Lilja VOE
Etusivulle
[Virtuaalihevonen | a Sim-game-horse |Virtualhäst]           


Virallinen nimi Lilja VOE
Lempinimi Lilli
Rekisterinumero ---
Rotu Suomenhevonen
Säkäkorkeus 138cm
Sukupuoli tamma
Väri (merkit) prt, sma, hieman sek rungossa ja hännäntyvessä, ti, otj takakork. vsk ja vko
Synt. (ikä) 16.10.2005 - 3v. VHKR
   
Kasvattaja Natalie V / Itä-Laakso
Omistaja Suzy, Abeille Stud
Ex-omistaja -
Koulutus koulutuksessa
Käyttö Siitos, kisat
Painotus Esteet
Muuta -
 

Lilli on yleisesti ottaen herkkä ja kiltti tamma, joka tahtoo miellyttää omistajaansa/hoitajaansa paljon. Lilli pitää myöskin lapsista paljon ja tykkää rapsutuksista. Lilli on erittäin fiksu ja omaa omat pienet paheensa. Lilli tekee kaikkensa hurmatakseen ihmiset. Kauniilla silmillään se tujoittaa viattomasti kun on tehnyt jotain. Lilli ei koskaan pure eikä potki. Näykkiä se saattaa satulavyön kiristyksessa. Lillistä riittää energiaa muille jakaa. Treeneissä se on erittäin innostunut ja kapasiteettiä riittäisi varmasti vaikka mihin.

Lilli on helppo hoitaa. Se rakastaa harjausta ja ihmisen seuraa. Se viihtyy kyllä muitten hevosten seurassa mutta ihminen on jotenkin se tärkeämpi. Se ummistaa silmiänsään kun sitä harjataan. Lilli tykkää kun sille puhutaan vaikka tuskin se ymmärtää, mutta aina sillä korvat on hörössä. Oman nimensä se tietää varmasti.
Kaviot se antaa puhdistaa hienosti, mutta kengittäjä ei ole sen ystävä. Itse asiassa se hieman pelkää kengittäjää, joten se mielellään ottaa jonkun tutun ihmisen seurakseen. Ja muutenkin varmistamaan että ei kengittäjä lähde riekaleissa vaatteissa.
Suitset se antaa laittaa päähänsä nätisti. Välilä on kyllä kiva kiusata nostelemalla päätänsä ylös. Talvella kylmät kuolaimet on erittäin ihnottava ottaa suuhun Lillin mielestä. Lilli ei tosiaankaan tee elettä ottaakseen kuolaimia suuhunsa. Kuolaimet saavat siis olla kädenlämpöiset että Lilli avaa suunsa.
Hieno tamma kun Lilli on ei vesi ole tämän neidin lempi asia. Vesiboksiin saa olla vetämässä ja joku työntämässä. Kyllä se sinne saa jos vaikka heiniä vähän vie siihen viereen että se saa mutustella niitä. Vesi kun osuu jalkoihin Lilli nostelee jalkojansa ylös. Ei väliä onko viileää vettä tai lämmintä niin Lilli ei pidä.
Lilliä taluttaessa kentälle suositellaan liinaan laittamista. Se kun keksii omiansa aina välillä. Tallin ovesta on erityisen mukava rynnätä. Tarhaan taluttaessa riittää ihan riimu, vaikka silloinkin on kiva olla innostunut.

Ratsastettaessa Lilli on tamma joka haluaa oppia koko ajan uutta. Se on erittäin oppivainen ja energinen.
Lilli hyppää esteitä ratana erittäin taitavasti 105cm ja yksittäisenä 110cm. Irtohypyttäessä Lilli on hypännyt lähes 120cm korkean melko pitkän okserin, mutta ratsastajan kanssa se ei onnistu. Maastoesteitä Lilli taasen hyppää parhaimmillaan 95cm. Lilli on myöskin erittäin herkkä suustaan ja ei pidä yhtään kun sitä kiskotaan suusta miten mieli tekee. Jos kiskasee lujaankin Lilli ei varmana liiku sillä ratsastajalla enään.
Lillin käynti on reipas. Se ei laahustele koskaan. Ravi Lillillä tasaista ja energistä. Laukka on matkaatavoittavaa ja pitkäaskelista. Se osaa hienosti lyhentää itse askeliansa esteillä. Se ei ikinä rynni miten sattuu esteille. Se odottaa ratsastajansa käskyä aina. Jos virheitä sattuu se tuskin on Lillin vika.
Koulussakin Lilli on taitava. Lilli taitaa koulua Helppo B:hen ja osaa joitakin Helpon A:n liikkeitä. Se osaa kauniita koululiikeitä mutta on selvästi estepainoitteinen.
Lillin maastoilu on yhtä kohellusta. Se on nimittäin hieman epäileväinen outoja asioita suhteen. Toisen hevosen seurassa Lillin kanssa voi mennä maastoon ihan hyvin. Silloin se on varmempi ja pystyy rentoutumaan paremmin. Lilli laukkailee mielellään pellolla.

Lilli viihtyy hyvin isomassa laumassa tai parin hevosen seurassa tarhassa mielummin kuin yksin. Lilli pelkää hieman sähköaitoja kun joskus on osunut aika kunnolla niihin. Lilli ei omi heinäkasoja vaan tykkää jakaa muitten kanssa. Välillä se loukkaantuu jos joku toinen hevonen yrittää ajaa sitä pois kasalta, mutta rentoutuu heti kun pääsee taas syömään.
Lilli kävelee tarhaan reippasti. Ikinä se ei matele. Tarhasta pois haettaessa se tosin voi hieman hitaammin löntystää. Lilli juoksentelee tarhassa kuin varsa. Se yrittää saada muita sen kanssa "leikkimään", mutta eihän aina vanhemmat tammat jaksa innostua. Ori jos kulkee tarhan ohi, Lilli katselee sitä kauniilla silmillään ja hirnahtelee. Lillillä on välillä ori ihastuksia. Se ei muutamien orien nähden suostuisi millään kulkemaan vaan pysähtelee minkä kerkiää.
Kun Lilliä hakee tarhasta kannattaa piilottaa riimun-naru ja kun portista tuo ulos niin heittää naruja sivummalle tai pyytää jotain avuksi. Lilli pelkää nimittäin suhteellisen paljon niitä.

Kiitos luonteesta Mira L:lle!i. Paaluvuoren Othello ii. Kabrioletti iii. Sulttaani
iie. Heijukka
ie. Rukoilija iei. Utu-Prinssi
iee. Paviljonna
e. Humun Hilja ei. Pieni Leijonamieli eii. Hermanni
eie. Ilo-Helinä
ee. Humun Bertha eei. Loimu
eee. MargaretaSyntynyt Sukup Nimi Emä Omistaja
- - - - -Aika Paikka Luokka Tulos+palkinnot Tuomari/BIS-tuomari Muuta
Näyttelyt
-x MVA-SERT, -x irtoSERT, -x KUMA, -x JS
- - - - - -


Aika Paikka Luokka Sijoitus Jaos Muuta
Muut
ERJ: -p KRJ: -p KERJ: -p VVJ WRJ: -p
- - - - - -


  Heinä Kaura Leseet Muuta
Aamu 3kg - - -
Päivä 3½kg 3l. ½l. -
Ilta 3kg 2½l. -


Klikkaa kuva isommaksi


Tekstit: Suzy
Kuvat/Photos: Suzy
Kuvissa oikeasti sph-tamma Vinkan Tähti, KTK-III
Layout: Suzy || Talli Suzy's.
Free Web Hosting