, josta varmasti ajan myötä tulee kiltimpikin, minun puolestani se voi pysyä tuollaisenaan, onpahan jotain haastetta siinäkin.
Hoitaessa: Varsin kurja. Se pomottaa hoitajaa oikeen olan takaa, jos hoitajassa ei vähäänkään ole rohkeutta ja itsevarmuutta. Sillä tämä tamma ei todellakaan ole ihmisystävällinen ja kiltti, päinvastoin. Ihan aluksi se kannattaa sitoa kiinni, tälläkin tammalla on valitettavasti aina karkailu mielessä kun siihen tulee tilaisuus. Mutta kiinniottaminen on sitten asia erikseen; menee vain rohkeasti sen karsinaan, vaikka se yrittäisikin näykkiä ja potkia. Nopeasti riimu päähän, riimunvarsi riimuun ja kiinni solkeen. Siinä se. Inka ei edes ehdi ajatella mitään jos sen kiinniottamisen tekee nopeasti ja rohkeasti. Vierasta hoitajaa se voi aristella ja tätä hieman pomotella, tosin kaikkia hoitajia se osaa kyllä pomottaa. Harjauksessa se seisoo hieman hermostuneesti ja jos sillä käy aika pitkäksi kun hoitaja harjaa sitä oikeen siistisi niin se voi alkaa puremaan ruokakuppiaan, jolloin sitä pitää kieltää ankarasti. Eli Inka on melko kärsimätön yksilö. Päänharjauksesta Inka ei sitten yhtään pidä ja silloin se turvautuu nostamaan päänsä korkealle, niin ettei hoitaja sitä saisi harjattua. Mutta kun riimunvarresta hieman vetasee niin se laskee päänsä alas, mutta pitää visusti korvat luimussa. Kaviot se nostaa ihan kiltisti, mutta se voi yrittää näykkiä hoitajaa. Suitsiessa se ei malta pitää päätänsä paikallaan, mutta lopulta se antaa laittaa suitset sen päähän. Satulanlaitossa se voi hieman koittaa pyöriä, mutta rauhoittuu sitten.
Ratsastaessa: Itsepäinen ja pukittelee melko tiuhaa tahtia. Alkukäynnissä se menee ihan nätisti, mutta koittaa aina vedellä alas päätänsä. Joskus tyttö näkee kentän kulmalla todella pelottavia pikku-ukkoja, joita pitää sitten säikähtää. Joten Inkalla on pukkilaukkojensa lisäksi tapana säikähdellä myös melko tiuhaa tahtia. Ratsastustehtävien alkaessa tamma haluaa kovin hakeutua kentän keskelle pyörimään, eikä laisinkaan siis tehdä itse tehtäviä. Mutta jos ratsastaja on hiemankin itsepäinen ja haluaa että Inka kulkee kunnolla niin osaa hän kääntää Inkan takaisin uralle ja siitä sitten suorittamaan tehtäviä. Hyvän ratsastajan kanssa tamma voi alkaa yhteistyöhaluiseksi ja hakeutua kauniiseen muotoon ja mennä kuin unelma. Voltilla menee melko hienosti ja pysyy myös siellä, välillä haluaa kääntyä takaisin uralle, mutta hyvin harvoin. Ravi tammalla on aivan mukavaa istuttavaa, välillä vähän pomppivaa ja kovaa. Laukannostot sujuvat jähmeästi ja välillä Inka ei halua laukata, mikä on aika ihme. Esteissä Inka vielä välillä kieltäytyy, mutta hyvin harvoin. Itseasiassa se pitää melko paljon hyppäämisestä. Koulusta taas ei niin paljoa. Maastossa menee hieman jännittyneesti ja usein säikähtelee pieniäkin ääniä. Muuten ihan kiva ratsastettavana.
Kilpailuissa: Hermoheikkona, mutta yrittää aina parhaansa ja haluaa voittaa. Eli tässäkin hevosessa on ripaus kunnianhimoa. Itse kisapaikalla tamma on halukas kiertelemään paikkoja, ja syömään ruohoa :)
Tarhatessa ja taluttaessa: Tarhatessa Inka on melko rauhallinen ja ryhtyy heti syömään. Joskus jopa haluaa sieltä pois jos olo käy liian yksinäiseksi. Taluttaessa kävelee vierellä, mutta välillä voi yrittää hieman puraista taluttajaa. Sillä on myös pahana tapana astua toisten varpaiden päälle ja se kyllä sitten vähän sattuukin.

Sukutauluisä.
Tuulen Herra Hopo
ii.Tuulen OVH Hilpan Hip Hei iii.FNS Hilppa
iie.Varjolaakson Kaunein Ruusu
ie.Sitruunapiirakan Vahvasti Voitolla iei.Pajunoksan Verottaja
iee.Fairyn Kaunotar
emä.
Ratsukartanon Pikku Kirsikka
ei.N.I.N. Komea Kuvatus eii.VIR MVA Ch N.I.N. Lootuspoika
eie.VIR MVA Ch N.I.N. Lemmenroihu (KTK-II)
ee.K.C Pikku Piitu (kuollut) eei.K.C Pepine Klaus
eee.Fanteli (missä?)


Jälkeläiset


Isä/emä: Sukupuoli: Syntymäaika: Nimi:
Tyhjää Tyhjää Tyhjää Tyhjää

Kilpailukalenteri


Kilpailupaikka: Sijoitus: Laji: Esittäjä: Pvm
Ht.netin pikanäyttelyt 03/08 Pikanäyttelyt Sara P. 28.06.-04

Kuvagalleria


Kuvat latautuvat melko hitaasti, mutta toivottavasti jaksat odottaa :).

Arvostelut


Sara P, omistaja:
Tammalla on hieman kehittymätön ja melko pitkä runko. Pää on lempeän näköinen ja korvat kauniit.

Copyright


© Layout Sara P.
© Kuvat Dana
© Tekstit Sara P.
Free Web Hosting